svetvomne.sk

Bravčové soté s pečienkou

     

Soté "na divoko" podávame s varenými zemiakmi a štipľavou feferónkou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Bravčové stehno350gramov
Korenie na divinu1čajová lyžička
Kuracia pečeň500gramov
Majorán2čajové lyžičky
Múka hladká30gramov
Olej slnečnicový2polievkové lyžice
Paprika červená mletá1čajová lyžička
Pór100gramov
Soľ1čajová lyžička
Soľ
Voda600mililitrov

1. 

bravčové stehno 350 g  olej slnečnicový 2 PL

Bravčové mäso pokrájame na prúžky a osmažíme na panvici na oleji.

2. 

paprika červená mletá 1 ČL  soľ 1 ČL  korenie na divinu 1 ČL  majorán 2 ČL  voda 300 ml

Na zatiahnuté mäso nasypeme papriku, soľ, korenie a majorán. Podlejeme vodou a zakryté 25 minút dusíme.

3. 

pór 100 g

Pór umyjeme a nadrobno nakrájame.

4. 

Pridáme ho k mäsu a dusíme ďalej 5 minút.

5. 

kuracia pečeň 500 g

K hotovému mäsu pridáme umyté odblanené pečienky. Premiešame a všetko spolu ešte 5-8 minút povaríme.

6. 

múka hladká 30 g  voda 300 ml

Na zahustenie pridáme trochu múky rozmiešanej vo vode.

7. 

soľ

Povaríme do zhustnutia, podľa chuti dosolíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť