Kernotto s bryndzou a medvedím cesnakom
Bezmäsitý obed zo špaldových krúpov, póru, bryndze a medvedieho cesnaku.
recept,fotorecept,krúpy špaldové (špaldové kernotto),cesnak medvedí,bryndza,Bezmäsité hlavné jedlá,Vegetariánske recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 250 | gramov | |
cesnak medvedí | 70 | gramov | |
krúpy špaldové (špaldové kernotto) | 350 | gramov | |
pór | 300 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 250 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
voda | 700 | mililitrov |
Recept
2.
voda 700 mililitrov • soľ ½ čajovej lyžičky
...a prilejeme vodu. Varíme 15 - 20 minút, podľa toho či chceme mať krúpky viac či menej rozvarené. Najlepšie sú jemne chrumkavé.
4.
...a potom priečne na malé kúsky. Pridáme k uvareným krúpom, premiešame a 3 minúty povaríme všetko spolu.
6.
...a zamiešame do kernotta.
8.
...pridáme do krúpov...
9.
...a premiešame. Ihneď teplé podávame.
Dobrú chuť!