Fašiangy je obdobie od Troch kráľov do Popolcovej stredy a sú prechodom medzi zimou a jarou. Sú časom zábav, plesov, karnevalov a tradične do tohoto obdobia patria aj zabíjačky. Ponúkame typické fašiangové recepty i recepty na zabíjačkové špeciality.
Domáca dusená šunka so 100% obsahom bravčového mäsa, bez konzervantov a ďalších prídavných látok. Šunka má po uvarení prírodnú farbu a chuť vareného mäsa. Je tou najvhodnejšou šunkou pre deti.
Z uvedeného množstva mäsa získame asi 650 g šunky.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h. 40 min.
Náročnosť
stredná
Kilogram tej najlepšej domácej bravčovej tlačenky za ktorej kvalitný obsah sa môžete zaručiť.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
—
Náročnosť
vysoká
Šišky pečené v rúre sú skvelou voľbou pre každého kto šišky miluje, ale chce si držať líniu. Ponúkame recept na menšie plnené šišky, ktoré sú sladké, nadýchané, zvonku jemne chrumkavé a bez oleja. Tiež ich však nemôžete zjesť na posedenie desať :)
Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 10 min.
Náročnosť
stredná
Ľahké nadýchané šišky plnené lekvárom, nielen na čas fašiangov.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná
Klasická bravčová masť je nenahraditeľná ingrediencia mnohých pokrmov. Jej domáca príprava - vytápanie slaniny na škvarenie - je jednoduchý postup ktorého výsledkom sú čisté, kvalitné produkty - bravčová masť a oškvarky.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná
Nadýchané fašiangové šišky plnené malinovým džemom.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná
Tradičný recept predávaný z generácie na generáciu.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná
Klasický recept na obľúbenú oškvarkovú pomazánku.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
25 min.
Náročnosť
nízka
Hustá desiatová polievka. Podávame s chlebom alebo pečivom.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h. 20 min.
Náročnosť
nízka
Šišky, ktoré pri vyprážaní neabsorbujú takmer žiaden olej. Najlepšie sú čerstvé s jahodovým džemom i bez neho.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná
Nadýchané, jemné a mäkučké šišky zo zemiakového cesta plnené slivkovým lekvárom.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná
Vynikajúca zimná kolagénová pochúťka, ktorej dlhá príprava stojí za to. Podávame s chlebom, cibuľou a octom.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
—
Náročnosť
stredná