Kuracia roláda s mletým mäsom
![Kuracia roláda s mletým mäsom](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000414/img_sk_4x3/kuracia-rolada-s-mletym-masom_00180.jpg)
Vynikajúca roláda z vykosteného kurčaťa plnená mäsovou plnkou. Servírujeme teplú so zemiakovým pyré. Chutná aj na studeno s pečivom.
recept,fotorecept,kurča,bravčové mleté mäso,šunka bravčová,slanina oravská,Kuracie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 300 | gramov | |
cesnak | 5 | strúčikov | |
cibuľa | 100 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
kurča | 1800 | gramov | |
mrkva | 250 | gramov | |
olej olivový | 3 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
slanina oravská | 100 | gramov | |
soľ | 3.5 | čajovej lyžičky | |
voda | 2 | decilitre | |
šunka bravčová | 100 | gramov |
Recept
1. Príprava kurčaťa
kurča 1800 gramov • soľ 2 čajové lyžičky
Kurča umyjeme, vykostíme, položíme na väčšie mikroténové vrecúško, jemne naklepeme a osolíme.
![Kurča umyjeme, vykostíme, položíme na...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000414/small/vykostene-kurca.jpg?mtime=1728666160)
2. Príprava plnky
mrkva 250 gramov • cibuľa 100 gramov • cesnak 5 strúčikov • bravčové mleté mäso 300 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Mrkvu očistíme a nahrubo nastrúhame. Cibuľu očistíme a nakrájame. Cesnak očistíme a prelisujeme. Uvedené ingrediencie pridáme do mletého mäsa. Prisypeme soľ, korenie a všetko dobre zamiešame.
![Mrkvu očistíme a nahrubo nastrúhame. Cibuľu...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000414/small/priprava-plnky.jpg?mtime=1728666151)
3. Plnenie
šunka bravčová 100 gramov
Na plát kuracieho mäsa rozložíme plátky šunky, alebo údeného mäsa.
![Na plát kuracieho mäsa rozložíme plátky...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000414/small/sunka.jpg?mtime=1728666151)
4.
Na šunku rovnomerne rozložíme plnku.
![Na šunku rovnomerne rozložíme plnku....](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000414/small/plnka.jpg?mtime=1728666150)
5.
Pomocou mikroténového vrecka roládu zavinieme. Chytíme okraj vrecka a preložíme ho aj s mäsom.
![Pomocou mikroténového vrecka roládu zavinieme....](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000414/small/pomocou-igel-vrec-zavinieme.jpg?mtime=1728666150)
6.
Vrecko rozvinieme a opakujeme postup pričom roládu stáčame a postupujeme až k opačnému okraju.
![Vrecko rozvinieme a opakujeme postup pričom...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000414/small/zavinujeme.jpg?mtime=1728666161)
7. Obviazanie niťou
slanina oravská 100 gramov
Na povrch rolády poukladáme prúžky slaniny a pomocou kuchynskej nite roládu zviažeme a spevníme.
![Na povrch rolády poukladáme prúžky slaniny a...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000414/small/zviazeme-nitou.jpg?mtime=1728666161)
8.
soľ ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • olej olivový 3 polievkové lyžice • voda 2 decilitre
Roládu vložíme do pekáča, posolíme a posypeme mletou červenou paprikou. Pokvapkáme olejom a podlejeme vodou. Zakryjeme alobalom a pečieme na 200°C v rozohriatej rúre 50 minút.
![Roládu vložíme do pekáča, posolíme a...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000414/small/dame-piect.jpg?mtime=1728666141)
9.
Po 50 minútach ju odokryjeme, polejeme výpekom a 10 minút necháme zapiecť. Z mierne vychladnutej rolády odstránime nite a na doske ju pokrájame.
![Po 50 minútach ju odokryjeme, polejeme výpekom a...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000414/small/upecena-rolada.jpg?mtime=1728666160)
Dobrú chuť!