RECEPTY

Oravskí ježkovia

Oravskí ježkovia

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Slovenská klasika z bežne nájditeľných surovín v chladničke.

recept,fotorecept,zemiaky,kapusta kvasená,Bravčové mäso,Bezlepkové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

kapusta kvasená

400

80

gramov

kcal

olej olivový

30

264

mililitrov

kcal

slanina prerastená

150

??

gramov

kcal

smotana kyslá (14-18% tuku)

250

??

mililitrov

kcal

zemiaky

800

736

gramov

kcal

 

Recept

1. Narezanie zemiakov

zemiaky 800 gramov

Zemiaky ošúpeme a prekrojíme na polovicu. Na každý z nich z guľatej strany vykrojíme mriežku, tak aby zemiak zostal zospodu celý.

Zemiaky ošúpeme a prekrojíme na polovicu. Na...

2. Príprava slaniny

slanina prerastená 150 gramov

Prerastenú slaninu pokrájame na tenké plátky.

Prerastenú slaninu pokrájame na tenké plátky....

3. Pečieme

olej olivový 30 mililitrov

Pekáč vymastíme, zemiaky poukladáme prekrojenou časťou do pekáča a zakryjeme plátkami slaniny. Dáme zakryté piecť do vyhriatej rúry s horným a dolným ohrevom na 200°C. Pečieme 50 minút.

Pekáč vymastíme, zemiaky poukladáme...

4. Zapekáme

kapusta kvasená 400 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov

Pridáme kyslú kapustu a kyslú smotanu, odkryté pečieme ešte 20 minút.

Pridáme kyslú kapustu a kyslú smotanu, odkryté...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť