Prívarok z červenej šošovice s medvedím cesnakom
![Prívarok z červenej šošovice s medvedím cesnakom](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002101/img_sk_4x3/privarok-z-cervenej-sosovice-s-medvedim-cesnakom_00180.jpg)
Chutný strukovinový prívarok so zemiakmi a zdravým medvedím cesnakom. Inšpirované indickou kuchyňou.
recept,fotorecept,zemiaky,šošovica červená,cesnak medvedí,Prívarky a omáčky,Bezmäsité hlavné jedlá,Sezónne recepty
Prívarky a omáčky
Kategórie
Prívarky a omáčky Bezmäsité hlavné jedlá Sezónne recepty Sezóna - Medvedí cesnak Sezóna - Zemiaky
Ingrediencie
Ingrediencie
Cviklové kofty recept | - | ||
Fašírky recept | - | ||
Fašírky z červenej kapusty recept | - | ||
Kapustové kofty recept | - | ||
cesnak medvedí | 100 | gramov | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko plnotučné 3,5% | 250 | mililitrov | |
múka hladká | 15 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 600 | mililitrov | |
zemiaky | 600 | gramov | |
šošovica červená | 150 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 600 gramov • voda 600 mililitrov • šošovica červená 150 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Vložíme do hrnca, prilejeme vodu a pridáme premytú šošovicu. Prisypeme soľ, korenie a rascu. Uvaríme do mäkka.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002101/small/IMG_0886.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002101/small/IMG_0891.jpg)
3.
mlieko plnotučné 3,5% 250 mililitrov • múka hladká 15 gramov
Do uvarenej omáčky prilejeme mlieko s rozmiešanou hladkou múkou. Prevaríme a vmiešame medvedí cesnak.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002101/small/IMG_0910.jpg)
4.
Kapustové kofty recept • Cviklové kofty recept • Fašírky z červenej kapusty recept • Fašírky recept
Prívarok je veľmi chutný so zeleninovými, alebo mäsovými fašírkami.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002101/small/IMG_0929.jpg)
Dobrú chuť!