Zemiakový prívarok s kôprom
Chutný letný prívarok. Pre nevegetariánov podávame s duseným hovädzím, alebo pre vegetariánov s volským okom.
recept,fotorecept,zemiaky nové,kôpor,Prívarky a omáčky
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
kôpor | 20 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 300 | mililitrov | |
múka hladká | 15 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 400 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 500 | mililitrov | |
zemiaky nové | 500 | gramov |
Recept
2.
voda 500 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Vložíme ich do hrnca, prilejeme vodu, pridáme soľ a rascu. Uvaríme do mäkka(15-20 minút).
4.
smotana kyslá (14-18% tuku) 400 gramov • mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov • múka hladká 15 gramov
V smotane rozmiešame mlieko a múku.
5.
cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky
Zátrepku pridáme k zemiakom, prisypeme trošku cukru a prevaríme.
6.
Nakoniec vmiešame pripravený kôpor.
Dobrú chuť!