svetvomne.sk

Silvestrovská kapustnica

     

18-20 porcií skvelej kapustnice na veľkú silvestrovskú párty. Varíme vo veľkom, najmenej 8 litrovom hrnci.

Kuchtil

Počet porcií

18

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Bravčové stehno500gramov
Cibuľa250gramov
Huby sušené80gramov
Kapusta kvasená2.5kilogramu
Klobása500gramov
Masť bravčová50gramov
Paprika červená mletá3čajové lyžičky
Slivky sušené12kusov
Soľ1čajová lyžička
Voda4.5litra

1. 

cibuľa 250 g  masť bravčová 50 g

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na masti.

2. 

bravčové stehno 500 g

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky.

3. 

huby sušené 30 g

Sušené lesné huby namočíme do studenej vody.

4. 

K osmaženej cibuli pridáme mäso a miešame kým sa zatiahne.

5. 

Pridáme huby,...

6. 

paprika červená mletá 3 ČL  soľ 1 ČL

...stiahneme z ohňa a prisypeme papriku a soľ. Premiešame...

7. 

voda 1.5 l

...a prilejeme vodu. Po zovretí zakryjeme a 35 minút, na strednom plameni, mäso dusíme.

8. 

kapusta kvasená 2.5 kg

Kapustu scedíme (zostane nám z uvednej váhy 2 kg kapusty a 0,5 l kapustovej vody). Kapustovú vodu si necháme, ak máme málo kyslú kapustu nakoniec ju podľa chuti môžeme priliať.

9. 

slivky sušené 12 ks

Slivky umyjeme.

10. 

huby sušené 50 g

Dubáky namočíme do vody.

11. 

Kapustu, slivky a huby pridáme k mäsu.

12. 

voda 3 l

Prilejeme vodu, premiešame, uvedieme do varu a 15 minút varíme.

13. 

klobása 500 g

Pridáme klobásu v celku a varíme ďalších 15 minút.

14. 

Uvarenú klobásu vyberieme, pokrájame na tenké kolieska a vrátime ju späť do polievky, premiešame. Ak sa nám zdá kapustnica málo kyslá môžeme priliať kapustovú vodu a prevariť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť