RECEPTY

Slivkový koláč so snehovou prikrývkou

Slivkový koláč so snehovou prikrývkou

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

recept,fotorecept,slivky,vaječný bielok,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrónová šťava2polievkové lyžice
cukor práškový160gramov
cukor trstinový2polievkové lyžice
maslo130gramov
mlieko plnotučné 3,5%2polievkové lyžice
múka hladká300gramov
orechy vlašské30gramov
pudingový prášok rôzne príchute2polievkové lyžice
slivky600gramov
tvaroh jemný mäkký250gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok3kusy

 

Recept

1. 

múka hladká 300 gramov  maslo 130 gramov  vaječný žĺtok 2 kusy  cukor práškový 80 gramov  mlieko plnotučné 3,5% 2 polievkové lyžice

K múke pridáme nakrájané zmäknuté maslo, žĺtky, cukor a mlieko. Vypracujeme cesto. Necháme ho 30 minút v chlade odležať. Rúru vyhrejeme na 180°C.

K múke pridáme nakrájané zmäknuté maslo,...

2. 

Cesto položíme na papier na pečenie a prstami ho roztiahneme do pripravenej formy s priemerom 24 cm. Pečieme 15 minút.

Cesto položíme na papier na pečenie a prstami...

3. 

tvaroh jemný mäkký 250 gramov  cukor práškový 80 gramov  pudingový prášok rôzne príchute 2 polievkové lyžice  citrónová šťava 2 polievkové lyžice  vaječný žĺtok 1 kus

Na plnku zmiešame tvaroh s cukrom, pudingovým práškom. Pridáme štavu z jedného citróna a žĺtko. Všetko spolu premiešame.

Na plnku zmiešame tvaroh s cukrom, pudingovým...

4. 

slivky 600 gramov

Upečený korpus vyberieme. Plnku natrieme na cesto, navrch poukladáme rozpolené odkôstkované slivky. Znova dáme piecť na 20 minút.

Upečený korpus vyberieme. Plnku natrieme na...

5. 

vaječný bielok 4 kusy  cukor trstinový 2 polievkové lyžice  orechy vlašské 30 gramov

Z bielkov ušlaháme sneh, pridáme cukor. Koláč po 20 minútach pečenia potrieme snehom, posypeme posekanými orechmi a pečieme ešte 10 minút.

Z bielkov ušlaháme sneh, pridáme cukor. Koláč...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť