Zemiakové placky s medvedím cesnakom
Veľmi chutné a obľúbené, jarné placky z nových zemiakov a skvelého medvedieho cesnaku.
recept,fotorecept,zemiaky nové,cesnak medvedí,Bezmäsité hlavné jedlá,Vegetariánske recepty,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá Vegetariánske recepty Bezlaktózové Sezónne recepty Sezóna - Nové zemiaky Sezóna - Medvedí cesnak
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak medvedí | 100 | gramov | |
korenie majorán sušený | 2 | čajové lyžičky | |
múka hladká | 100 | gramov | |
olej repkový | - | ||
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 25 | gramov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 4 | kusy | |
zemiaky nové | 1.5 | kilogramu |
Recept
1.
zemiaky nové 1.5 kilogramu • soľ 1.5 čajovej lyžičky
Zemiaky ošúpeme a nahrubo postrúhame. Osolíme, premiešame a necháme 10 minút postáť.


3.
vajce slepačie 4 kusy • korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky
Zo zemiakov zlejeme vzniknutú vodu do misky. Necháme usadiť škrob, vodu z misky zlejeme a škrob vrátime do zemiakov. Zemiaky ľahko premixujeme ponorným mixérom. Pridáme vajcia, majoránku...

4.
...a nasekaný cesnak. Premiešame.

5.
múka hladká 100 gramov • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 25 gramov
Prisypeme múky, premiešame a necháme chvíľu postáť.


7.
...a z druhej strany.

8.
Placky kladieme na papierovú kuchynskú utierku, aby sa vsiakol prebytočný olej.

Dobrú chuť!