svetvomne.sk

Vianočná kapustnica

    

Vianočná kapustnica by mala byť redšia, mala by plniť úlohu akéhosi predjedla pred štedrovečernou hostinou. Aj keď jej uvarené množstvo zvádza k skonzumovaniu plného taniera, myslite na to, že je ešte lepšia na druhý deň, keď chvíľu postojí :)

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bravčové pliecko400gramov
cibuľa200gramov
huby sušené50gramov
kapusta kvasená1.5kilogramu
klobása bravčová vianočná400gramov
masť bravčová2polievkové lyžice
paprika červená mletá2čajové lyžičky
slivky sušené8kusov
soľ1čajová lyžička
voda2litre

1. Príprava mäsového základu

masť bravčová 2 polievkové lyžice  cibuľa 200 gramov  bravčové pliecko 400 gramov  soľ 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  voda 2 litre

Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a podusíme na bravčovej masti. Mäso umyjeme, pokrájame na kocky, pridáme k cibuli. Keď sa mäso zatiahne, pridáme soľ, mletú červenú papriku a podlejeme ho vodou. Privedieme do varu a ďalej na miernom ohni pod pokrievkou varíme cca 40 minút.

Príprava mäsového základu

2. Kvasená kapusta

kapusta kvasená 1.5 kilogramu  slivky sušené 8 kusov  huby sušené 50 gramov  voda  klobása bravčová vianočná 400 gramov

K mäsu pridáme kvasenú kapustu s väčším množstvom kapustovej vody v obsahu balenia, slivky, huby a klobásku v celku. Podľa potreby, hustoty polievky a jej kyslosti môžeme pridať vodu. Varíme 15 minút.

Kvasená kapusta

3. 

Z kapustnice vyberieme klobásu, pokrájame ju na kolieska, ktoré vrátime späť do celého obsahu polievky a zamiešame. Podávame s vianočkou.

4. 

Servírujeme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť