svetvomne.sk

Zapekané miešané zemiaky

    

Sýty zemiakový obed navarený na dva dni :) Podávame so zeleninovými šalátami, alebo s tatárskou omáčkou.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa150gramov
klobása250gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
olej olivový30mililitrov
smotana kyslá (14-18% tuku)375gramov
soľ2čajové lyžičky
syr Gouda100gramov
vajce slepačie8kusov
zemiaky1400gramov
šunka bravčová dusená200gramov

1. 

zemiaky 1400 gramov

Zemiaky uvaríme vo vode do polomäkka. Vodu scedíme, zemiaky necháme vychladnúť a ošúpeme.

2. 

vajce slepačie 4 kusy

Vajíčka uvaríme natvrdo, ochladíme a olúpeme.

3. 

klobása 250 gramov  šunka bravčová dusená 200 gramov

Klobásu a šunku nakrájame na kocky.

4. 

cibuľa 150 gramov

Cibuľu ošúpeme, pokrájame a vložíme do hlbokej misy. Pridáme šunku s klobásou a dobre premiešame.

5. 

Pridáme zemiaky a vajíčka pretlačené cez koliesko používané pri príprave zemiakového šalátu.

6. 

olej olivový 30 mililitrov  vajce slepačie 4 kusy  smotana kyslá (14-18% tuku) 375 gramov  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  soľ 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Obsah misy jemne ale dôkladne premiešame. Zemiakovú zmes nasypeme do hlbokého pekáča (35x20 cm) vyliateho olejom. V miske rozmiešame vajíčka, smotanu, mlieko, soľ a korenie.

7. 

Nálevom zalejeme zemiaky, zakryjeme a dáme na 45 minút piecť.

8. 

syr Gouda 100 gramov

Zemiaky odokryjeme, posypeme strúhaným syrom...

9. 

...a 10 minút zapečieme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť