RECEPTY

Šampiňónovo-mäsová sekaná s hráškom a kukuricou

Šampiňónovo-mäsová sekaná s hráškom a kukuricou

Sekaná z mletého mäsa so šampiňónmi a zeleninou. Podávame ako samostatný pokrm, alebo so zemiakovým pyré.

recept,fotorecept,šampiňóny,hrášok mrazený,kukurica mrazená,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Bravčové mäso  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso500gramov
cesnak3strúčiky
hrášok mrazený250gramov
kukurica mrazená250gramov
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
olej olivový-
soľ-
strúhanka3polievkové lyžice
vajce slepačie2kusy
vločky ovsené50gramov
šampiňóny250gramov

 

Recept

1. 

vločky ovsené 50 gramov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  šampiňóny 250 gramov  vajce slepačie 2 kusy  hrášok mrazený 250 gramov  soľ  cesnak 3 strúčiky  kukurica mrazená 250 gramov  bravčové mleté mäso 500 gramov

Do väčšej misy nasypeme ovsené vločky a zalejeme ich mliekom, necháme chvíľu odstáť. Šampiňóny umyjeme a nakrájame. K vločkám pridáme vajíčka, kukuricu, hrášok, soľ, prelisovaný cesnak, mleté mäso a všetko dobre premiešame.

2. 

olej olivový  strúhanka 3 polievkové lyžice

Hlboký pekáč si vylejeme olivovým olejom a vysypeme strúhankou. Prebytočnú strúhanku, ktorá sa neuchytila na dne a stenách pekáča zosypeme do sekanej. Nakoniec ľahko primiešame šampiňóny. Zmesou naplníme pekáč a v rozohriatej rúre na strednom stupni pečieme.

3. 

Po uplynutí 50 minút zvýšime teplotu v rúre a sekanú 5 minút zapečieme. Po vybratí z rúry ju prikryjeme alobalom.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť