svetvomne.sk

Ovocný zákusok s kefírovým želé

    

Letný fresh zákusok.

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

vajce slepačie 6 kusov  cukor práškový 190 gramov  cukor vanilkový 12 gramov

Do misky dáme vajcia, cukor a vanilínový cukor. Všetko spolu vyšľaháme ručným šľahačom.

2. 

citrónová kôra  olej slnečnicový 150 mililitrov

Do misky pridáme citrónovú kôru z jedného citróna a olej.

3. 

múka hladká 200 gramov  puding vanilkový - prášok 40 gramov  soľ

V druhej miske zmiešame múku s pudingovým práškom a štipkou soli. Múčnu zmes zamiešame do mokrej zmesi.

4. 

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 180°C cca 25 minút.

5. 

kefír 1000 gramov  citrón 1 kus  cukor práškový 130 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  želatinový stužovač 100 gramov  ovocie rôzne 500 gramov

Kefír zmiešame s práškovým cukrom, kôrou z jedného chemicky neošetreného citróna a šťavou z citróna. Zmes trošku zohrejeme. Zo smotany vyšľaháme šľahačku, ktorú spolu s želatínovým stužovačom (pripraveným podľa návodu na obale) vmiešame do vlažnej kefírovej náplne. Primiešame kúsky ovocia. Kefír by mal byť preto trošku zohriaty, aby sa nám želé podarilo rozmiešať.

6. 

ovocie rôzne 300 gramov

Náplň rozotrieme na upečený korpus, posypeme kúskami rôzneho ovocia, odložíme na cca 3 hodiny stuhnúť do chladničky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť