svetvomne.sk

Pikantné kuracie stehná na grile

     

Vynikajúca grilovaná pochúťka vhodná na záhradnú oslavu. Podávame s čerstvým miešaným zeleninovým šalátom.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Brandy50mililitrov
Cesnak5strúčikov
Feferónky sterilizované2kusy
Kečup ostrý5polievkových lyžíc
Korenie grilovacie2čajové lyžičky
Kuracie stehenné štvrte8kusov
Med1polievková lyžica
Olej olivový100mililitrov
Paprika červená mletá2čajové lyžičky
Soľ1čajová lyžička

1. Príprava kuracích stehien

kuracie stehenné štvrte 8 ks

Celé kuracie stehná (kuracie stehenné štvrte) vykostíme. Keď odstránime kosti stiahneme zo stehien kožu a hrubšie, silnejšie časti svaloviny jemne ponariezame tak, aby sme čo najviac zväčšili plochu stehenného rezňa.

Príprava kuracích stehien

2. Marináda

olej olivový 100 ml  feferónky sterilizované 2 ks  korenie grilovacie 2 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  kečup ostrý 5 PL  med 1 PL  cesnak 5 strúčikov  brandy 50 ml

Na panvici zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájané feferónky, premiešame a odstavíme z ohňa. Prisypeme korenie a mletú papriku. Pridáme pikantný paradajkový kečup, med, očistený a pretlačený cesnak. Prilejeme brandy (koňak). Dobre rozmiešame a mäso po jednom do marinády namáčame. Ukladáme do uzatvárateľnej nádoby, zvyšnú marinádu nalejeme na povrch. Uzavrieme a dáme na 12 hodín do chladničky odležať.

Marináda

3. Grilujeme

soľ 1 ČL

Pred grilovaním mäso vyberiem asi na 30 minút z chladničky, posolíme a premiešame. Grilujeme pomaly zo všetkých strán 20 minút.

Grilujeme

4. 

Počas grilovania môžeme mäso potierať zvyšnou omáčkou, alebo olejom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť