Katov švih - Kaťák

Málokto odolá kombinácii smaženého bravčového mäsa, cibule, cesnaku, papriky, nakladanej uhorky a kečupu. Aby bol katov švih naozaj ostrý, treba mu sekeru nabrúsiť pikantnou paprikou.
recept,fotorecept,bravčové stehno,paprika červená,uhorka sterilizovaná kyslá,kečup,papriková pasta - pikantná,Bravčové mäso,Bezlaktózové,Česká kuchyňa,Bezlepkové
Bravčové mäso
Česká kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 450 770 | gramov kcal | |
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
kečup | 5 53 | polievkových lyžíc kcal | |
korenie čierne mleté | 0 ?? | kcal | |
olej repkový | 4 540 | polievkové lyžice kcal | |
paprika červená | 200 58 | gramov kcal | |
papriková pasta - pikantná | 2 ?? | čajové lyžičky kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
uhorka sterilizovaná kyslá | 100 12 | gramov kcal | |
voda | 100 221 | mililitrov kcal |
Recept
1.
bravčové stehno 450 gramov
Bravčové mäso si nakrájame na slížiky a necháme otepliť skoro na izbovú teplotu.

2.
olej repkový 4 polievkové lyžice
Hlboká panvica Wok ø 28 cm
Do rozpálenej panvice nalejeme olej a mäso v ňom osmažíme. Kúsky mäsa pridávame postupne, tak, aby neochladilo olej a nezačalo sa variť namiesto smaženia.

3.
voda 100 mililitrov • korenie čierne mleté
Keď je mäso pekne ružové a voňavé, podlejeme trochou vody, okoreníme a prikryjeme. Necháme dusiť približne 20 minút.

4.
cibuľa 100 gramov • paprika červená 200 gramov • uhorka sterilizovaná kyslá 100 gramov
Medzičasom si nakrájame zeleninu.

5.
Keď mäso začne mäknúť, pridáme zeleninu a naďalej spolu dusíme za občasného premiešania približne 10 minút.

6.
kečup 5 polievkových lyžíc • soľ ½ čajovej lyžičky
Ochutíme kečupom :) a soľou. Premiešame a vypneme ohrev.

7.
papriková pasta - pikantná 2 čajové lyžičky
Teraz máme možnosť oddeliť porcie deťom a zvyšok priostríme pomocou chilli. Dobre premiešame a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!