Tvarohové osie hniezda
Koláčiky, po ktorých sa len tak "zapráši",
recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,múka polohrubá,tvaroh hrudkovitý,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 70 | gramov | |
cukor kryštálový | 1 | čajová lyžička | |
cukor práškový | - | ||
cukor vanilkový | 10 | gramov | |
droždie čerstvé | 10 | gramov | |
hrozienka | 100 | gramov | |
maslo | 75 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 175 | mililitrov | |
múka polohrubá | 1 | čajová lyžička | |
múka polohrubá | 350 | gramov | |
soľ | - | ||
tvaroh hrudkovitý | 500 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
vaječný žĺtok | 1 | kus |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 175 mililitrov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • múka polohrubá 1 čajová lyžička • droždie čerstvé 10 gramov
V teplom mlieku rozmiešame cukor, múku a droždie. Necháme vzísť kvások.
2.
múka polohrubá 350 gramov • cukor kryštálový 20 gramov • soľ • vajce slepačie 1 kus • maslo 75 gramov
Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, štipku soli, vajce a roztopené maslo.
3.
Prilejeme kvások.
4.
Vymiesime cesto a necháme vykysnúť.
5.
tvaroh hrudkovitý 500 gramov • vaječný žĺtok 1 kus • cukor vanilkový 10 gramov
Tvaroh rozmiešame so žĺtkom a vanilkovým cukrom.
6.
vajce slepačie 1 kus
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik 40x30 cm. Potrieme ho rozšľahaným vajíčkom.
7.
hrozienka 100 gramov • cukor kryštálový 50 gramov
Rovnomerne rozmiestnime tvaroh, posypeme cukrom a umytými hrozienkami.
8.
Stočíme do tuhej rolády a krájame 2 cm široké kolieska.
9.
Kolieska kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, ľahko ich roztlačíme, potrieme vajíčkom.
10.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!