Oravskí ježkovia
Slovenská klasika z bežne nájditeľných surovín v chladničke.
recept,fotorecept,zemiaky,kapusta kvasená,Bravčové mäso,Sezónne recepty,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
kapusta kvasená | 400 | gramov | |
olej olivový | 30 | mililitrov | |
slanina prerastená | 150 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 250 | mililitrov | |
zemiaky | 800 | gramov |
Recept
1. Narezanie zemiakov
zemiaky 800 gramov
Zemiaky ošúpeme a prekrojíme na polovicu. Na každý z nich z guľatej strany vykrojíme mriežku, tak aby zemiak zostal zospodu celý.
3. Pečieme
olej olivový 30 mililitrov
Pekáč vymastíme, zemiaky poukladáme prekrojenou časťou do pekáča a zakryjeme plátkami slaniny. Dáme zakryté piecť do vyhriatej rúry s horným a dolným ohrevom na 200°C. Pečieme 50 minút.
4. Zapekáme
kapusta kvasená 400 gramov • smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov
Pridáme kyslú kapustu a kyslú smotanu, odkryté pečieme ešte 20 minút.
Dobrú chuť!