RECEPTY

Tvarohové koláče so slivkami

Tvarohové koláče so slivkami

Chutné nadýchané koláče na moravský spôsob s pridanou špaldovou múkou.

recept,fotorecept,slivky,tvaroh hrudkovitý,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1čajová lyžička
cukor kryštálový50gramov
cukor trstinový2polievkové lyžice
cukor trstinový80gramov
droždie čerstvé40gramov
mlieko polotučné 1,5%400mililitrov
múka hladká250gramov
múka hladká-
múka polohrubá250gramov
múka špaldová celozrnná polohrubá200gramov
olej olivový100mililitrov
slivky450gramov
soľ-
tvaroh hrudkovitý600gramov
vajce slepačie3kusy
škorica mletá1čajová lyžička

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov  droždie čerstvé 40 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  múka hladká 250 gramov  múka polohrubá 250 gramov  múka špaldová celozrnná polohrubá 200 gramov  cukor kryštálový 50 gramov  olej olivový 100 mililitrov  soľ  vajce slepačie 1 kus

Do 150 ml teplého mlieka (z odmeraného množstva) rozdrobíme droždie, pridáme trochu cukru a necháme vzísť kvások. Do misy nasypeme múky, pridáme cukor, vajce, olej, štipku soli a prilejeme zvyšné mlieko a kvások.

2. 

Vymiesime cesto a necháme ho zakryté vykysnúť.

3. 

slivky 450 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička  cukor trstinový 2 polievkové lyžice

Slivky odkôstkujeme a pokrájame na malé mesiačiky. Posypeme škoricou a cukrom.

4. 

tvaroh hrudkovitý 600 gramov  vajce slepačie 2 kusy  cukor trstinový 80 gramov

Tvaroh rozmiešame s vajíčkami a cukrom.

5. 

Vykysnuté cesto rozdelíme na dve polovice. Obe vytvarujeme do valčeka. Valčeky pokrájame na 16 rovnakých dielov. Z jednotlivých dielikov vytvoríme guľôčky.

6. 

múka hladká

Guľôčky rozvaľkáme na pomúčenej doske na okrúhle placky s priemerom asi 12 cm. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie (fóliou na pečenie).

7. 

Na placky rozotrieme tvarohovú plnku, nie celkom na okraj. Na jednu placku dáme asi 1,5 polievkovej lyžice plnky.

8. 

Na tvaroh poukladáme pripravené slivky. Koláčiky necháme 10 minút podkysnúť.

9. 

Potom upečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 20-25 minút. Hotové posypeme preosiatym cukrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies