svetvomne.sk

Katov švih - Kaťák

Katov švih - Kaťák

    

Málokto odolá kombinácii smaženého bravčového mäsa, cibule, cesnaku, papriky, nakladanej uhorky a kečupu. Aby bol katov švih naozaj ostrý, treba mu sekeru nabrúsiť pikantnou paprikou.

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bravčové stehno450gramov
cibuľa100gramov
kečup5polievkových lyžíc
korenie čierne mleté-
olej repkový4polievkové lyžice
paprika červená200gramov
papriková pasta - pikantná2čajové lyžičky
soľ½čajovej lyžičky
uhorka sterilizovaná kyslá100gramov
voda100mililitrov

1. 

bravčové stehno 450 gramov

Bravčové mäso si nakrájame na slížiky a necháme otepliť skoro na izbovú teplotu.

2. 

olej repkový 4 polievkové lyžice

Hlboká panvica Wok ø 28 cm

Do rozpálenej panvice nalejeme olej a mäso v ňom osmažíme. Kúsky mäsa pridávame postupne, tak, aby neochladilo olej a nezačalo sa variť namiesto smaženia.

3. 

voda 100 mililitrov  korenie čierne mleté

Keď je mäso pekne ružové a voňavé, podlejeme trochou vody, okoreníme a prikryjeme. Necháme dusiť približne 20 minút.

4. 

cibuľa 100 gramov  paprika červená 200 gramov  uhorka sterilizovaná kyslá 100 gramov

Medzičasom si nakrájame zeleninu.

5. 

Keď mäso začne mäknúť, pridáme zeleninu a naďalej spolu dusíme za občasného premiešania približne 10 minút.

6. 

kečup 5 polievkových lyžíc  soľ ½ čajovej lyžičky

Ochutíme kečupom :) a soľou. Premiešame a vypneme ohrev.

7. 

papriková pasta - pikantná 2 čajové lyžičky

Teraz máme možnosť oddeliť porcie deťom a zvyšok priostríme pomocou chilli. Dobre premiešame a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť