RECEPTY

Mascarpone krémové rezy

Mascarpone krémové rezy

Skutočne výborný zákusok z obľúbeného mascarpone v jemnej nadýchanej kakaovej piškóte. Je tak jednoduchý, že sa pri jeho príprave ozaj nič nemôže pokaziť a zvládne ho aj cukrárenský začiatočník, stačí dodržať presný postup :)

recept,fotorecept,mascarpone,smotana na šľahanie (30-33% tuku),smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový275gramov
cukor práškový-
kakao - prášok35gramov
kypriaci prášok do pečiva10gramov
mascarpone500gramov
múka polohrubá190gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)1polievková lyžica
soľ-
stužovač šľahačky16gramov
tvaroh jemný mäkký250gramov
vaječný bielok9kusov
vaječný žĺtok9kusov
voda75mililitrov
čokoláda na varenie 55%50gramov

 

Recept

1. 

vaječný žĺtok 9 kusov  cukor práškový 150 gramov  kakao - prášok 35 gramov  voda 75 mililitrov

Žĺtka vymiešame s cukrom a kakaom. Prilejeme a zamiešame vodu.

2. 

múka polohrubá 190 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov

Múku zmiešame s kypriacim práškom.

3. 

vaječný bielok 9 kusov  soľ

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh so štipkou soli.

4. 

Múku vmiešame k žĺtkom...

5. 

...a primiešame sneh z bielkov.

6. 

Cesto rozdelíme na 2 a 1 tretinu. Dve tretiny cesta vylejeme na veľký plech (32x44cm) vyložený papierom na pečenie.

7. 

Jednu tretinu vylejeme na pol plechu vyloženého papierom na pečenie.

8. 

Pečieme v rozohriatej rúre 12 minút pri teplote 180°C, postupne oba plechy. Necháme vychladnúť. Veľký plát po upečení prekrojíme na polovicu.

9. 

mascarpone 500 gramov  tvaroh jemný mäkký 250 gramov  cukor práškový 125 gramov

Mascarpone vymiešame s tvarohom a cukrom.

10. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  stužovač šľahačky 16 gramov

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

11. 

Šľahačku primiešame k mascarpone.

12. 

cukor práškový

Na dosku položíme papier na pečenie a posypeme ho jemne práškovým cukrom. Položíme korpus z pol plechu. Na korpus navrstvíme tretinu mascarpone krému.

13. 

Položíme polovicu z veľkého plátu a opäť rozotrieme druhú tretinu krému.

14. 

Položíme posledný plát a natrieme posledný krém. Necháme stuhnúť najmenej 12 hodín v chlade.

15. 

Na druhý deň zákusok pokrájame na ľubovoľné porcie.

16. 

čokoláda na varenie 55% 50 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 1 polievková lyžica

Čokoládu so smotanou rozpustíme.

17. 

Čokoládou ozdobíme pokrájané porcie a ešte na chvíľu dáme stuhnúť do chladu. Môžeme podávať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies