RECEPTY

Grilovaný šašlík

Grilovaný šašlík

Podávame s chlebom alebo opečenými zemiakmi.

recept,fotorecept,cibuľka jarná,žihľava dvojdomá,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso,Recepty na gril,Bezlaktózové,Bezlepkové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso1000gramov
cesnak4strúčiky
cibuľka jarná150gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
olej olivový2polievkové lyžice
paprika červená mletá2čajové lyžičky
reďkovka100gramov
soľ2čajové lyžičky
zázvor mletý½čajovej lyžičky
žihľava dvojdomá50gramov

 

Recept

1. Príprava zeleninovo-mäsovej zmesi na šašlíky

cibuľka jarná 150 gramov  reďkovka 100 gramov

Cibuľku očistíme, umyjeme a najemno nakrájame na kolieska. Reďkovkám odstránime korienky a zelenú vňať, umyjeme ich a nastrúhame na hrubšom strúhadle.

2. 

žihľava dvojdomá 50 gramov

Pokiaľ šašlíky pripravujeme v prírode môžeme do nich pridať aj žihľavu. Natrháme mladú žihľavu, umyjeme ju a otrháme zo stonky listy. Tie najemno nasekáme.

3. 

bravčové mleté mäso 1000 gramov  olej olivový 2 polievkové lyžice  soľ 2 čajové lyžičky  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  zázvor mletý ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  cesnak 4 strúčiky

Do mletého mäsa pridáme pripravenú cibuľku, reďkovku, žihľavu, olej, soľ, mletú papriku, zázvor, korenie a očistený pretlačený cesnak. Všetko dobre rozmiešame.

4. 

Tvoríme valčeky asi 7 cm dlhé a 2 cm hrubé.

5. 

Dva valčeky napichneme na špajdlu a jemne sploštíme.

6. Grilujeme

Grilujeme 10 - 15 minút zo všetkých strán do zlatohneda.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť