Dusená hliva s kuracinou
Ľahký nízkotučný obed či večera.
recept,fotorecept,hliva ustricová,kurča,kuracie mäso varené,Kuracie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 100 | gramov | |
hliva ustricová | 700 | gramov | |
korenie rasca drvená | 1 | čajová lyžička | |
kuracie mäso varené | 300 | gramov | |
kurča | 1500 | gramov | |
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
voda | 1.5 | litra | |
vývar kurací | 3 | decilitre |
Recept
1. Príprava hlivy
hliva ustricová 700 gramov
Hlivu umyjeme, podľa potreby očistíme, pokrájame na slížiky.
2. Príprava kuracieho vývaru a mäsa
kurča 1500 gramov • voda 1.5 litra • soľ 1 čajová lyžička
Čerstvé stredne veľké kurča umyjeme a zbavíme kože. Odstránime mäso z pŕs a z vrchných stehien kurčaťa. (Toto mäso použijeme na prípravu iného pokrmu, preto ho odložíme na ďalšie spracovanie do marinády, v ktorej ho môžeme mať v chlade 2 - 3 dni. Prípadne ho uskladníme v mrazničke). Zvyšok kurčaťa na ktorom zostalo ešte pomerne dosť mäsa vložíme do studenej vody, pridáme soľ a uvaríme za cca 45 minút.
3.
Vývar zlejeme a odložíme. Kuracie mäso z uvareného kurčaťa oberieme, podľa potreby pokrájame na pásiky.
4.
olej slnečnicový 3 polievkové lyžice • cibuľa 100 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie rasca drvená 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky
Na oleji speníme cibuľu, pridáme nakrájanú hlivu, soľ a koreniny.
7. Podávame
Podávame s ryžou.
Dobrú chuť!