svetvomne.sk

Pečené kapustové závitky

    

Plnené kapustové závitky sú vynikajúcim sýtym obedom. Zapečené pod syrovou "perinkou" vám mimoriadne zachutia.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bravčové mleté mäso700gramov
cibuľa200gramov
cukor kryštálový25gramov
kapusta hlávková biela2.5kilogramu
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¾čajovej lyžičky
olej slnečnicový50mililitrov
paradajkový pretlak500mililitrov
ryža200gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)250gramov
soľ2.5čajovej lyžičky
syr Eidam100gramov
vajce slepačie1kus
voda-
voda500mililitrov

1. 

cibuľa 200 gramov  olej slnečnicový 50 mililitrov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

ryža 200 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky

Ryžu premyjeme a pridáme k cibuli. Osolíme a osmažíme.

3. 

voda

Zalejeme vriacou vodou asi 1,5 cm nad povrch ryže. Pod pokrievkou udusíme. Necháme vychladnúť.

4. 

bravčové mleté mäso 700 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¾ čajovej lyžičky

K vychladenej ryži pridáme mleté mäso, soľ a korenie. Dobre premiešame.

5. 

kapusta hlávková biela 2.5 kilogramu

Kapustu umyjeme, okolo hlúbovej časti nakrojíme a postupne odoberieme 10 listov. Listy obvaríme vo vriacej vode. Vyberieme, necháme vychladnúť a vykrojíme z nich časť v zhrubnutej oblasti lista. Zvyšnú kapustu pokrájame.

6. 

Do listov rovnomerne rozdelíme mäsovo-ryžovú plnku a listy zavinieme.

7. 

Do veľkého pekáča nasypeme polovicu z nakrájanej kapusty. Poukladáme závitky.

8. 

paradajkový pretlak 500 mililitrov  voda 500 mililitrov  cukor kryštálový 25 gramov  soľ 1 čajová lyžička  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky

Navrch nasypeme druhú polovicu kapusty a zalejeme paradajkovým pretlakom rozmiešaným s vodou, cukrom, soľou a rascou. Pekáč uzatvoríme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180-200°C asi hodinu.

9. 

syr Eidam 100 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky  vajce slepačie 1 kus

Syr nastrúhame, zmiešame so smotanou, soľou a vajíčkom.

10. 

Pekáč odkryjeme a na závitky nanesieme syrovú zmes. Zapečieme. Zapečenú vrstvu nakrojíme kopírovaním okrajov listov a môžeme podávať. Vhodnou prílohou je chlieb, alebo zemiaky. Kapusta je vynikajúca aj na druhý, či tretí deň, preto je dobré si ju pripraviť v takomto väčšom množstve :) Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť