svetvomne.sk

Zemiakové placky s medvedím cesnakom

     

Veľmi chutné a obľúbené, jarné placky z nových zemiakov a skvelého medvedieho cesnaku.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesnak medvedí100gramov
Majorán2čajové lyžičky
Múka hladká100gramov
Olej repkový
Pšeničná krupica (detská dehydrovaná)25gramov
Soľ1.5čajovej lyžičky
Vajce slepačie4kusy
Zemiaky nové1.5kilogramu

1. 

zemiaky nové 1.5 kg  soľ 1.5 ČL

Zemiaky ošúpeme a nahrubo postrúhame. Osolíme, premiešame a necháme 10 minút postáť.

2. 

cesnak medvedí 100 g

Medvedí cesnak umyjeme a najemno nasekáme.

3. 

vajce slepačie 4 ks  majorán 2 ČL

Zo zemiakov zlejeme vzniknutú vodu do misky. Necháme usadiť škrob, vodu z misky zlejeme a škrob vrátime do zemiakov. Zemiaky ľahko premixujeme ponorným mixérom. Pridáme vajcia, majoránku...

4. 

...a nasekaný cesnak. Premiešame.

5. 

múka hladká 100 g  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 25 g

Prisypeme múky, premiešame a necháme chvíľu postáť.

6. 

olej repkový

V panvici zohrejeme olej a zo zmesi klasicky tvoríme placky, vypražíme z jednej...

7. 

...a z druhej strany.

8. 

Placky kladieme na papierovú kuchynskú utierku, aby sa vsiakol prebytočný olej.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť