RECEPTY

Červená šošovica so špenátom

Červená šošovica so špenátom

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Šošovicový dál so špenátom(Palak Dal, Dal Palak), je skvelá indická omáčka z drobnej šošovice a čerstvého špenátu. Je to výborný, sýty a zdravý pokrm. Aj keď indickú kuchyňu nepreferujete, toto vám bude zaručene chutiť, stačí len vyskúšať.

recept,fotorecept,šošovica červená,špenát čerstvý listový,Prívarky a omáčky,Indická kuchyňa,Vegetariánske recepty,Sezónne recepty

Prívarky a omáčky

Indická kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Basmati ryža- základný recept na prípravu recept-
Cviklové kofty recept-
Indické chlebové placky Čapátí recept-
Pikantné jablkové čatní s kokosom recept-
Pórový šalát s jogurtom recept-
cesnak2strúčiky
citrón1kus
korenie chilli¼čajovej lyžičky
korenie horčica čierna 1čajová lyžička
korenie koriander mletý½čajovej lyžičky
korenie kurkuma¼čajovej lyžičky
korenie rímska rasca mletá ½čajovej lyžičky
maslo50gramov
soľ himalájska ružová1čajová lyžička
voda320mililitrov
zázvor koreň10gramov
šošovica červená150gramov
špenát čerstvý listový250gramov

 

Recept

1. 

šošovica červená 150 gramov  korenie kurkuma ¼ čajovej lyžičky

Do hrnca vložíme premytú šošovicu a pridáme kurkumu.

Do hrnca vložíme premytú šošovicu a pridáme...

2. 

voda 320 mililitrov

Prilejeme vodu a uvaríme do mäkka.

Prilejeme vodu a uvaríme do mäkka....

3. 

špenát čerstvý listový 250 gramov

Špenát umyjeme a varechou nasekáme.

Špenát umyjeme a varechou nasekáme....

4. 

maslo 30 gramov

V hrnci rozpustíme maslo.

V hrnci rozpustíme maslo....

5. 

zázvor koreň 10 gramov  cesnak 2 strúčiky

Do masla vložíme očistený, nastrúhaný cesnak a zázvor. Chvíľu posmažíme...

Do masla vložíme očistený, nastrúhaný cesnak...

6. 

...a pridáme špenát.

...a pridáme špenát....

7. 

5 minút podusíme.

5 minút podusíme....

8. 

soľ himalájska ružová 1 čajová lyžička

Špenát vmiešame do uvarenej šošovice a osolíme.

Špenát vmiešame do uvarenej šošovice a...

9. 

maslo 20 gramov  korenie horčica čierna  1 čajová lyžička  korenie rímska rasca mletá  ½ čajovej lyžičky  korenie koriander mletý ½ čajovej lyžičky  korenie chilli ¼ čajovej lyžičky

V hrnci rozpustíme maslo, pridáme koreniny a prehrejeme.

V hrnci rozpustíme maslo, pridáme koreniny a...

10. 

citrón 1 kus

Vmiešame do dálu spolu so šťavou z citróna.

Vmiešame do dálu spolu so šťavou z citróna....

11. 

Podávame s ryžou basmati a ďalšími chutnými indickými jedlami.

Podávame s ryžou basmati a ďalšími chutnými...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť