Prívarok z červenej šošovice s medvedím cesnakom
Chutný strukovinový prívarok so zemiakmi a zdravým medvedím cesnakom. Inšpirované indickou kuchyňou.
recept,fotorecept,zemiaky,šošovica červená,cesnak medvedí,Prívarky a omáčky,Bezmäsité hlavné jedlá
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
Cviklové kofty recept | - | ||
Fašírky recept | - | ||
Fašírky z červenej kapusty recept | - | ||
Kapustové kofty recept | - | ||
cesnak medvedí | 100 | gramov | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko plnotučné 3,5% | 250 | mililitrov | |
múka hladká | 15 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 600 | mililitrov | |
zemiaky | 600 | gramov | |
šošovica červená | 150 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 600 gramov • voda 600 mililitrov • šošovica červená 150 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Vložíme do hrnca, prilejeme vodu a pridáme premytú šošovicu. Prisypeme soľ, korenie a rascu. Uvaríme do mäkka.


3.
mlieko plnotučné 3,5% 250 mililitrov • múka hladká 15 gramov
Do uvarenej omáčky prilejeme mlieko s rozmiešanou hladkou múkou. Prevaríme a vmiešame medvedí cesnak.

4.
Kapustové kofty recept • Cviklové kofty recept • Fašírky z červenej kapusty recept • Fašírky recept
Prívarok je veľmi chutný so zeleninovými, alebo mäsovými fašírkami.

Dobrú chuť!