RECEPTY

Francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Recept na prípravu francúzskych zemiakov. Sýty a chutný obed na všedný deň pre každého.

recept,fotorecept,klobása,zemiaky,vajce slepačie,vajce slepačie,smotana kyslá (14-18% tuku),Bravčové mäso,Sezónne recepty,Bezlepkové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

klobása2kusy
korenie čierne mleté-
olej slnečnicový2polievkové lyžice
paprika červená2kusy
smotana kyslá (14-18% tuku)400mililitrov
soľ-
vajce slepačie8kusov
zemiaky1000gramov

 

Recept

1. 

klobása 2 kusy

Klobásu nakrájame na kolieska a varíme 10 minút, až kým sa nevyplaví masť, ktorú vylejeme.

Klobásu nakrájame na kolieska a varíme 10...

2. 

zemiaky 1000 gramov  vajce slepačie 4 kusy  paprika červená 2 kusy

Na vyšší plech nahrubo nastrúhame uvarené zemiaky. Pridáme nakrájané uvarené vajíčka, klobásu a červenú papriku.

Na vyšší plech nahrubo nastrúhame uvarené...

3. 

Všetko zľahka premiešame.

Všetko zľahka premiešame....

4. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 400 mililitrov  vajce slepačie 4 kusy  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  soľ  korenie čierne mleté

Do misky dáme smotanu, surové vajcia, olej, soľ a korenie. Vyšľaháme a zalejeme zemiaky.

Do misky dáme smotanu, surové vajcia, olej, soľ...

5. 

Zmes rovnomerne rozložíme do vyššieho plechu.

Zmes rovnomerne rozložíme do vyššieho plechu....

6. 

Zakryjeme alobalom, do ktorého spravíme zopár dierok nožíkom pre únik pary a dáme na hodinku piecť do rúry pri teplote 180 stupňov.

Zakryjeme alobalom, do ktorého spravíme zopár...

7. 

Pred dopečením odstránime alobal a pečieme ešte 5 minút.

Pred dopečením odstránime alobal a pečieme...

8. 

Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 2100 kJ (502 kcal).

Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 2100...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť