RECEPTY

Musaka

Musaka

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Recept na prípravu výbornej musaky.

recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,paradajkový pretlak,zemiaky,baklažán,syr tvrdý,Bravčové mäso,Bezlepkové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

baklažán500gramov
bravčové mleté mäso750gramov
cibuľa150gramov
korenie na musaku2čajové lyžičky
olej olivový0
paprika červená mletá3čajové lyžičky
paradajkový pretlak500gramov
soľ2čajové lyžičky
soľ0
syr tvrdý150gramov
zemiaky1kilogram

 

Recept

1. 

olej olivový  cibuľa 150 gramov  bravčové mleté mäso 750 gramov  korenie na musaku 2 čajové lyžičky  soľ 2 čajové lyžičky  paprika červená mletá 3 čajové lyžičky

Na hlbšiu panvicu nalejeme primerané množstvo oleja, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme ju. Potom pridáme mleté mäso, koreniny a soľ, premiešame a 5 minút podusíme.

Na hlbšiu panvicu nalejeme primerané množstvo...

2. 

paradajkový pretlak 500 gramov

Prilejeme paradajkový pretlak. Všetko dobre zmiešame a opäť 5 minút dusíme.

Prilejeme paradajkový pretlak. Všetko dobre...

3. 

zemiaky 1 kilogram  baklažán 500 gramov  olej olivový  soľ

Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Baklažán, nešúpeme, umyjeme a tiež nakrájame na kolieska. Do hlbšieho pekáča, poliateho olejom, vložíme polovicu z nakrájaných zemiakov, na ne poukladáme vrstvu z polovice nakrájaného baklažánu, jemne osolíme.

Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na...

4. 

Pridáme mäsovú zmes a rovnomerne ju rozotrieme.

Pridáme mäsovú zmes a rovnomerne ju rozotrieme....

5. 

soľ

Na mäso rozložíme druhú polovicu baklažánu a na neho druhú polovicu zemiakov, poľa potreby vrstvy znovu jemne osolíme. Pekáč zakryjeme a dáme do vyhriatej rúry piecť na 60-80 minút.

Na mäso rozložíme druhú polovicu baklažánu a...

6. 

syr tvrdý 150 gramov

Pekáč odokryjeme, musaku posypeme strúhaným syrom, alebo syrom pokrájaným na tenké plátky a necháme všetko spolu ešte 20 minút zapiecť.

Pekáč odokryjeme, musaku posypeme strúhaným...

7. 

Pri pečení odporúčame pod pekáč podložiť plech pre prípadné vytekanie prebytočnej vody, ktorú má v sebe baklažán a zemiaky. Po upečení necháme musaku primerane vychladiť, pokrájame na porcie a podávame.

Pri pečení odporúčame pod pekáč podložiť...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť