svetvomne.sk

Kačacia polievka

    

Sezónna dobrota gulášového typu nasýti a zahreje v chladnejších jesenných dňoch.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bobkový list1kus
cibuľa250gramov
kačacie stehná800gramov
korenie nové - pimentovník pravý¼čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mrkva250gramov
olej olivový2polievkové lyžice
paprika80gramov
paprika červená mletá2čajové lyžičky
petržlen s vňaťou250gramov
soľ1čajová lyžička
voda2litre
zemiaky150gramov
šampiňóny250gramov

1. 

olej olivový 2 polievkové lyžice  kačacie stehná 800 gramov

Na oleji z oboch strán po 10 min. osmažíme kačacie stehná do hneda. Stehná vyberieme z oleja na tanier.

2. 

cibuľa 250 gramov  paprika 80 gramov

Vo výpeku zo stehien vo váčšom hrnci osmažíme do hneda na jemno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú papriku.

3. 

zemiaky 150 gramov  voda 2 litre  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ 1 čajová lyžička  bobkový list 1 kus  korenie nové - pimentovník pravý ¼ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky

Do hrnca vrátime predsmažené stehná a na drobno nakrájané zemiaky. Prelejeme vodou, okoreníme a varíma prikryté 30 minút za mierneho varu.

4. 

mrkva 250 gramov  petržlen s vňaťou 250 gramov

Do hrnca pridáme na polkolieska nakrájanú mrkvu, petržlen a nasekanú petržlenovú vňať. Varíme ďaľších 30 minút.

5. 

šampiňóny 250 gramov

Vyberieme z polievky kačacie stehná a obereme z nich mäso. Nákrájané na menšie kúsky ho vrátime do hrnca. Pridáme tiež na štvrťky nakrájané šampiňóny a varíme posledných 30 minút.

6. 

Pred dovarením dochutíme soľou a prípadne korením. Servírujeme s jogurtom, alebo kyslou smotanou a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť