svetvomne.sk

Dusená hliva s kuracinou

Dusená hliva s kuracinou

    

Ľahký nízkotučný obed či večera.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

1. Príprava hlivy

hliva ustricová 700 gramov

Hlivu umyjeme, podľa potreby očistíme, pokrájame na slížiky.

Príprava hlivy

2. Príprava kuracieho vývaru a mäsa

kurča 1500 gramov  voda 1.5 litra  soľ 1 čajová lyžička

Čerstvé stredne veľké kurča umyjeme a zbavíme kože. Odstránime mäso z pŕs a z vrchných stehien kurčaťa. (Toto mäso použijeme na prípravu iného pokrmu, preto ho odložíme na ďalšie spracovanie do marinády, v ktorej ho môžeme mať v chlade 2 - 3 dni. Prípadne ho uskladníme v mrazničke). Zvyšok kurčaťa na ktorom zostalo ešte pomerne dosť mäsa vložíme do studenej vody, pridáme soľ a uvaríme za cca 45 minút.

Príprava kuracieho vývaru a mäsa

3. 

Vývar zlejeme a odložíme. Kuracie mäso z uvareného kurčaťa oberieme, podľa potreby pokrájame na pásiky.

4. 

olej slnečnicový 3 polievkové lyžice  cibuľa 100 gramov  soľ 1 čajová lyžička  korenie rasca drvená 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky

Na oleji speníme cibuľu, pridáme nakrájanú hlivu, soľ a koreniny.

5. 

vývar kurací 3 decilitre

Podlejeme kuracím vývarom a 10 minút dusíme pod pokrievkou.

6. 

kuracie mäso varené 300 gramov

K udusenej hlive pridáme kuracie mäso a premiešame.

7. Podávame

Podávame s ryžou.

Podávame

Dobrú chuť!

cibuľa100gramov
hliva ustricová700gramov
korenie rasca drvená1čajová lyžička
kuracie mäso varené300gramov
kurča1500gramov
olej slnečnicový3polievkové lyžice
paprika červená mletá2čajové lyžičky
soľ2čajové lyžičky
voda1.5litra
vývar kurací3decilitre

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť