svetvomne.sk

Mangalica kotlíkový guláš

     

Bravčová guláš z kvalitného mäsa mangalice. Mäso z mangalice sa pre nižší obsah cholesterolu považuje za oveľa zdravšie, ako bežné bravčové mäso z ošípanej.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

3 h.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Cesnak5strúčikov
Cibuľa1.5kilogramu
Korenie horčica celá2čajové lyžičky
Korenie rasca mletá1čajová lyžička
Korenie čierne mleté1čajová lyžička
Majorán1čajová lyžička
Mangalica-pliecko1.5kilogramu
Masť bravčová250gramov
Paprika červená300gramov
Paprika červená mletá2čajové lyžičky
Papriková pasta - pikantná
Paradajky300gramov
Soľ1čajová lyžička
Voda3.5litra
Zemiaky500gramov

1. 

cibuľa 1.5 kg  masť bravčová 250 g

Do kotlíka vložíme masť a necháme ju roztopiť. Pridáme cibuľu a 30 minút ju za občasného premiešania smažíme nad miernym ohňom.

2. 

mangalica-pliecko 1.5 kg

Mäso umyjeme, pokrájame na kocky a pridáme k cibuli. Premiešame a necháme mäso zatiahnuť.

3. 

korenie čierne mleté 1 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  korenie rasca mletá 1 ČL  soľ 1 ČL

Prisypeme koreniny, soľ, premiešame...

4. 

voda 3.5 l

...a prilejeme vodu. Varíme, za občasného premiešavania, zakryté asi 60 minút.

5. 

paprika červená 300 g  cesnak 5 strúčikov  paradajky 300 g

Papriku umyjeme, vyčistíme a pokrájame na prúžky. Cesnak očistíme a pokrájame na plátky. Paradajky zalejeme horúcou vodou, scedíme a ošúpeme. Nakrájame.

6. 

Do polievky pridáme zeleninu...

7. 

...a cesnak. Varíme 20 minút.

8. 

zemiaky 500 g  korenie horčica celá 2 ČL  majorán 1 ČL  papriková pasta - pikantná

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme do gulášu a uvaríme do mäkka. Nakoniec vmiešame horčicu, majorán a ak chceme mať guláš pikantný primiešame paprikovú pikantnú pastu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť