Ovarová polievka
Hustá desiatová polievka. Podávame s chlebom alebo pečivom.
recept,fotorecept,bravčový bôčik,šošovica,krúpy jačmenné,zemiaky,Mäsové polievky,Fašiangy,Sezónne recepty,Bezlaktózové
Mäsové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčový bôčik | 800 | gramov | |
cesnak | - | ||
cibuľa | 100 | gramov | |
huby sušené | 50 | gramov | |
korenie majorán sušený | - | ||
korenie rasca drvená | 1 | čajová lyžička | |
krúpy jačmenné | 100 | gramov | |
masť bravčová | 1 | polievková lyžica | |
mrkva | 150 | gramov | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
voda | 2.5 | litra | |
zemiaky | 100 | gramov | |
šošovica | 150 | gramov |
Recept
1.
bravčový bôčik 800 gramov • voda 2.5 litra • soľ 1.5 čajovej lyžičky
Varením (1,5 hodiny) bravčovej hlavy alebo laloku či bôčika v osolenej vode si pripravíme vývar. Mäso do polievky nepridávame ale ho použijeme na ďalšie spracovanie (napríklad bôčik či lalok potrieme mletou paprikou, cesnakom a studený servírujeme).
2.
mrkva 150 gramov • cibuľa 100 gramov • masť bravčová 1 polievková lyžica • šošovica 150 gramov • krúpy jačmenné 100 gramov • huby sušené 50 gramov • korenie rasca drvená 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 1 čajová lyžička
Mrkvu očistíme, umyjeme a postrúhame nahrubo. Cibuľu očistíme a nadrobno pokrájame. Obe ingrediencie opražíme na masti, prisypeme rascu a papriku a zalejeme horúcim vývarom - dvomi litrami. Pridáme prebranú, na sitku, umytú šošovicu, vodou prepláchnuté krúpy a premyté huby. Varíme do zmäknutia všetkých surovín, asi 40 minút.
3.
zemiaky 100 gramov • korenie majorán sušený • cesnak
Nakoniec pridáme do polievky postrúhaný zemiak, prevaríme. Polievku ochutíme majoránkou, prípadne pretlačeným cesnakom.
Dobrú chuť!