svetvomne.sk

Grilovaný šašlík

Podávame s chlebom alebo opečenými zemiakmi.

 

Počet porcií: 10

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cesnak4strúčiky
Cibuľka jarná150gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Mäso mleté1000gramov
Olej olivový2polievkové lyžice
Paprika červená mletá2čajové lyžičky
Reďkovka100gramov
Soľ2čajové lyžičky
Zázvor mletý½čajovej lyžičky
Žihľava dvojdomá50gramov

1. Príprava zeleninovo-mäsovej zmesi na šašlíky

cibuľka jarná 150 g  reďkovka 100 g

Cibuľku očistíme, umyjeme a najemno nakrájame na kolieska. Reďkovkám odstránime korienky a zelenú vňať, umyjeme ich a nastrúhame na hrubšom strúhadle.

Príprava zeleninovo-mäsovej zmesi na šašlíky

2. 

žihľava dvojdomá 50 g

Pokiaľ šašlíky pripravujeme v prírode môžeme do nich pridať aj žihľavu. Natrháme mladú žihľavu, umyjeme ju a otrháme zo stonky listy. Tie najemno nasekáme.

3. 

mäso mleté 1000 g  olej olivový 2 PL  soľ 2 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  zázvor mletý ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  cesnak 4 strúčiky

Do mletého mäsa pridáme pripravenú cibuľku, reďkovku, žihľavu, olej, soľ, mletú papriku, zázvor, korenie a očistený pretlačený cesnak. Všetko dobre rozmiešame.

4. 

Tvoríme valčeky asi 7 cm dlhé a 2 cm hrubé.

5. 

Dva valčeky napichneme na špajdlu a jemne sploštíme.

6. Grilujeme

Grilujeme 10 - 15 minút zo všetkých strán do zlatohneda.

Grilujeme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť