Makový cheesecake s mascarpone

Fantastický, jemný zákusok zo sušienok a obľúbeného mascarpone. Pre ešte fantastickejšiu chuť odporúčame ozdobiť ovocím v želé.
recept,fotorecept,mascarpone,mak mletý,záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia),Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
mak mletý | 150 812 | gramov kcal | |
mascarpone | 750 2903 | gramov kcal | |
maslo | 210 1542 | gramov kcal | |
med | 5 246 | polievkových lyžíc kcal | |
puding vanilkový - prášok | 2 ?? | polievkové lyžice kcal | |
sušienky maslové | 360 ?? | gramov kcal | |
tortové želé červené | 20 ?? | gramov kcal | |
vaječný bielok | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 4 228 | kusy kcal | |
záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) | 300 ?? | gramov kcal |
Recept
1.
sušienky maslové 360 gramov • maslo 210 gramov
V mixéri rozdrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom.

2.
Forma na tortu rozkladacia ø 28 cm
Vysypeme do tortovej formy a rovnomerne poutláčame na dno i boky. V rúre pečieme 15 minút na 170 °C.

3.
mascarpone 750 gramov • med 5 polievkových lyžíc
Počas pečenia si pripravíme krém vymiešaním mascarpone s medom.

4.
vaječný žĺtok 4 kusy • puding vanilkový - prášok 2 polievkové lyžice
Do krému pridáme žĺtka a puding. Mixérom premiešame.



7.
Krém vylejeme a roztiahneme po upečenom korpuse. Pečieme 50 minút na 150°C.

8.
tortové želé červené 20 gramov • záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) 300 gramov
Čerstvé ovocie premyjeme na sitku pod tečúcou vodou a necháme poriadne odkvapkať. Ak použijeme mrazené, necháme ho riadne rozmraziť a prebytočnú šťavu necháme tiež poriadne odkvapkať. Červené tortové želé pripravíme podľa návodu na obale. Ovocie rovnomerne rozdelíme na upečený, vychladený zákusok a zalejeme tortovým želé. Uložíme do chladu a necháme stuhnúť.

Dobrú chuť!