Tvarohové osie hniezda

Koláčiky, po ktorých sa len tak "zapráši",
recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,múka polohrubá,tvaroh hrudkovitý,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 70 282 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 1 21 | čajová lyžička kcal | |
cukor práškový | 0 ?? | kcal | |
cukor vanilkový | 10 37 | gramov kcal | |
droždie čerstvé | 10 11 | gramov kcal | |
hrozienka | 100 284 | gramov kcal | |
maslo | 75 551 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 175 85 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 1 18 | čajová lyžička kcal | |
múka polohrubá | 350 1246 | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
tvaroh hrudkovitý | 500 585 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 1 57 | kus kcal |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 175 mililitrov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • múka polohrubá 1 čajová lyžička • droždie čerstvé 10 gramov
V teplom mlieku rozmiešame cukor, múku a droždie. Necháme vzísť kvások.

2.
múka polohrubá 350 gramov • cukor kryštálový 20 gramov • soľ • vajce slepačie 1 kus • maslo 75 gramov
Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, štipku soli, vajce a roztopené maslo.

3.
Prilejeme kvások.

4.
Vymiesime cesto a necháme vykysnúť.

5.
tvaroh hrudkovitý 500 gramov • vaječný žĺtok 1 kus • cukor vanilkový 10 gramov
Tvaroh rozmiešame so žĺtkom a vanilkovým cukrom.

6.
vajce slepačie 1 kus
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik 40x30 cm. Potrieme ho rozšľahaným vajíčkom.

7.
hrozienka 100 gramov • cukor kryštálový 50 gramov
Rovnomerne rozmiestnime tvaroh, posypeme cukrom a umytými hrozienkami.

8.
Stočíme do tuhej rolády a krájame 2 cm široké kolieska.

9.
Kolieska kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, ľahko ich roztlačíme, potrieme vajíčkom.

10.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.


Dobrú chuť!