svetvomne.sk

Fašiangy

Fašiangy je obdobie od Troch kráľov do Popolcovej stredy a sú prechodom medzi zimou a jarou. Sú časom zábav, plesov, karnevalov a tradične do tohoto obdobia patria aj zabíjačky. Ponúkame typické fašiangové recepty i recepty na zabíjačkové špeciality.

 

Bravčová šunka zo šunkovaru

Bravčová šunka zo šunkovaru

Domáca dusená šunka so 100% obsahom bravčového mäsa, bez konzervantov a ďalších prídavných látok. Šunka má po uvarení prírodnú farbu a chuť vareného mäsa. Je tou najvhodnejšou šunkou pre deti.
Z uvedeného množstva mäsa získame asi 650 g šunky.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h. 40 min.
Náročnosť
stredná

Tvarohové fánky

Tvarohové fánky

... nielen na fašiangy.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Celozrnné šišky

Celozrnné šišky

Šišky, ktoré pri vyprážaní neabsorbujú takmer žiaden olej. Najlepšie sú čerstvé s jahodovým džemom i bez neho.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Zemiakové šišky s lekvárom

Zemiakové šišky s lekvárom

Nadýchané, jemné a mäkučké šišky zo zemiakového cesta plnené slivkovým lekvárom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Huspenina

Huspenina

Vynikajúca zimná kolagénová pochúťka, ktorej dlhá príprava stojí za to. Podávame s chlebom, cibuľou a octom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Tlačenka

Tlačenka

Kilogram tej najlepšej domácej bravčovej tlačenky za ktorej kvalitný obsah sa môžete zaručiť.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Pečené šišky

Pečené šišky

Šišky pečené v rúre sú skvelou voľbou pre každého kto šišky miluje, ale chce si držať líniu. Ponúkame recept na menšie plnené šišky, ktoré sú sladké, nadýchané, zvonku jemne chrumkavé a bez oleja. Tiež ich však nemôžete zjesť na posedenie desať :)

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 10 min.
Náročnosť
stredná

Šišky s džemom

Šišky s džemom

Ľahké nadýchané šišky plnené lekvárom, nielen na čas fašiangov.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Domáca bravčová masť a oškvarky

Domáca bravčová masť a oškvarky

Klasická bravčová masť je nenahraditeľná ingrediencia mnohých pokrmov. Jej domáca príprava - vytápanie slaniny na škvarenie - je jednoduchý postup ktorého výsledkom sú čisté, kvalitné produkty - bravčová masť a oškvarky.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Babičkine malinové šišky

Babičkine malinové šišky

Nadýchané fašiangové šišky plnené malinovým džemom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Šišky od Cilky

Šišky od Cilky

Tradičný recept predávaný z generácie na generáciu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Oškvarková nátierka

Oškvarková nátierka

Klasický recept na obľúbenú oškvarkovú pomazánku.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
25 min.
Náročnosť
nízka

Ovarová polievka

Ovarová polievka

Hustá desiatová polievka. Podávame s chlebom alebo pečivom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h. 20 min.
Náročnosť
nízka

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť