svetvomne.sk

Musaka

    

Recept na prípravu výbornej musaky.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
baklažán500gramov
bravčové mleté mäso750gramov
cibuľa150gramov
korenie na musaku2čajové lyžičky
olej olivový0
paprika červená mletá3čajové lyžičky
paradajkový pretlak500gramov
soľ2čajové lyžičky
soľ0
syr tvrdý150gramov
zemiaky1kilogram

1. 

olej olivový  cibuľa 150 gramov  bravčové mleté mäso 750 gramov  korenie na musaku 2 čajové lyžičky  soľ 2 čajové lyžičky  paprika červená mletá 3 čajové lyžičky

Na hlbšiu panvicu nalejeme primerané množstvo oleja, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme ju. Potom pridáme mleté mäso, koreniny a soľ, premiešame a 5 minút podusíme.

2. 

paradajkový pretlak 500 gramov

Prilejeme paradajkový pretlak. Všetko dobre zmiešame a opäť 5 minút dusíme.

3. 

zemiaky 1 kilogram  baklažán 500 gramov  olej olivový  soľ

Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Baklažán, nešúpeme, umyjeme a tiež nakrájame na kolieska. Do hlbšieho pekáča, poliateho olejom, vložíme polovicu z nakrájaných zemiakov, na ne poukladáme vrstvu z polovice nakrájaného baklažánu, jemne osolíme.

4. 

Pridáme mäsovú zmes a rovnomerne ju rozotrieme.

5. 

soľ

Na mäso rozložíme druhú polovicu baklažánu a na neho druhú polovicu zemiakov, poľa potreby vrstvy znovu jemne osolíme. Pekáč zakryjeme a dáme do vyhriatej rúry piecť na 60-80 minút.

6. 

syr tvrdý 150 gramov

Pekáč odokryjeme, musaku posypeme strúhaným syrom, alebo syrom pokrájaným na tenké plátky a necháme všetko spolu ešte 20 minút zapiecť.

7. 

Pri pečení odporúčame pod pekáč podložiť plech pre prípadné vytekanie prebytočnej vody, ktorú má v sebe baklažán a zemiaky. Po upečení necháme musaku primerane vychladiť, pokrájame na porcie a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť