Zázvorovo-medové kurča na hruškách

Chutné pečené kurča s jemnou, ostro-sladkou omáčkou. Podávame s ryžou.
recept,fotorecept,med,hrušky,kurča,zázvor koreň,Kuracie mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Kuracie mäso
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
563 g
Energia porcie
867 kcal
Čas prípravy
1 h. 40 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
hrušky | 500 330 | gramov kcal | |
kurča | 1.5 2850 | kilogramu kcal | |
med | 30 99 | gramov kcal | |
olej olivový | 20 176 | mililitrov kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
voda | 150 0 | mililitrov kcal | |
zázvor koreň | 30 9 | gramov kcal | |
zázvor mletý | 1 5 | čajová lyžička kcal |
Recept
1.
med 30 gramov • olej olivový 20 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička • zázvor mletý 1 čajová lyžička
Med rozmiešame s olejom, soľou a zázvorom.


3.
kurča 1.5 kilogramu • soľ 1 čajová lyžička
Kurča umyjeme a zvnútra nasolíme. Vložíme ho do pekáča a povrchu celé potrieme medovou marinádou. Dovnútra kurčaťa vložíme časť hrušiek a ostatné rozložíme okolo neho.

4.
zázvor koreň 30 gramov
Navrch kurčaťa položíme plátky čerstvého zázvoru. Pekáč uzatvoríme a dáme piecť do vyhriatej rúry na pol hodinu.


6.
Kurča otočíme a opäť zakryjeme, pečieme ďalšiu polhodinu.

7.
Odokryjeme a necháme 15 minút zapiecť zo strany na ktorej je otočené. Potom ho opäť otočíme a necháme zapiecť do chrumkava z druhej strany.

8.
Kurča vyberieme. Vyberieme mu zvnútra hrušky a spolu so zázvorom a výpekom ich vložíme do hrnca.

9.
Obsah hrnca zmixujeme ponorným mixérom na hladkú omáčku.

10.
Kurča rozporcujeme a omáčkou prelievame pri servírovaní jednotlivé porcie.

Dobrú chuť!