svetvomne.sk

Plnená paprika varená v rúre

    

Obľúbený recept na klasickú plnenú papriku jednoducho uvarenú-upečenú v rúre.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bravčové mleté mäso450gramov
cibuľa150gramov
cukor kryštálový30gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
múka hladká0
múka hladká20gramov
olej slnečnicový3polievkové lyžice
paprika600gramov
paradajkový pretlak1liter
ryža150gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
vajce slepačie2kusy
voda-
voda1liter

1. 

ryža 150 gramov  olej slnečnicový 1 polievková lyžica  soľ ½ čajovej lyžičky  voda

Ryžu premyjeme pod tečúcou vodou, osmažíme na oleji, osolíme a zalejeme 1 cm nad povrch horúcou vodou. Uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť.

2. 

cibuľa 150 gramov  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji.

3. 

bravčové mleté mäso 450 gramov  vajce slepačie 2 kusy  soľ ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Do hlbokej misky vložíme mleté mäso, pridáme vajcia, opraženú cibuľu, soľ a korenie. Premiešame a pridáme vychladenú ryžu. Opäť dobre premiešame.

4. 

paprika 600 gramov

Paprikám vyberieme stopky s jaderníkmi a umyjeme ich.

5. 

Do paprík natlačíme mäsovo- ryžovú plnku.

6. 

múka hladká

Konce paprík namočíme do múky a poukladáme ich do hlbokého pekáča.

7. 

múka hladká

Zo zbytku mäsovej zmesi vytvoríme gule, obalíme ich v múke a pridáme k paprike.

8. 

paradajkový pretlak 1 liter  voda 1 liter  múka hladká 20 gramov  cukor kryštálový 30 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky

V pretlaku a vode rozmiešame múku, cukor a soľ.

9. 

Pretlakom zalejeme papriky v pekáči, zakryjeme a dáme na 45 minút do rúry piecť.

10. 

Plnenú papriku môžeme podávať s knedľou alebo varenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť