Bravčový guláš so šampiňónmi

Tradičná mäsová polievka, vhodná ako desiatové, ale aj hlavné jedlo. Podávame s chlebom.
recept,fotorecept,cibuľa,bravčové stehno,šampiňóny,Mäsové polievky,Maďarská kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové
Mäsové polievky
Maďarská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 500 855 | gramov kcal | |
cibuľa | 300 132 | gramov kcal | |
horčica dijonská | 1 36 | polievková lyžica kcal | |
korenie majorán sušený | ½ 6 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | 0 ?? | kcal | |
masť bravčová | 2 269 | polievkové lyžice kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
voda | 1 0 | liter kcal | |
zemiaky | 150 138 | gramov kcal | |
šampiňóny | 250 40 | gramov kcal |
Recept
1.
masť bravčová 2 polievkové lyžice • cibuľa 300 gramov
Na masti speníme dve na drobno nakrájané cibule.

2.
bravčové stehno 500 gramov • voda 1 liter • zemiaky 150 gramov
Pridáme na vačšie kúsky nakrájané mäso. Keď sa mäso zatiahne, podlejeme vodou. Pridáme jeden stredne veľký, na drobno nastrúhaný zemiak. Varíme 30 minút.


4.
soľ • korenie čierne mleté • horčica dijonská 1 polievková lyžica • korenie majorán sušený ½ čajovej lyžičky
Dochutíme soľou, korením, horčicou a majoránkou. Prípadne dolejeme vodu. Varíme ďaľších 30 minút.

Dobrú chuť!