Francúzske zemiaky
Recept na prípravu francúzskych zemiakov. Sýty a chutný obed na všedný deň pre každého.
recept,fotorecept,klobása,zemiaky,vajce slepačie,vajce slepačie,smotana kyslá (14-18% tuku),Bravčové mäso,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
klobása | 2 | kusy | |
korenie čierne mleté | - | ||
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
paprika červená | 2 | kusy | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 400 | mililitrov | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 8 | kusov | |
zemiaky | 1000 | gramov |
Recept
1.
klobása 2 kusy
Klobásu nakrájame na kolieska a varíme 10 minút, až kým sa nevyplaví masť, ktorú vylejeme.
2.
zemiaky 1000 gramov • vajce slepačie 4 kusy • paprika červená 2 kusy
Na vyšší plech nahrubo nastrúhame uvarené zemiaky. Pridáme nakrájané uvarené vajíčka, klobásu a červenú papriku.
3.
Všetko zľahka premiešame.
4.
smotana kyslá (14-18% tuku) 400 mililitrov • vajce slepačie 4 kusy • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • soľ • korenie čierne mleté
Do misky dáme smotanu, surové vajcia, olej, soľ a korenie. Vyšľaháme a zalejeme zemiaky.
5.
Zmes rovnomerne rozložíme do vyššieho plechu.
6.
Zakryjeme alobalom, do ktorého spravíme zopár dierok nožíkom pre únik pary a dáme na hodinku piecť do rúry pri teplote 180 stupňov.
7.
Pred dopečením odstránime alobal a pečieme ešte 5 minút.
8.
Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 2100 kJ (502 kcal).
Dobrú chuť!