svetvomne.sk

Pečené šišky

     

Šišky pečené v rúre sú skvelou voľbou pre každého kto šišky miluje, ale chce si držať líniu. Ponúkame recept na menšie plnené šišky, ktoré sú sladké, nadýchané, zvonku jemne chrumkavé a bez oleja. Tiež ich však nemôžete zjesť na posedenie desať :)

Kuchtil

Počet porcií

18

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 

1. 

múka hladká 500 g  cukor práškový 40 g

Múku a cukor preosejeme do misy.

2. 

droždie čerstvé 42 g  maslo 60 g  vaječný žĺtok 1 ks

Droždie, maslo a vaječný žĺtok necháme zohriať na izbovú teplotu.

3. 

soľ 1 štipka  mlieko plnotučné 3,5% 250 ml

Pridáme do cesta spolu so štipkou soli a vlažným mliekom.

4. 

Vymiesime cesto a necháme prikryté, na teplom mieste vykysnúť.

5. 

múka hladká

Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku posypanú múkou.

6. 

Prekrojíme na polovicu a postupne spracujeme.

7. 

Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm.

8. 

džem čučoriedkový

Z cesta vykrajujeme kolieska (priemer 7 cm) a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

9. 

Do stredu spodného kolieska položíme lyžičku džemu, okraje potrieme vodou, navrch položíme druhé koliesko a okraje zľahka pritlačíme. Na plechu necháme 15-20 minút podkysnúť.

10. 

Pečieme s teplovzduchom pri teplote 170°C 12 minút, bez teplovzduchu alebo v plynovej rúre 15-20 minút pri teplote 180°C, kým nie sú na pohľad pekne upečené.

11. 

maslo 30 g  rum tmavý 50 ml

Rozpustíme maslo a zmiešame s rumom. Horúce šišky hneď po vybratí z rúry potrieme. Pocukrujeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť