Originálny poľský Bigos
Tradičné jesenné a zimné jedlo slovanov. Zdravé a chutné. Recept neobsahuje žiadne koreniny zámerne, nie je to tlačové chyba :)
recept,fotorecept,kapusta kvasená,bravčový bôčik údený,bravčový bôčik údený,bravčová krkovička,bravčový bôčik,klobása,Bravčové mäso,Poľská kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Poľská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčová krkovička | 300 | gramov | |
bravčový bôčik | 300 | gramov | |
bravčový bôčik údený | 250 | gramov | |
kapusta kvasená | 1 | kilogram | |
klobása | 150 | gramov | |
masť bravčová | 1 | polievková lyžica | |
paradajkový pretlak | 150 | litre | |
voda | ½ | litra |
Recept
2.
bravčový bôčik údený 100 gramov
Údený bravčový bôčik si nakrájame na drobné kúsky a na panvičke pri strednej teplote vytopíme škvarky.
3.
bravčová krkovička 300 gramov • bravčový bôčik 300 gramov
Mäso z krkovičky a boku nakrájame na kocky 2x2x2 cm a na rozpálenom oleji zatiahneme tak aby mäso zmenilo farbu na bledú zo všetkých strán.
4.
masť bravčová 1 polievková lyžica • voda ½ litra
Vo väčšom hrnci si na troche rozpálenej masti pár minút prehrejeme pripravenú kapustu. Následne prídáme mäso, podlejeme vodou a dusíme 30 minút.
5.
klobása 150 gramov • bravčový bôčik údený 150 gramov
Pridáme nakrájanú klobásu a údený bôčik a varíme ďaľších 30 minút. Vodu prilievame opatrne - konzistencia na konci by mala zostať hustá, bez vody.
6.
paradajkový pretlak 150 litre
Primiešame paradajkový pretlak a škvarky. Dochutíme nálevom z kapusty. Povaríme záverečných cca 15 minút.
Dobrú chuť!