svetvomne.sk

Červená šošovica so špenátom

    

Šošovicový dál so špenátom(Palak Dal, Dal Palak), je skvelá indická omáčka z drobnej šošovice a čerstvého špenátu. Je to výborný, sýty a zdravý pokrm. Aj keď indickú kuchyňu nepreferujete, toto vám bude zaručene chutiť, stačí len vyskúšať.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

šošovica červená 150 gramov  korenie kurkuma ¼ čajovej lyžičky

Do hrnca vložíme premytú šošovicu a pridáme kurkumu.

2. 

voda 320 mililitrov

Prilejeme vodu a uvaríme do mäkka.

3. 

špenát čerstvý listový 250 gramov

Špenát umyjeme a varechou nasekáme.

4. 

maslo 30 gramov

V hrnci rozpustíme maslo.

5. 

zázvor koreň 10 gramov  cesnak 2 strúčiky

Do masla vložíme očistený, nastrúhaný cesnak a zázvor. Chvíľu posmažíme...

6. 

...a pridáme špenát.

7. 

5 minút podusíme.

8. 

soľ himalájska ružová 1 čajová lyžička

Špenát vmiešame do uvarenej šošovice a osolíme.

9. 

maslo 20 gramov  korenie horčica čierna  1 čajová lyžička  korenie rímska rasca mletá  ½ čajovej lyžičky  korenie koriander mletý ½ čajovej lyžičky  korenie chilli ¼ čajovej lyžičky

V hrnci rozpustíme maslo, pridáme koreniny a prehrejeme.

10. 

citrón 1 kus

Vmiešame do dálu spolu so šťavou z citróna.

11. 

Podávame s ryžou basmati a ďalšími chutnými indickými jedlami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť