svetvomne.sk

Dusená hliva s kuracinou

    

Ľahký nízkotučný obed či večera.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa100gramov
hliva ustricová700gramov
korenie rasca drvená1čajová lyžička
kuracie mäso varené300gramov
kurča1500gramov
olej slnečnicový3polievkové lyžice
paprika červená mletá2čajové lyžičky
soľ2čajové lyžičky
voda1.5litra
vývar kurací3decilitre

1. Príprava hlivy

hliva ustricová 700 gramov

Hlivu umyjeme, podľa potreby očistíme, pokrájame na slížiky.

Príprava hlivy

2. Príprava kuracieho vývaru a mäsa

kurča 1500 gramov  voda 1.5 litra  soľ 1 čajová lyžička

Čerstvé stredne veľké kurča umyjeme a zbavíme kože. Odstránime mäso z pŕs a z vrchných stehien kurčaťa. (Toto mäso použijeme na prípravu iného pokrmu, preto ho odložíme na ďalšie spracovanie do marinády, v ktorej ho môžeme mať v chlade 2 - 3 dni. Prípadne ho uskladníme v mrazničke). Zvyšok kurčaťa na ktorom zostalo ešte pomerne dosť mäsa vložíme do studenej vody, pridáme soľ a uvaríme za cca 45 minút.

Príprava kuracieho vývaru a mäsa

3. 

Vývar zlejeme a odložíme. Kuracie mäso z uvareného kurčaťa oberieme, podľa potreby pokrájame na pásiky.

4. 

olej slnečnicový 3 polievkové lyžice  cibuľa 100 gramov  soľ 1 čajová lyžička  korenie rasca drvená 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky

Na oleji speníme cibuľu, pridáme nakrájanú hlivu, soľ a koreniny.

5. 

vývar kurací 3 decilitre

Podlejeme kuracím vývarom a 10 minút dusíme pod pokrievkou.

6. 

kuracie mäso varené 300 gramov

K udusenej hlive pridáme kuracie mäso a premiešame.

7. Podávame

Podávame s ryžou.

Podávame

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť