svetvomne.sk

Tvarohové koláče so slivkami

    

Chutné nadýchané koláče na moravský spôsob s pridanou špaldovou múkou.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 

1. 

mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov  droždie čerstvé 40 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  múka hladká 250 gramov  múka polohrubá 250 gramov  múka špaldová celozrnná polohrubá 200 gramov  cukor kryštálový 50 gramov  olej olivový 100 mililitrov  soľ  vajce slepačie 1 kus

Do 150 ml teplého mlieka (z odmeraného množstva) rozdrobíme droždie, pridáme trochu cukru a necháme vzísť kvások. Do misy nasypeme múky, pridáme cukor, vajce, olej, štipku soli a prilejeme zvyšné mlieko a kvások.

2. 

Vymiesime cesto a necháme ho zakryté vykysnúť.

3. 

slivky 450 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička  cukor trstinový 2 polievkové lyžice

Slivky odkôstkujeme a pokrájame na malé mesiačiky. Posypeme škoricou a cukrom.

4. 

tvaroh hrudkovitý 600 gramov  vajce slepačie 2 kusy  cukor trstinový 80 gramov

Tvaroh rozmiešame s vajíčkami a cukrom.

5. 

Vykysnuté cesto rozdelíme na dve polovice. Obe vytvarujeme do valčeka. Valčeky pokrájame na 16 rovnakých dielov. Z jednotlivých dielikov vytvoríme guľôčky.

6. 

múka hladká

Guľôčky rozvaľkáme na pomúčenej doske na okrúhle placky s priemerom asi 12 cm. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie (fóliou na pečenie).

7. 

Na placky rozotrieme tvarohovú plnku, nie celkom na okraj. Na jednu placku dáme asi 1,5 polievkovej lyžice plnky.

8. 

Na tvaroh poukladáme pripravené slivky. Koláčiky necháme 10 minút podkysnúť.

9. 

Potom upečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 20-25 minút. Hotové posypeme preosiatym cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť