svetvomne.sk

Pečený bôčik

Na pečenie je najvhodnejší chudší, dobre prerastený bôčik. Podávame s knedľou pokvapkanou výpekom a dusenou bielou kapustou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Bravčový bôčik1200gramov
Cesnak6strúčikov
Paprika červená mletá2čajové lyžičky
Soľ2čajové lyžičky
Voda400mililitrov

1. 

bravčový bôčik 1200 g

Bôčik umyjeme a vykosťovacím nožom vykostíme.

2. 

soľ 2 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  cesnak 6 strúčikov  voda 200 ml

Zo všetkých strán ho potrieme soľou a paprikou. Vložíme do pekáča a povrchu potrieme roztlačeným cesnakom. Podlejeme vodou, pekáč uzatvoríme a dáme piecť na 45 minút.

3. 

voda 200 ml

Po uvedenom čase prilejeme čiastočne odparenú vodu a ďalších 45 minút zakrytý pečieme.

4. 

Upečený bôčik nakrájame na porcie a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť