Fašírky

Malé chutné vyprážané fašírky z mletého mäsa.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso ›Ingrediencie
Ingrediencie
| bravčové mleté mäso | 800 2080 | gramov kcal | |
| cesnak | 4 22 | strúčiky kcal | |
| cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
| korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
| mlieko polotučné 1,5% | 150 72 | mililitrov kcal | |
| olej fritovací | 0 ?? | kcal | |
| rožok biely | 2 ?? | kusy kcal | |
| soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
| strúhanka | 0 ?? | kcal | |
| vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
rožok biely 2 kusy • mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov • bravčové mleté mäso 800 gramov • cibuľa 100 gramov • vajce slepačie 2 kusy • cesnak 4 strúčiky • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • strúhanka
Rožky nakrájame a bez ich koncov zalejeme mliekom, necháme rozmočiť. Pridáme mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, vajíčka, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Takto pripravenú zmes premiešame rukami. Ak sa nám zdá zmes riedka, pridáme trochu strúhanky.


3.
Fašírky vyprážame v horúcom oleji pod pokrievkou 8 minút, obrátime a 8 minút ich vypražíme z druhej strany bez pokrievky.

4.
Fašírky môžeme konzumovať s chlebom a horčicou, alebo ich podávame k prívarkom a omáčkam. Veľmi chutné sú so zemiakmi či zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!
























