svetvomne.sk

Medovo-zázvorové kuracie stehná

    

Chutné šťavnaté kuracie stehná podávame s dusenou kapustou a knedľou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
korenie biele mleté1čajová lyžička
kuracie stehenné štvrte4kusy
med1.5polievkovej lyžice
paprika červená mletá2čajové lyžičky
soľ2čajové lyžičky
voda150mililitrov
zázvor koreň20gramov
zázvor mletý1čajová lyžička

1. 

kuracie stehenné štvrte 4 kusy  soľ 2 čajové lyžičky  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  zázvor mletý 1 čajová lyžička  korenie biele mleté 1 čajová lyžička  med 1.5 polievkovej lyžice  zázvor koreň 20 gramov  voda 150 mililitrov

Kuracie stehná umyjeme a nasolíme z oboch strán. Tiež z oboch strán ich posypeme červenou mletou paprikou, mletým zázvorom a korením. Vložíme do zapekacej misy, povrchu polejeme medom a na stehná poukladáme plátky očisteného čerstvého zázvoru. Podlejeme vodou. Pečieme zakryté pri strednej teplote asi hodinu od času, kedy začne voda v zapekacej mise vrieť. Potom mäkké mäso odokryjeme a necháme krátko zapiecť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť