Kapustnica z hovädzím mäsom
8 litrový hrniec tej najskvelejšej kapustnice, 18 porcií pre celú veľkú rodinu alebo priateľov. Podávame s čerstvým chlebíkom a podľa chuti aj s kopčekom kyslej smotany na porcii.
recept,fotorecept,hovädzí krk,kapusta kvasená,Mäsové polievky,Bezlaktózové,Bezlepkové
Mäsové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 2 | kusy | |
cibuľa | 200 | gramov | |
hovädzí krk | 800 | gramov | |
huby sušené | 60 | gramov | |
kapusta kvasená | 2.4 | kilogramu | |
klobása suchá | 400 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
masť bravčová | 50 | gramov | |
paprika červená mletá | 3 | čajové lyžičky | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
voda | 4 | litre |
Recept
3.
K cibuli pridáme mäso a miešame kým sa zatiahne.
4.
soľ 2 čajové lyžičky • paprika červená mletá 3 čajové lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • bobkový list 2 kusy
Odstavíme z ohňa, pridáme soľ, papriku a ostatné koreniny. Premiešame...
7.
Po pol hodine pridáme scedené huby k mäsu. Varíme ďalej asi hodinu. Mäso musí byť až takmer mäkké.
8.
kapusta kvasená 2.4 kilogramu
Kvasenú kapustu vyžmýkame(zostane nám asi 1,8kg kapusty). Kapustovú vodu si odložíme a kapustu podľa potreby trochu pokrájame.
9.
Kapustu pridáme k mäsu.
10.
voda 2.5 litra
Prilejeme vodu, premiešame a 15 minút varíme. Podľa požadovanej kyslosti kapustnice prilejeme kapustovú vodu(asi 100-250ml).
12.
Klobásu pridáme do polievky a 20 minút povaríme.
Dobrú chuť!