svetvomne.sk

Bravčový guláš so šampiňónmi

    

Tradičná mäsová polievka, vhodná ako desiatové, ale aj hlavné jedlo. Podávame s chlebom.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bravčové stehno500gramov
cibuľa300gramov
horčica dijonská1polievková lyžica
korenie majorán sušený½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté-
masť bravčová2polievkové lyžice
soľ-
voda1liter
zemiaky150gramov
šampiňóny250gramov

1. 

masť bravčová 2 polievkové lyžice  cibuľa 300 gramov

Na masti speníme dve na drobno nakrájané cibule.

2. 

bravčové stehno 500 gramov  voda 1 liter  zemiaky 150 gramov

Pridáme na vačšie kúsky nakrájané mäso. Keď sa mäso zatiahne, podlejeme vodou. Pridáme jeden stredne veľký, na drobno nastrúhaný zemiak. Varíme 30 minút.

3. 

šampiňóny 250 gramov

Pridáme na štvrťky nakrájané šampiňóny.

4. 

soľ  korenie čierne mleté  horčica dijonská 1 polievková lyžica  korenie majorán sušený ½ čajovej lyžičky

Dochutíme soľou, korením, horčicou a majoránkou. Prípadne dolejeme vodu. Varíme ďaľších 30 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť