svetvomne.sk

Ovarová polievka

     

Hustá desiatová polievka. Podávame s chlebom alebo pečivom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

2 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Bravčový bôčik800gramov
Cesnak
Cibuľa100gramov
Huby sušené50gramov
Korenie rasca drvená1čajová lyžička
Krúpy jačmenné100gramov
Majorán
Masť bravčová1polievková lyžica
Mrkva150gramov
Paprika červená mletá1čajová lyžička
Soľ1.5čajovej lyžičky
Voda2.5litra
Zemiaky100gramov
Šošovica150gramov

1. 

bravčový bôčik 800 g  voda 2.5 l  soľ 1.5 ČL

Varením (1,5 hodiny) bravčovej hlavy alebo laloku či bôčika v osolenej vode si pripravíme vývar. Mäso do polievky nepridávame ale ho použijeme na ďalšie spracovanie (napríklad bôčik či lalok potrieme mletou paprikou, cesnakom a studený servírujeme).

2. 

mrkva 150 g  cibuľa 100 g  masť bravčová 1 PL  šošovica 150 g  krúpy jačmenné 100 g  huby sušené 50 g  korenie rasca drvená 1 ČL  paprika červená mletá 1 ČL

Mrkvu očistíme, umyjeme a postrúhame nahrubo. Cibuľu očistíme a nadrobno pokrájame. Obe ingrediencie opražíme na masti, prisypeme rascu a papriku a zalejeme horúcim vývarom - dvomi litrami. Pridáme prebranú, na sitku, umytú šošovicu, vodou prepláchnuté krúpy a premyté huby. Varíme do zmäknutia všetkých surovín, asi 40 minút.

3. 

zemiaky 100 g  majorán  cesnak

Nakoniec pridáme do polievky postrúhaný zemiak, prevaríme. Polievku ochutíme majoránkou, prípadne pretlačeným cesnakom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť