Osviežujúca letná polievka podľa receptu zo Španielska. Jednoduchá a rýchla príprava bez varenia s vynikajúco chutným výsledkom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
12 min.Náročnosť
nízka
Chutné plnené papriky bez mäsa sa budú páčiť všetkým vegetariánom...a možno aj nevegetariánom. Treba vyskúšať!
Kuchtil
DadaČas prípravy
50 min.Náročnosť
stredná
Chutné a nadýchané zeleninové fašírky so syrom.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Skvelé zemiačiky vhodné nielen ako príloha. Veľmi chutné sú aj ako samostatný chod, so zakysaným mliekom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
25 min.Náročnosť
nízka
Vyprážaná pochúťka z cukety je skvelým vegetariánskym jedlom aj pre nevegetariánov.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Recept na veľmi jemný, osviežujúci a chuťovo fantastický dezert z orechov a limetiek. Príprava je nenáročné a poteší chuťové bunky nielen vegánov a vegetariánov.
Kuchtil
MichalČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Recept na prípravu sabdži (sabji), indickej zmesi dusenej zeleniny, zemiakov a korenín, na cibuľovo-paradajkovom základe. Môžeme podávať s ryžou, ako hlavné jedlo dňa.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
stredná
Ľahký a chutný bezmäsitý obed nielen pre vegetariánov.
Kuchtil
DadaČas prípravy
25 min.Náročnosť
stredná
Vegánske, vyprážané, kapustové "fašírky" obľúbené nielen v indickej kuchyni. Podávame s ryžou, zemiakmi, omáčkami či šalátmi.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Vynikajúci a sýty bezmäsitý obed či večera.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Recept na segedínsky guláš s tempehom ako vynikajúcou náhradou mäsa - nutričnou aj chuťovou.
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Recept na výnikajúce indicko-čínske jedlo z karfiolu, v jemne pikantnej omáčke (Gobi manchurian). Chutí veľmi aj deťom. Ak varíte len pre dospelákov, neváhajte zaradiť medzi koreniny viac pikantnej pasty, alebo štipľavé papričky.
Kuchtil
MichalČas prípravy
60 min.Náročnosť
vysoká
Chutná cviklová raita (Beetroot raita, Chukander) je obľúbenou prílohou k pikantným indickým pokrmom. Má jemnú sladko-kyslú chuť a je vhodná aj ako samostatné jedlo na diétnu večeru.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 15 min.Náročnosť
nízka
Khičadi (Kichadi) je základom indickej kuchyne. V ajurvéde je hlavným liečivým, vyrovnávajúcim a detoxikačným pokrmom. Má veľmi priaznivé účinky na tráviace orgány. Základom sú koreniny, ryža Basmati, fazuľa Mungo (alebo šošovica) a zelenina.
Kuchtil
DadaČas prípravy
45 min.Náročnosť
vysoká
Šalát plný vitamínov, vhodný ako hlavný vegetariánsky chod, či nevegetariánsky obed ako príloha k pečenému kurčaťu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
20 min.Náročnosť
nízka
Recept na prípravu lahodného krémového talianskeho risotta s čerstvými kuriatkami.
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Aloo Gobi masala je obľúbené, nielen indické, vegetariánske jedlo. Je to pomerne pikantná zmes zemiakov a karfiolu. Jej podávanie s ryžou či chlebovou plackou pikantnú chuť čiastočne stlmí. Recept má mnoho variácií, základom sú však indické koreniny.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
stredná
Úžasne chutné, pečené placky zo zeleru. Aromatická vôňa zeleru sa pri príprave stratí a placky z neho sa stanú obľúbenou pochúťkou aj pre deti, ktoré zeler všeobecne nemusia :)
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Jemná krémová torta bez masla, cukru a múky. Je plná len zdravej energie.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Recept na sterilizovanú šošovicu a tofu v hustej sladko-kyslej omáčke s paradajkami. Jednoduché a veľmi chutí aj deťom. Hodí sa takmer ku každej prílohe.
Kuchtil
MichalČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Keď sa zmieša táto netradičná a zdravá cestovina s chutnou zeleninkou vytvorí výborné rizoto. Drobné guľôčky kuskusu sú veľmi výživné a spolu so zeleninou dodajú ľudskému telu naozaj veľa minerálov a vitamínov.
Kuchtil
DadaČas prípravy
25 min.Náročnosť
stredná
Miska sladkých zemiakov a cukety je plná vitamínov a minerálov. Podávame ako samostatný chod na diétnu večeru. Pokrm je vhodný aj ako príloha v nevegetariánskej strave.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Chutná plnená tekvica bez mäsa. Podávame so zemiakovou prílohou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná