svetvomne.sk

Grilovaný šašlík

    

Podávame s chlebom alebo opečenými zemiakmi.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bravčové mleté mäso1000gramov
cesnak4strúčiky
cibuľka jarná150gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
olej olivový2polievkové lyžice
paprika červená mletá2čajové lyžičky
reďkovka100gramov
soľ2čajové lyžičky
zázvor mletý½čajovej lyžičky
žihľava dvojdomá50gramov

1. Príprava zeleninovo-mäsovej zmesi na šašlíky

cibuľka jarná 150 gramov  reďkovka 100 gramov

Cibuľku očistíme, umyjeme a najemno nakrájame na kolieska. Reďkovkám odstránime korienky a zelenú vňať, umyjeme ich a nastrúhame na hrubšom strúhadle.

Príprava zeleninovo-mäsovej zmesi na šašlíky

2. 

žihľava dvojdomá 50 gramov

Pokiaľ šašlíky pripravujeme v prírode môžeme do nich pridať aj žihľavu. Natrháme mladú žihľavu, umyjeme ju a otrháme zo stonky listy. Tie najemno nasekáme.

3. 

bravčové mleté mäso 1000 gramov  olej olivový 2 polievkové lyžice  soľ 2 čajové lyžičky  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  zázvor mletý ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  cesnak 4 strúčiky

Do mletého mäsa pridáme pripravenú cibuľku, reďkovku, žihľavu, olej, soľ, mletú papriku, zázvor, korenie a očistený pretlačený cesnak. Všetko dobre rozmiešame.

4. 

Tvoríme valčeky asi 7 cm dlhé a 2 cm hrubé.

5. 

Dva valčeky napichneme na špajdlu a jemne sploštíme.

6. Grilujeme

Grilujeme 10 - 15 minút zo všetkých strán do zlatohneda.

Grilujeme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť