Grilovaný šašlík

Podávame s chlebom alebo opečenými zemiakmi.
recept,fotorecept,cibuľka jarná,žihľava dvojdomá,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso,Recepty na gril,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 1000 ?? | gramov kcal | |
cesnak | 4 22 | strúčiky kcal | |
cibuľka jarná | 150 48 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
olej olivový | 2 264 | polievkové lyžice kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lyžičky kcal | |
reďkovka | 100 20 | gramov kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
zázvor mletý | ½ 3 | čajovej lyžičky kcal | |
žihľava dvojdomá | 50 ?? | gramov kcal |
Recept
1. Príprava zeleninovo-mäsovej zmesi na šašlíky
cibuľka jarná 150 gramov • reďkovka 100 gramov
Cibuľku očistíme, umyjeme a najemno nakrájame na kolieska. Reďkovkám odstránime korienky a zelenú vňať, umyjeme ich a nastrúhame na hrubšom strúhadle.

2.
žihľava dvojdomá 50 gramov
Pokiaľ šašlíky pripravujeme v prírode môžeme do nich pridať aj žihľavu. Natrháme mladú žihľavu, umyjeme ju a otrháme zo stonky listy. Tie najemno nasekáme.

3.
bravčové mleté mäso 1000 gramov • olej olivový 2 polievkové lyžice • soľ 2 čajové lyžičky • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • zázvor mletý ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • cesnak 4 strúčiky
Do mletého mäsa pridáme pripravenú cibuľku, reďkovku, žihľavu, olej, soľ, mletú papriku, zázvor, korenie a očistený pretlačený cesnak. Všetko dobre rozmiešame.

4.
Tvoríme valčeky asi 7 cm dlhé a 2 cm hrubé.

5.
Dva valčeky napichneme na špajdlu a jemne sploštíme.

6. Grilujeme
Grilujeme 10 - 15 minút zo všetkých strán do zlatohneda.

Dobrú chuť!