svetvomne.sk

Zemiakový prívarok s kôprom

    

Chutný letný prívarok. Pre nevegetariánov podávame s duseným hovädzím, alebo pre vegetariánov s volským okom.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor kryštálový½čajovej lyžičky
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
kôpor20gramov
mlieko plnotučné 3,5%300mililitrov
múka hladká15gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)400gramov
soľ1čajová lyžička
voda500mililitrov
zemiaky nové500gramov

1. 

zemiaky nové 500 gramov

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame.

2. 

voda 500 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky

Vložíme ich do hrnca, prilejeme vodu, pridáme soľ a rascu. Uvaríme do mäkka(15-20 minút).

3. 

kôpor 20 gramov

Viazaničku kôpru umyjeme a nasekáme.

4. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 400 gramov  mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov  múka hladká 15 gramov

V smotane rozmiešame mlieko a múku.

5. 

cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky

Zátrepku pridáme k zemiakom, prisypeme trošku cukru a prevaríme.

6. 

Nakoniec vmiešame pripravený kôpor.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť