Pečené kapustové závitky
![Pečené kapustové závitky](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001329/img_sk_4x3/pecene-kapustove-zavitky_00180.jpg)
Plnené kapustové závitky sú vynikajúcim sýtym obedom. Zapečené pod syrovou "perinkou" vám mimoriadne zachutia.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,bravčové mleté mäso,paradajkový pretlak,syr Eidam,Bravčové mäso,Bezlepkové,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 700 | gramov | |
cibuľa | 200 | gramov | |
cukor kryštálový | 25 | gramov | |
kapusta hlávková biela | 2.5 | kilogramu | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ¾ | čajovej lyžičky | |
olej slnečnicový | 50 | mililitrov | |
paradajkový pretlak | 500 | mililitrov | |
ryža | 200 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 250 | gramov | |
soľ | 2.5 | čajovej lyžičky | |
syr Eidam | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | - | ||
voda | 500 | mililitrov |
Recept
1.
cibuľa 200 gramov • olej slnečnicový 50 mililitrov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001329/small/IMG_8434.jpg)
3.
Zalejeme vriacou vodou asi 1,5 cm nad povrch ryže. Pod pokrievkou udusíme. Necháme vychladnúť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001329/small/IMG_8440.jpg)
4.
bravčové mleté mäso 700 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¾ čajovej lyžičky
K vychladenej ryži pridáme mleté mäso, soľ a korenie. Dobre premiešame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001329/small/IMG_8464.jpg)
5.
kapusta hlávková biela 2.5 kilogramu
Kapustu umyjeme, okolo hlúbovej časti nakrojíme a postupne odoberieme 10 listov. Listy obvaríme vo vriacej vode. Vyberieme, necháme vychladnúť a vykrojíme z nich časť v zhrubnutej oblasti lista. Zvyšnú kapustu pokrájame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001329/small/IMG_8444.jpg)
6.
Do listov rovnomerne rozdelíme mäsovo-ryžovú plnku a listy zavinieme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001329/small/IMG_8468.jpg)
7.
Do veľkého pekáča nasypeme polovicu z nakrájanej kapusty. Poukladáme závitky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001329/small/IMG_8481.jpg)
8.
paradajkový pretlak 500 mililitrov • voda 500 mililitrov • cukor kryštálový 25 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Navrch nasypeme druhú polovicu kapusty a zalejeme paradajkovým pretlakom rozmiešaným s vodou, cukrom, soľou a rascou. Pekáč uzatvoríme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180-200°C asi hodinu.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001329/small/IMG_8487.jpg)
9.
syr Eidam 100 gramov • smotana kyslá (14-18% tuku) 250 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • vajce slepačie 1 kus
Syr nastrúhame, zmiešame so smotanou, soľou a vajíčkom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001329/small/IMG_8520.jpg)
10.
Pekáč odkryjeme a na závitky nanesieme syrovú zmes. Zapečieme. Zapečenú vrstvu nakrojíme kopírovaním okrajov listov a môžeme podávať. Vhodnou prílohou je chlieb, alebo zemiaky. Kapusta je vynikajúca aj na druhý, či tretí deň, preto je dobré si ju pripraviť v takomto väčšom množstve :) Skladujeme v chlade.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001329/small/IMG_8529.jpg)
Dobrú chuť!