RECEPTY

Pečené šišky

Pečené šišky

Šišky pečené v rúre sú skvelou voľbou pre každého kto šišky miluje, ale chce si držať líniu. Ponúkame recept na menšie plnené šišky, ktoré sú sladké, nadýchané, zvonku jemne chrumkavé a bez oleja. Tiež ich však nemôžete zjesť na posedenie desať :)

recept,fotorecept,múka hladká,múka hladká,droždie čerstvé,rum tmavý,Sladké jedlá,Fašiangy

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

18

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový40gramov
droždie čerstvé42gramov
džem čučoriedkový-
maslo90gramov
mlieko plnotučné 3,5%250mililitrov
múka hladká500gramov
múka hladká-
rum tmavý50mililitrov
soľ1štipka
vaječný žĺtok1kus

 

Recept

1. 

múka hladká 500 gramov  cukor práškový 40 gramov

Múku a cukor preosejeme do misy.

2. 

droždie čerstvé 42 gramov  maslo 60 gramov  vaječný žĺtok 1 kus

Droždie, maslo a vaječný žĺtok necháme zohriať na izbovú teplotu.

3. 

soľ 1 štipka  mlieko plnotučné 3,5% 250 mililitrov

Pridáme do cesta spolu so štipkou soli a vlažným mliekom.

4. 

Vymiesime cesto a necháme prikryté, na teplom mieste vykysnúť.

5. 

múka hladká

Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku posypanú múkou.

6. 

Prekrojíme na polovicu a postupne spracujeme.

7. 

Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm.

8. 

džem čučoriedkový

Z cesta vykrajujeme kolieska (priemer 7 cm) a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

9. 

Do stredu spodného kolieska položíme lyžičku džemu, okraje potrieme vodou, navrch položíme druhé koliesko a okraje zľahka pritlačíme. Na plechu necháme 15-20 minút podkysnúť.

10. 

Pečieme s teplovzduchom pri teplote 170°C 12 minút, bez teplovzduchu alebo v plynovej rúre 15-20 minút pri teplote 180°C, kým nie sú na pohľad pekne upečené.

11. 

maslo 30 gramov  rum tmavý 50 mililitrov

Rozpustíme maslo a zmiešame s rumom. Horúce šišky hneď po vybratí z rúry potrieme. Pocukrujeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies