svetvomne.sk

Kapustnica z hovädzím mäsom

    

8 litrový hrniec tej najskvelejšej kapustnice, 18 porcií pre celú veľkú rodinu alebo priateľov. Podávame s čerstvým chlebíkom a podľa chuti aj s kopčekom kyslej smotany na porcii.

Kuchtil

Počet porcií

18

Čas prípravy

2 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bobkový list2kusy
cibuľa200gramov
hovädzí krk800gramov
huby sušené60gramov
kapusta kvasená2.4kilogramu
klobása suchá400gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
masť bravčová50gramov
paprika červená mletá3čajové lyžičky
soľ2čajové lyžičky
voda4litre

1. 

hovädzí krk 800 gramov

Mäso umyjeme a pokrájame na kocky.

2. 

masť bravčová 50 gramov  cibuľa 200 gramov

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na masti.

3. 

K cibuli pridáme mäso a miešame kým sa zatiahne.

4. 

soľ 2 čajové lyžičky  paprika červená mletá 3 čajové lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  bobkový list 2 kusy

Odstavíme z ohňa, pridáme soľ, papriku a ostatné koreniny. Premiešame...

5. 

voda 1.5 litra

...a prilejeme horúcu vodu. Varíme zakryté 30 minút.

6. 

huby sušené 60 gramov

Huby namočíme do vody.

7. 

Po pol hodine pridáme scedené huby k mäsu. Varíme ďalej asi hodinu. Mäso musí byť až takmer mäkké.

8. 

kapusta kvasená 2.4 kilogramu

Kvasenú kapustu vyžmýkame(zostane nám asi 1,8kg kapusty). Kapustovú vodu si odložíme a kapustu podľa potreby trochu pokrájame.

9. 

Kapustu pridáme k mäsu.

10. 

voda 2.5 litra

Prilejeme vodu, premiešame a 15 minút varíme. Podľa požadovanej kyslosti kapustnice prilejeme kapustovú vodu(asi 100-250ml).

11. 

klobása suchá 400 gramov

Klobásu nakrájame na kolieska.

12. 

Klobásu pridáme do polievky a 20 minút povaríme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť