svetvomne.sk

Silvestrovská kapustnica

    

18-20 porcií skvelej kapustnice na veľkú silvestrovskú párty. Varíme vo veľkom, najmenej 8 litrovom hrnci.

Kuchtil

Počet porcií

18

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bravčové stehno500gramov
cibuľa250gramov
huby sušené80gramov
kapusta kvasená2.5kilogramu
klobása500gramov
masť bravčová50gramov
paprika červená mletá3čajové lyžičky
slivky sušené12kusov
soľ1čajová lyžička
voda4.5litra

1. 

cibuľa 250 gramov  masť bravčová 50 gramov

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na masti.

2. 

bravčové stehno 500 gramov

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky.

3. 

huby sušené 30 gramov

Sušené lesné huby namočíme do studenej vody.

4. 

K osmaženej cibuli pridáme mäso a miešame kým sa zatiahne.

5. 

Pridáme huby,...

6. 

paprika červená mletá 3 čajové lyžičky  soľ 1 čajová lyžička

...stiahneme z ohňa a prisypeme papriku a soľ. Premiešame...

7. 

voda 1.5 litra

...a prilejeme vodu. Po zovretí zakryjeme a 35 minút, na strednom plameni, mäso dusíme.

8. 

kapusta kvasená 2.5 kilogramu

Kapustu scedíme (zostane nám z uvednej váhy 2 kg kapusty a 0,5 l kapustovej vody). Kapustovú vodu si necháme, ak máme málo kyslú kapustu nakoniec ju podľa chuti môžeme priliať.

9. 

slivky sušené 12 kusov

Slivky umyjeme.

10. 

huby sušené 50 gramov

Dubáky namočíme do vody.

11. 

Kapustu, slivky a huby pridáme k mäsu.

12. 

voda 3 litre

Prilejeme vodu, premiešame, uvedieme do varu a 15 minút varíme.

13. 

klobása 500 gramov

Pridáme klobásu v celku a varíme ďalších 15 minút.

14. 

Uvarenú klobásu vyberieme, pokrájame na tenké kolieska a vrátime ju späť do polievky, premiešame. Ak sa nám zdá kapustnica málo kyslá môžeme priliať kapustovú vodu a prevariť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť