Dip s medvedím cesnakom

Podľa tohoto receptu si pripravíte vynikajúci, pikantný smotanový dip s medvedím cesnakom.Omáčka je skvelá k zemiakovým plackám, mäsu alebo na namáčanie chipsov či nachos.
recept,fotorecept,cesnak medvedí,smotana kyslá (14-18% tuku),Prívarky a omáčky,Bezlepkové,Sezónne recepty
Prívarky a omáčky
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
108 g
Energia porcie
131 kcal
Čas prípravy
10 min.
Náročnosť
nízka
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak medvedí | 100 19 | gramov kcal | |
cibuľa | 50 22 | gramov kcal | |
horčica plnotučná | 1 7 | čajová lyžička kcal | |
korenie kurkuma | ½ 8 | čajovej lyžičky kcal | |
olej tekvicový | 1 122 | polievková lyžica kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 150 240 | gramov kcal | |
smotanový krém | 50 100 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
uhorka sterilizovaná kyslá | 50 6 | gramov kcal |
Recept


3.
smotanový krém 50 gramov • cibuľa 50 gramov • horčica plnotučná 1 čajová lyžička • korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky
Potom pridáme smotanový syr, nadrobno nakrájanú cibuľu, horčicu a kurkumu. Všetko spolu ponorným mixérom pomixujeme.



Dobrú chuť!