svetvomne.sk

Ovarová polievka

    

Hustá desiatová polievka. Podávame s chlebom alebo pečivom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

2 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bravčový bôčik800gramov
cesnak-
cibuľa100gramov
huby sušené50gramov
korenie majorán sušený-
korenie rasca drvená1čajová lyžička
krúpy jačmenné100gramov
masť bravčová1polievková lyžica
mrkva150gramov
paprika červená mletá1čajová lyžička
soľ1.5čajovej lyžičky
voda2.5litra
zemiaky100gramov
šošovica150gramov

1. 

bravčový bôčik 800 gramov  voda 2.5 litra  soľ 1.5 čajovej lyžičky

Varením (1,5 hodiny) bravčovej hlavy alebo laloku či bôčika v osolenej vode si pripravíme vývar. Mäso do polievky nepridávame ale ho použijeme na ďalšie spracovanie (napríklad bôčik či lalok potrieme mletou paprikou, cesnakom a studený servírujeme).

2. 

mrkva 150 gramov  cibuľa 100 gramov  masť bravčová 1 polievková lyžica  šošovica 150 gramov  krúpy jačmenné 100 gramov  huby sušené 50 gramov  korenie rasca drvená 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 1 čajová lyžička

Mrkvu očistíme, umyjeme a postrúhame nahrubo. Cibuľu očistíme a nadrobno pokrájame. Obe ingrediencie opražíme na masti, prisypeme rascu a papriku a zalejeme horúcim vývarom - dvomi litrami. Pridáme prebranú, na sitku, umytú šošovicu, vodou prepláchnuté krúpy a premyté huby. Varíme do zmäknutia všetkých surovín, asi 40 minút.

3. 

zemiaky 100 gramov  korenie majorán sušený  cesnak

Nakoniec pridáme do polievky postrúhaný zemiak, prevaríme. Polievku ochutíme majoránkou, prípadne pretlačeným cesnakom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť