svetvomne.sk

Ovarová polievka

Hustá desiatová polievka. Podávame s chlebom alebo pečivom.

 

Počet porcií: 6

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Bravčový bôčik800gramov
Cesnak
Cibuľa100gramov
Huby sušené50gramov
Korenie rasca drvená1čajová lyžička
Krúpy jačmenné100gramov
Majorán
Masť bravčová1polievková lyžica
Mrkva150gramov
Paprika červená mletá1čajová lyžička
Soľ1.5čajovej lyžičky
Voda2.5litra
Zemiaky100gramov
Šošovica150gramov

1. 

bravčový bôčik 800 g  voda 2.5 l  soľ 1.5 ČL

Varením (1,5 hodiny) bravčovej hlavy alebo laloku či bôčika v osolenej vode si pripravíme vývar. Mäso do polievky nepridávame ale ho použijeme na ďalšie spracovanie (napríklad bôčik či lalok potrieme mletou paprikou, cesnakom a studený servírujeme).

2. 

mrkva 150 g  cibuľa 100 g  masť bravčová 1 PL  šošovica 150 g  krúpy jačmenné 100 g  huby sušené 50 g  korenie rasca drvená 1 ČL  paprika červená mletá 1 ČL

Mrkvu očistíme, umyjeme a postrúhame nahrubo. Cibuľu očistíme a nadrobno pokrájame. Obe ingrediencie opražíme na masti, prisypeme rascu a papriku a zalejeme horúcim vývarom - dvomi litrami. Pridáme prebranú, na sitku, umytú šošovicu, vodou prepláchnuté krúpy a premyté huby. Varíme do zmäknutia všetkých surovín, asi 40 minút.

3. 

zemiaky 100 g  majorán  cesnak

Nakoniec pridáme do polievky postrúhaný zemiak, prevaríme. Polievku ochutíme majoránkou, prípadne pretlačeným cesnakom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť