svetvomne.sk

Kapustnica z hovädzím mäsom

     

8 litrový hrniec tej najskvelejšej kapustnice, 18 porcií pre celú veľkú rodinu alebo priateľov. Podávame s čerstvým chlebíkom a podľa chuti aj s kopčekom kyslej smotany na porcii.

Kuchtil

Počet porcií

18

Čas prípravy

2 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Bobkový list2kusy
Cibuľa200gramov
Hovädzí krk800gramov
Huby sušené60gramov
Kapusta kvasená2.4kilogramu
Klobása suchá400gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Masť bravčová50gramov
Paprika červená mletá3čajové lyžičky
Soľ2čajové lyžičky
Voda4litre

1. 

hovädzí krk 800 g

Mäso umyjeme a pokrájame na kocky.

2. 

masť bravčová 50 g  cibuľa 200 g

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na masti.

3. 

K cibuli pridáme mäso a miešame kým sa zatiahne.

4. 

soľ 2 ČL  paprika červená mletá 3 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  bobkový list 2 ks

Odstavíme z ohňa, pridáme soľ, papriku a ostatné koreniny. Premiešame...

5. 

voda 1.5 l

...a prilejeme horúcu vodu. Varíme zakryté 30 minút.

6. 

huby sušené 60 g

Huby namočíme do vody.

7. 

Po pol hodine pridáme scedené huby k mäsu. Varíme ďalej asi hodinu. Mäso musí byť až takmer mäkké.

8. 

kapusta kvasená 2.4 kg

Kvasenú kapustu vyžmýkame(zostane nám asi 1,8kg kapusty). Kapustovú vodu si odložíme a kapustu podľa potreby trochu pokrájame.

9. 

Kapustu pridáme k mäsu.

10. 

voda 2.5 l

Prilejeme vodu, premiešame a 15 minút varíme. Podľa požadovanej kyslosti kapustnice prilejeme kapustovú vodu(asi 100-250ml).

11. 

klobása suchá 400 g

Klobásu nakrájame na kolieska.

12. 

Klobásu pridáme do polievky a 20 minút povaríme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť