Kačacia polievka
Sezónna dobrota gulášového typu nasýti a zahreje v chladnejších jesenných dňoch.
recept,fotorecept,kačacie stehná,cibuľa,zemiaky,mrkva,petržlen s vňaťou,šampiňóny,Mäsové polievky,,Sezónne recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Mäsové polievky
Kategórie
Mäsové polievky Sezónne recepty Bezlepkové Bezlaktózové Sezóna - Mrkva Sezóna - Cibuľa Sezóna - Zemiaky
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 1 | kus | |
cibuľa | 250 | gramov | |
kačacie stehná | 800 | gramov | |
korenie nové - pimentovník pravý | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
mrkva | 250 | gramov | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
paprika | 80 | gramov | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
petržlen s vňaťou | 250 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 2 | litre | |
zemiaky | 150 | gramov | |
šampiňóny | 250 | gramov |
Recept
1.
olej olivový 2 polievkové lyžice • kačacie stehná 800 gramov
Na oleji z oboch strán po 10 min. osmažíme kačacie stehná do hneda. Stehná vyberieme z oleja na tanier.
2.
cibuľa 250 gramov • paprika 80 gramov
Vo výpeku zo stehien vo váčšom hrnci osmažíme do hneda na jemno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú papriku.
3.
zemiaky 150 gramov • voda 2 litre • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • soľ 1 čajová lyžička • bobkový list 1 kus • korenie nové - pimentovník pravý ¼ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky
Do hrnca vrátime predsmažené stehná a na drobno nakrájané zemiaky. Prelejeme vodou, okoreníme a varíma prikryté 30 minút za mierneho varu.
4.
mrkva 250 gramov • petržlen s vňaťou 250 gramov
Do hrnca pridáme na polkolieska nakrájanú mrkvu, petržlen a nasekanú petržlenovú vňať. Varíme ďaľších 30 minút.
5.
šampiňóny 250 gramov
Vyberieme z polievky kačacie stehná a obereme z nich mäso. Nákrájané na menšie kúsky ho vrátime do hrnca. Pridáme tiež na štvrťky nakrájané šampiňóny a varíme posledných 30 minút.
6.
Pred dovarením dochutíme soľou a prípadne korením. Servírujeme s jogurtom, alebo kyslou smotanou a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!