svetvomne.sk

Kačacia polievka

Sezónna dobrota gulášového typu nasýti a zahreje v chladnejších jesenných dňoch.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Bobkový list1kus
Cibuľa250gramov
Kačacie stehná800gramov
Korenie nové - pimentovník pravý¼čajovej lyžičky
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Mrkva250gramov
Olej olivový2polievkové lyžice
Paprika80gramov
Paprika červená mletá2čajové lyžičky
Petržlen s vňaťou250gramov
Soľ1čajová lyžička
Voda2litre
Zemiaky150gramov
Šampiňóny250gramov

1. 

olej olivový 2 PL  kačacie stehná 800 g

Na oleji z oboch strán po 10 min. osmažíme kačacie stehná do hneda. Stehná vyberieme z oleja na tanier.

2. 

cibuľa 250 g  paprika 80 g

Vo výpeku zo stehien vo váčšom hrnci osmažíme do hneda na jemno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú papriku.

3. 

zemiaky 150 g  voda 2 l  korenie čierne mleté ½ ČL  soľ 1 ČL  bobkový list 1 ks  korenie nové - pimentovník pravý ¼ ČL  paprika červená mletá 2 ČL

Do hrnca vrátime predsmažené stehná a na drobno nakrájané zemiaky. Prelejeme vodou, okoreníme a varíma prikryté 30 minút za mierneho varu.

4. 

mrkva 250 g  petržlen s vňaťou 250 g

Do hrnca pridáme na polkolieska nakrájanú mrkvu, petržlen a nasekanú petržlenovú vňať. Varíme ďaľších 30 minút.

5. 

šampiňóny 250 g

Vyberieme z polievky kačacie stehná a obereme z nich mäso. Nákrájané na menšie kúsky ho vrátime do hrnca. Pridáme tiež na štvrťky nakrájané šampiňóny a varíme posledných 30 minút.

6. 

Pred dovarením dochutíme soľou a prípadne korením. Servírujeme s jogurtom, alebo kyslou smotanou a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť