svetvomne.sk

Fašírky

    

Malé chutné vyprážané fašírky z mletého mäsa.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
bravčové mleté mäso800gramov
cesnak4strúčiky
cibuľa100gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
olej fritovací-
rožok biely2kusy
soľ1čajová lyžička
strúhanka0
vajce slepačie2kusy

1. 

rožok biely 2 kusy  mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov  bravčové mleté mäso 800 gramov  cibuľa 100 gramov  vajce slepačie 2 kusy  cesnak 4 strúčiky  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  strúhanka

Rožky nakrájame a bez ich koncov zalejeme mliekom, necháme rozmočiť. Pridáme mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, vajíčka, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Takto pripravenú zmes premiešame rukami. Ak sa nám zdá zmes riedka, pridáme trochu strúhanky.

2. 

strúhanka

Zo zmesi tvarujeme guľaté fašírky, ktoré obalíme v strúhanke.

3. 

olej fritovací

Fašírky vyprážame v horúcom oleji pod pokrievkou 8 minút, obrátime a 8 minút ich vypražíme z druhej strany bez pokrievky.

4. 

Fašírky môžeme konzumovať s chlebom a horčicou, alebo ich podávame k prívarkom a omáčkam. Veľmi chutné sú so zemiakmi či zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť