svetvomne.sk

Makový cheesecake s mascarpone

    

Fantastický, jemný zákusok zo sušienok a obľúbeného mascarpone. Pre ešte fantastickejšiu chuť odporúčame ozdobiť ovocím v želé.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

sušienky maslové 360 gramov  maslo 210 gramov

V mixéri rozdrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom.

2. 

Forma na tortu rozkladacia ø 28 cm

Vysypeme do tortovej formy a rovnomerne poutláčame na dno i boky. V rúre pečieme 15 minút na 170 °C.

3. 

mascarpone 750 gramov  med 5 polievkových lyžíc

Počas pečenia si pripravíme krém vymiešaním mascarpone s medom.

4. 

vaječný žĺtok 4 kusy  puding vanilkový - prášok 2 polievkové lyžice

Do krému pridáme žĺtka a puding. Mixérom premiešame.

5. 

mak mletý 150 gramov

Primiešame mak.

6. 

vaječný bielok 4 kusy

Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý po lyžiciach jemne zašľaháme do krému.

7. 

Krém vylejeme a roztiahneme po upečenom korpuse. Pečieme 50 minút na 150°C.

8. 

tortové želé červené 20 gramov  záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) 300 gramov

Čerstvé ovocie premyjeme na sitku pod tečúcou vodou a necháme poriadne odkvapkať. Ak použijeme mrazené, necháme ho riadne rozmraziť a prebytočnú šťavu necháme tiež poriadne odkvapkať. Červené tortové želé pripravíme podľa návodu na obale. Ovocie rovnomerne rozdelíme na upečený, vychladený zákusok a zalejeme tortovým želé. Uložíme do chladu a necháme stuhnúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť