svetvomne.sk

Bravčový guláš so šampiňónmi

     

Tradičná mäsová polievka, vhodná ako desiatové, ale aj hlavné jedlo. Podávame s chlebom.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Bravčové stehno500gramov
Cibuľa300gramov
Horčica dijonská1polievková lyžica
Korenie majorán sušený½čajovej lyžičky
Korenie čierne mletég
Masť bravčová2polievkové lyžice
Soľg
Voda1liter
Zemiaky150gramov
Šampiňóny250gramov

1. 

masť bravčová 2 PL  cibuľa 300 g

Na masti speníme dve na drobno nakrájané cibule.

2. 

bravčové stehno 500 g  voda 1 l  zemiaky 150 g

Pridáme na vačšie kúsky nakrájané mäso. Keď sa mäso zatiahne, podlejeme vodou. Pridáme jeden stredne veľký, na drobno nastrúhaný zemiak. Varíme 30 minút.

3. 

šampiňóny 250 g

Pridáme na štvrťky nakrájané šampiňóny.

4. 

soľ  korenie čierne mleté  horčica dijonská 1 PL  korenie majorán sušený ½ ČL

Dochutíme soľou, korením, horčicou a majoránkou. Prípadne dolejeme vodu. Varíme ďaľších 30 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť