Pečené kapustové závitky

Plnené kapustové závitky sú vynikajúcim sýtym obedom. Zapečené pod syrovou "perinkou" vám mimoriadne zachutia.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,bravčové mleté mäso,paradajkový pretlak,syr Eidam,Bravčové mäso,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
| bravčové mleté mäso | 700 1820 | gramov kcal | |
| cibuľa | 200 88 | gramov kcal | |
| cukor kryštálový | 25 101 | gramov kcal | |
| kapusta hlávková biela | 2.5 725 | kilogramu kcal | |
| korenie rasca mletá | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
| korenie čierne mleté | ¾ 13 | čajovej lyžičky kcal | |
| olej slnečnicový | 50 450 | mililitrov kcal | |
| paradajkový pretlak | 500 340 | mililitrov kcal | |
| ryža | 200 688 | gramov kcal | |
| smotana kyslá (14-18% tuku) | 250 400 | gramov kcal | |
| soľ | 2.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
| syr Eidam | 100 286 | gramov kcal | |
| vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
| voda | 0 ?? | kcal | |
| voda | 500 0 | mililitrov kcal |
Recept
1.
cibuľa 200 gramov • olej slnečnicový 50 mililitrov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

3.
Zalejeme vriacou vodou asi 1,5 cm nad povrch ryže. Pod pokrievkou udusíme. Necháme vychladnúť.

4.
bravčové mleté mäso 700 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¾ čajovej lyžičky
K vychladenej ryži pridáme mleté mäso, soľ a korenie. Dobre premiešame.

5.
kapusta hlávková biela 2.5 kilogramu
Kapustu umyjeme, okolo hlúbovej časti nakrojíme a postupne odoberieme 10 listov. Listy obvaríme vo vriacej vode. Vyberieme, necháme vychladnúť a vykrojíme z nich časť v zhrubnutej oblasti lista. Zvyšnú kapustu pokrájame.

6.
Do listov rovnomerne rozdelíme mäsovo-ryžovú plnku a listy zavinieme.

7.
Do veľkého pekáča nasypeme polovicu z nakrájanej kapusty. Poukladáme závitky.

8.
paradajkový pretlak 500 mililitrov • voda 500 mililitrov • cukor kryštálový 25 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Navrch nasypeme druhú polovicu kapusty a zalejeme paradajkovým pretlakom rozmiešaným s vodou, cukrom, soľou a rascou. Pekáč uzatvoríme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180-200°C asi hodinu.

9.
syr Eidam 100 gramov • smotana kyslá (14-18% tuku) 250 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • vajce slepačie 1 kus
Syr nastrúhame, zmiešame so smotanou, soľou a vajíčkom.

10.
Pekáč odkryjeme a na závitky nanesieme syrovú zmes. Zapečieme. Zapečenú vrstvu nakrojíme kopírovaním okrajov listov a môžeme podávať. Vhodnou prílohou je chlieb, alebo zemiaky. Kapusta je vynikajúca aj na druhý, či tretí deň, preto je dobré si ju pripraviť v takomto väčšom množstve :) Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

























