svetvomne.sk

Ríbezľový koláč so zapečeným snehom

    

Recept na letný osviežujúci koláč s ríbezľami a zapečeným cukrovým snehom.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. Príprava cesta

múka polohrubá 400 gramov  cukor práškový 120 gramov  vaječný žĺtok 4 kusy  maslo 120 gramov  cukor vanilkový 12 gramov  mlieko polotučné 1,5% 240 mililitrov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme zmäknuté maslo a miešame dopenista. Pridáme mlieko a múku s kypriacim práškom. Premiešané cesto rozotrieme na vymastený a pomúčený plech.

Príprava cesta

2. 

ríbezle červené 900 gramov

Očistené, umyté a dobre odkvapkané ríbezle rovnomerne poukladáme na cesto.

3. Príprava snehu

vaječný bielok 4 kusy  soľ 1 štipka  cukor kryštálový 220 gramov  škrob kukuričný 5 polievkových lyžíc

Z bielkov, štipky soli a cukru vyšľaháme hustý sneh. Pridáme kukuričný škrob (maizenu, Zlatý klas) a opatrne premiešame.

Príprava snehu

4. 

Sneh opatrne rozotrieme na ríbezle.

5. 

Pečieme pri teplote 180°C asi 25 - 30 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť