Pečené šišky
![Pečené šišky](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001844/img_sk_4x3/pecene-sisky_00180.jpg)
Šišky pečené v rúre sú skvelou voľbou pre každého kto šišky miluje, ale chce si držať líniu. Ponúkame recept na menšie plnené šišky, ktoré sú sladké, nadýchané, zvonku jemne chrumkavé a bez oleja. Tiež ich však nemôžete zjesť na posedenie desať :)
recept,fotorecept,múka hladká,múka hladká,droždie čerstvé,rum tmavý,Sladké jedlá,Fašiangy
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 40 | gramov | |
droždie čerstvé | 42 | gramov | |
džem čučoriedkový | - | ||
maslo | 90 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 250 | mililitrov | |
múka hladká | 500 | gramov | |
múka hladká | - | ||
rum tmavý | 50 | mililitrov | |
soľ | 1 | štipka | |
vaječný žĺtok | 1 | kus |
Recept
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001844/small/IMG_9846.jpg)
2.
droždie čerstvé 42 gramov • maslo 60 gramov • vaječný žĺtok 1 kus
Droždie, maslo a vaječný žĺtok necháme zohriať na izbovú teplotu.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001844/small/IMG_9849.jpg)
3.
soľ 1 štipka • mlieko plnotučné 3,5% 250 mililitrov
Pridáme do cesta spolu so štipkou soli a vlažným mliekom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001844/small/IMG_9854.jpg)
4.
Vymiesime cesto a necháme prikryté, na teplom mieste vykysnúť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001844/small/IMG_9856.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001844/small/IMG_9860.jpg)
6.
Prekrojíme na polovicu a postupne spracujeme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001844/small/IMG_9861.jpg)
7.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001844/small/IMG_9867.jpg)
8.
Z cesta vykrajujeme kolieska (priemer 7 cm) a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001844/small/IMG_9870.jpg)
9.
Do stredu spodného kolieska položíme lyžičku džemu, okraje potrieme vodou, navrch položíme druhé koliesko a okraje zľahka pritlačíme. Na plechu necháme 15-20 minút podkysnúť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001844/small/IMG_9872.jpg)
10.
Pečieme s teplovzduchom pri teplote 170°C 12 minút, bez teplovzduchu alebo v plynovej rúre 15-20 minút pri teplote 180°C, kým nie sú na pohľad pekne upečené.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001844/small/IMG_9891.jpg)
11.
maslo 30 gramov • rum tmavý 50 mililitrov
Rozpustíme maslo a zmiešame s rumom. Horúce šišky hneď po vybratí z rúry potrieme. Pocukrujeme preosiatym práškovým cukrom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001844/small/IMG_9895.jpg)
Dobrú chuť!