Pečený bôčik

Na pečenie je najvhodnejší chudší, dobre prerastený bôčik. Podávame s knedľou pokvapkanou výpekom a dusenou bielou kapustou.
recept,fotorecept,bravčový bôčik,cesnak,Bravčové mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bravčové mäso
Kuchtil
Počet porcií
6
Hmotnosť porcie
276 g
Energia porcie
711 kcal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčový bôčik | 1200 4200 | gramov kcal | |
cesnak | 6 33 | strúčikov kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lyžičky kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
voda | 400 0 | mililitrov kcal |
Recept

2.
soľ 2 čajové lyžičky • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • cesnak 6 strúčikov • voda 200 mililitrov
Zo všetkých strán ho potrieme soľou a paprikou. Vložíme do pekáča a povrchu potrieme roztlačeným cesnakom. Podlejeme vodou, pekáč uzatvoríme a dáme piecť na 45 minút.

3.
voda 200 mililitrov
Po uvedenom čase prilejeme čiastočne odparenú vodu a ďalších 45 minút zakrytý pečieme.

4.
Upečený bôčik nakrájame na porcie a môžeme podávať.

Dobrú chuť!