svetvomne.sk

Dusená hliva s kuracinou

     

Ľahký nízkotučný obed či večera.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Cibuľa100gramov
Hliva ustricová700gramov
Korenie rasca drvená1čajová lyžička
Kuracie mäso varené300gramov
Kurča1500gramov
Olej slnečnicový3polievkové lyžice
Paprika červená mletá2čajové lyžičky
Soľ2čajové lyžičky
Voda1.5litra
Vývar kurací3decilitre

1. Príprava hlivy

hliva ustricová 700 g

Hlivu umyjeme, podľa potreby očistíme, pokrájame na slížiky.

Príprava hlivy

2. Príprava kuracieho vývaru a mäsa

kurča 1500 g  voda 1.5 l  soľ 1 ČL

Čerstvé stredne veľké kurča umyjeme a zbavíme kože. Odstránime mäso z pŕs a z vrchných stehien kurčaťa. (Toto mäso použijeme na prípravu iného pokrmu, preto ho odložíme na ďalšie spracovanie do marinády, v ktorej ho môžeme mať v chlade 2 - 3 dni. Prípadne ho uskladníme v mrazničke). Zvyšok kurčaťa na ktorom zostalo ešte pomerne dosť mäsa vložíme do studenej vody, pridáme soľ a uvaríme za cca 45 minút.

Príprava kuracieho vývaru a mäsa

3. 

Vývar zlejeme a odložíme. Kuracie mäso z uvareného kurčaťa oberieme, podľa potreby pokrájame na pásiky.

4. 

olej slnečnicový 3 PL  cibuľa 100 g  soľ 1 ČL  korenie rasca drvená 1 ČL  paprika červená mletá 2 ČL

Na oleji speníme cibuľu, pridáme nakrájanú hlivu, soľ a koreniny.

5. 

vývar kurací 3 dl

Podlejeme kuracím vývarom a 10 minút dusíme pod pokrievkou.

6. 

kuracie mäso varené 300 g

K udusenej hlive pridáme kuracie mäso a premiešame.

7. Podávame

Podávame s ryžou.

Podávame

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť