svetvomne.sk

Tvarohové osie hniezda

     

Koláčiky, po ktorých sa len tak "zapráši",

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

mlieko polotučné 1,5% 175 ml  cukor kryštálový 1 ČL  múka polohrubá 1 ČL  droždie čerstvé 10 g

V teplom mlieku rozmiešame cukor, múku a droždie. Necháme vzísť kvások.

2. 

múka polohrubá 350 g  cukor kryštálový 20 g  soľ  vajce slepačie 1 ks  maslo 75 g

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, štipku soli, vajce a roztopené maslo.

3. 

Prilejeme kvások.

4. 

Vymiesime cesto a necháme vykysnúť.

5. 

tvaroh hrudkovitý 500 g  vaječný žĺtok 1 ks  cukor vanilkový 10 g

Tvaroh rozmiešame so žĺtkom a vanilkovým cukrom.

6. 

vajce slepačie 1 ks

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik 40x30 cm. Potrieme ho rozšľahaným vajíčkom.

7. 

hrozienka 100 g  cukor kryštálový 50 g

Rovnomerne rozmiestnime tvaroh, posypeme cukrom a  umytými hrozienkami.

8. 

Stočíme do tuhej rolády a krájame 2 cm široké kolieska.

9. 

Kolieska kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, ľahko ich roztlačíme, potrieme vajíčkom.

10. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

11. 

cukor práškový

Ešte horúce pocukrujeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť