Pečené šišky

Šišky pečené v rúre sú skvelou voľbou pre každého kto šišky miluje, ale chce si držať líniu. Ponúkame recept na menšie plnené šišky, ktoré sú sladké, nadýchané, zvonku jemne chrumkavé a bez oleja. Tiež ich však nemôžete zjesť na posedenie desať :)
recept,fotorecept,múka hladká,múka hladká,droždie čerstvé,rum tmavý,Sladké jedlá,Fašiangy
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 40 156 | gramov kcal | |
droždie čerstvé | 42 43 | gramov kcal | |
džem čučoriedkový | 0 ?? | kcal | |
maslo | 90 661 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 250 160 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 500 1735 | gramov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
rum tmavý | 50 120 | mililitrov kcal | |
soľ | 1 0 | štipka kcal | |
vaječný žĺtok | 1 57 | kus kcal |
Recept

2.
droždie čerstvé 42 gramov • maslo 60 gramov • vaječný žĺtok 1 kus
Droždie, maslo a vaječný žĺtok necháme zohriať na izbovú teplotu.

3.
soľ 1 štipka • mlieko plnotučné 3,5% 250 mililitrov
Pridáme do cesta spolu so štipkou soli a vlažným mliekom.

4.
Vymiesime cesto a necháme prikryté, na teplom mieste vykysnúť.


6.
Prekrojíme na polovicu a postupne spracujeme.

7.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm.

8.
Z cesta vykrajujeme kolieska (priemer 7 cm) a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

9.
Do stredu spodného kolieska položíme lyžičku džemu, okraje potrieme vodou, navrch položíme druhé koliesko a okraje zľahka pritlačíme. Na plechu necháme 15-20 minút podkysnúť.

10.
Pečieme s teplovzduchom pri teplote 170°C 12 minút, bez teplovzduchu alebo v plynovej rúre 15-20 minút pri teplote 180°C, kým nie sú na pohľad pekne upečené.

11.
maslo 30 gramov • rum tmavý 50 mililitrov
Rozpustíme maslo a zmiešame s rumom. Horúce šišky hneď po vybratí z rúry potrieme. Pocukrujeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!