Vianočná kapustnica

Vianočná kapustnica by mala byť redšia, mala by plniť úlohu akéhosi predjedla pred štedrovečernou hostinou. Aj keď jej uvarené množstvo zvádza k skonzumovaniu plného taniera, myslite na to, že je ešte lepšia na druhý deň, keď chvíľu postojí :)
recept,fotorecept,bravčové pliecko,kapusta kvasená,slivky sušené,huby sušené,klobása bravčová vianočná,Mäsové polievky,Vianočné recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Mäsové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové pliecko | 400 1192 | gramov kcal | |
cibuľa | 200 88 | gramov kcal | |
huby sušené | 50 63 | gramov kcal | |
kapusta kvasená | 1.5 300 | kilogramu kcal | |
klobása bravčová vianočná | 400 ?? | gramov kcal | |
masť bravčová | 2 269 | polievkové lyžice kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lyžičky kcal | |
slivky sušené | 8 ?? | kusov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
voda | 2 4420 | litre kcal |
Recept
1. Príprava mäsového základu
masť bravčová 2 polievkové lyžice • cibuľa 200 gramov • bravčové pliecko 400 gramov • soľ 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • voda 2 litre
Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a podusíme na bravčovej masti. Mäso umyjeme, pokrájame na kocky, pridáme k cibuli. Keď sa mäso zatiahne, pridáme soľ, mletú červenú papriku a podlejeme ho vodou. Privedieme do varu a ďalej na miernom ohni pod pokrievkou varíme cca 40 minút.

2. Kvasená kapusta
kapusta kvasená 1.5 kilogramu • slivky sušené 8 kusov • huby sušené 50 gramov • voda • klobása bravčová vianočná 400 gramov
K mäsu pridáme kvasenú kapustu s väčším množstvom kapustovej vody v obsahu balenia, slivky, huby a klobásku v celku. Podľa potreby, hustoty polievky a jej kyslosti môžeme pridať vodu. Varíme 15 minút.

3.
Z kapustnice vyberieme klobásu, pokrájame ju na kolieska, ktoré vrátime späť do celého obsahu polievky a zamiešame. Podávame s vianočkou.

4.
Servírujeme

Dobrú chuť!