svetvomne.sk

Pikantné kuracie stehná na grile

Vynikajúca grilovaná pochúťka vhodná na záhradnú oslavu. Podávame s čerstvým miešaným zeleninovým šalátom.

 

Počet porcií: 8

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Brandy50mililitrov
Cesnak5strúčikov
Feferónky sterilizované2kusy
Kečup ostrý5polievkových lyžíc
Korenie grilovacie2čajové lyžičky
Kuracie stehenné štvrte8kusov
Med1polievková lyžica
Olej olivový100mililitrov
Paprika červená mletá2čajové lyžičky
Soľ1čajová lyžička

1. Príprava kuracích stehien

kuracie stehenné štvrte 8 ks

Celé kuracie stehná (kuracie stehenné štvrte) vykostíme. Keď odstránime kosti stiahneme zo stehien kožu a hrubšie, silnejšie časti svaloviny jemne ponariezame tak, aby sme čo najviac zväčšili plochu stehenného rezňa.

Príprava kuracích stehien

2. Marináda

olej olivový 100 ml  feferónky sterilizované 2 ks  korenie grilovacie 2 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  kečup ostrý 5 PL  med 1 PL  cesnak 5 strúčikov  brandy 50 ml

Na panvici zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájané feferónky, premiešame a odstavíme z ohňa. Prisypeme korenie a mletú papriku. Pridáme pikantný paradajkový kečup, med, očistený a pretlačený cesnak. Prilejeme brandy (koňak). Dobre rozmiešame a mäso po jednom do marinády namáčame. Ukladáme do uzatvárateľnej nádoby, zvyšnú marinádu nalejeme na povrch. Uzavrieme a dáme na 12 hodín do chladničky odležať.

Marináda

3. Grilujeme

soľ 1 ČL

Pred grilovaním mäso vyberiem asi na 30 minút z chladničky, posolíme a premiešame. Grilujeme pomaly zo všetkých strán 20 minút.

Grilujeme

4. 

Počas grilovania môžeme mäso potierať zvyšnou omáčkou, alebo olejom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť