svetvomne.sk

Plnená paprika

    

Klasická plnená paprika.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bobkový list4kusy
bravčové mleté mäso800gramov
cibuľa120gramov
cukor kryštálový120gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
múka polohrubá100gramov
ocot1polievková lyžica
olej olivový3polievkové lyžice
paprika800gramov
paradajkový pretlak1.5litra
ryža200gramov
soľ4čajové lyžičky
vajce slepačie1kus
voda1.5litra
voda100mililitrov

1. Príprava ryže a paprík

ryža 200 gramov  soľ 1 čajová lyžička  paprika 800 gramov

Ryžu uvaríme a necháme vychladnúť. Papriky umyjeme, odstránime stopku a opatrne vydlabeme jaderník. Papriky nesmieme poškodiť.

Príprava ryže a paprík

2. Príprava plnky do paprík

cibuľa 120 gramov  olej olivový 3 polievkové lyžice  bravčové mleté mäso 800 gramov  vajce slepačie 1 kus  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ 1 čajová lyžička

Cibuľu očistíme, pokrájame, opečieme na olivovom oleji (alebo bravčovej masti). Do misy vložíme vychladenú ryžu, pridáme mleté mäso, vajce, mleté čierne korenie a vychladenú cibuľu.

Príprava plnky do paprík

3. Plnenie paprík

múka polohrubá 50 gramov

Zmes jemne vtláčame do pripravených paprík. Otvor z ktorého zmes trčí namáčame v hladkej múke. Zo zvyšnej zmesi vytvarujeme guľky, ktoré tiež jemne obalíme v múke.

Plnenie paprík

4. Príprava paradajkovej omáčky

paradajkový pretlak 1.5 litra  voda 1.5 litra  soľ 2 čajové lyžičky  ocot 1 polievková lyžica  cukor kryštálový 120 gramov  bobkový list 4 kusy  múka polohrubá 50 gramov  voda 100 mililitrov

Do väčšieho hrnca nalejeme paradajkový pretlak, pridáme vodu, soľ, cukor, ocot a bobkový list. Uvedieme do varu. V menšej miske si pripravíme zátrepku z vody a múky. Tú vlejeme do omáčky a za stáleho miešania necháme omáčku zovrieť.

Príprava paradajkovej omáčky

5. Varenie

Do vriacej omáčky opatrne vhadzujeme naplnenú papriku a pripravené guľky. Varíme pod pokrievkou 1,5 hodiny. Občas veľmi opatrne premiešame. Guľky sa nesmú rozbiť ani prichytiť na dno hrnca.

Varenie

6. Servírujeme

Podávame teplé s parenou knedľou, alebo varenými zemiakmi či chlebom.

Servírujeme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť