Katov švih - Kaťák
Málokto odolá kombinácii smaženého bravčového mäsa, cibule, cesnaku, papriky, nakladanej uhorky a kečupu. Aby bol katov švih naozaj ostrý, treba mu sekeru nabrúsiť pikantnou paprikou.
recept,fotorecept,bravčové stehno,paprika červená,uhorka sterilizovaná kyslá,kečup,papriková pasta - pikantná,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové,Česká kuchyňa
Bravčové mäso
Česká kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 450 | gramov | |
cibuľa | 100 | gramov | |
kečup | 5 | polievkových lyžíc | |
korenie čierne mleté | - | ||
olej repkový | 4 | polievkové lyžice | |
paprika červená | 200 | gramov | |
papriková pasta - pikantná | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
uhorka sterilizovaná kyslá | 100 | gramov | |
voda | 100 | mililitrov |
Recept
1.
bravčové stehno 450 gramov
Bravčové mäso si nakrájame na slížiky a necháme otepliť skoro na izbovú teplotu.
2.
olej repkový 4 polievkové lyžice
Hlboká panvica Wok ø 28 cm
Do rozpálenej panvice nalejeme olej a mäso v ňom osmažíme. Kúsky mäsa pridávame postupne, tak, aby neochladilo olej a nezačalo sa variť namiesto smaženia.
3.
voda 100 mililitrov • korenie čierne mleté
Keď je mäso pekne ružové a voňavé, podlejeme trochou vody, okoreníme a prikryjeme. Necháme dusiť približne 20 minút.
4.
cibuľa 100 gramov • paprika červená 200 gramov • uhorka sterilizovaná kyslá 100 gramov
Medzičasom si nakrájame zeleninu.
5.
Keď mäso začne mäknúť, pridáme zeleninu a naďalej spolu dusíme za občasného premiešania približne 10 minút.
6.
kečup 5 polievkových lyžíc • soľ ½ čajovej lyžičky
Ochutíme kečupom :) a soľou. Premiešame a vypneme ohrev.
7.
papriková pasta - pikantná 2 čajové lyžičky
Teraz máme možnosť oddeliť porcie deťom a zvyšok priostríme pomocou chilli. Dobre premiešame a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!