svetvomne.sk

Mangalica kotlíkový guláš

    

Bravčová guláš z kvalitného mäsa mangalice. Mäso z mangalice sa pre nižší obsah cholesterolu považuje za oveľa zdravšie, ako bežné bravčové mäso z ošípanej.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

3 h.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesnak5strúčikov
cibuľa1.5kilogramu
korenie horčica celá2čajové lyžičky
korenie majorán sušený1čajová lyžička
korenie rasca mletá1čajová lyžička
korenie čierne mleté1čajová lyžička
mangalica-pliecko1.5kilogramu
masť bravčová250gramov
paprika červená300gramov
paprika červená mletá2čajové lyžičky
papriková pasta - pikantná-
paradajky300gramov
soľ1čajová lyžička
voda3.5litra
zemiaky500gramov

1. 

cibuľa 1.5 kilogramu  masť bravčová 250 gramov

Do kotlíka vložíme masť a necháme ju roztopiť. Pridáme cibuľu a 30 minút ju za občasného premiešania smažíme nad miernym ohňom.

2. 

mangalica-pliecko 1.5 kilogramu

Mäso umyjeme, pokrájame na kocky a pridáme k cibuli. Premiešame a necháme mäso zatiahnuť.

3. 

korenie čierne mleté 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  korenie rasca mletá 1 čajová lyžička  soľ 1 čajová lyžička

Prisypeme koreniny, soľ, premiešame...

4. 

voda 3.5 litra

...a prilejeme vodu. Varíme, za občasného premiešavania, zakryté asi 60 minút.

5. 

paprika červená 300 gramov  cesnak 5 strúčikov  paradajky 300 gramov

Papriku umyjeme, vyčistíme a pokrájame na prúžky. Cesnak očistíme a pokrájame na plátky. Paradajky zalejeme horúcou vodou, scedíme a ošúpeme. Nakrájame.

6. 

Do polievky pridáme zeleninu...

7. 

...a cesnak. Varíme 20 minút.

8. 

zemiaky 500 gramov  korenie horčica celá 2 čajové lyžičky  korenie majorán sušený 1 čajová lyžička  papriková pasta - pikantná

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme do gulášu a uvaríme do mäkka. Nakoniec vmiešame horčicu, majorán a ak chceme mať guláš pikantný primiešame paprikovú pikantnú pastu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť