svetvomne.sk

Pečený bôčik

    

Na pečenie je najvhodnejší chudší, dobre prerastený bôčik. Podávame s knedľou pokvapkanou výpekom a dusenou bielou kapustou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bravčový bôčik1200gramov
cesnak6strúčikov
paprika červená mletá2čajové lyžičky
soľ2čajové lyžičky
voda400mililitrov

1. 

bravčový bôčik 1200 gramov

Bôčik umyjeme a vykosťovacím nožom vykostíme.

2. 

soľ 2 čajové lyžičky  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  cesnak 6 strúčikov  voda 200 mililitrov

Zo všetkých strán ho potrieme soľou a paprikou. Vložíme do pekáča a povrchu potrieme roztlačeným cesnakom. Podlejeme vodou, pekáč uzatvoríme a dáme piecť na 45 minút.

3. 

voda 200 mililitrov

Po uvedenom čase prilejeme čiastočne odparenú vodu a ďalších 45 minút zakrytý pečieme.

4. 

Upečený bôčik nakrájame na porcie a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť