Šampiňónovo-mäsová sekaná s hráškom a kukuricou
Sekaná z mletého mäsa so šampiňónmi a zeleninou. Podávame ako samostatný pokrm, alebo so zemiakovým pyré.
recept,fotorecept,šampiňóny,hrášok mrazený,kukurica mrazená,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 500 | gramov | |
cesnak | 3 | strúčiky | |
hrášok mrazený | 250 | gramov | |
kukurica mrazená | 250 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
olej olivový | - | ||
soľ | - | ||
strúhanka | 3 | polievkové lyžice | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
vločky ovsené | 50 | gramov | |
šampiňóny | 250 | gramov |
Recept
1.
vločky ovsené 50 gramov • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • šampiňóny 250 gramov • vajce slepačie 2 kusy • hrášok mrazený 250 gramov • soľ • cesnak 3 strúčiky • kukurica mrazená 250 gramov • bravčové mleté mäso 500 gramov
Do väčšej misy nasypeme ovsené vločky a zalejeme ich mliekom, necháme chvíľu odstáť. Šampiňóny umyjeme a nakrájame. K vločkám pridáme vajíčka, kukuricu, hrášok, soľ, prelisovaný cesnak, mleté mäso a všetko dobre premiešame.
2.
olej olivový • strúhanka 3 polievkové lyžice
Hlboký pekáč si vylejeme olivovým olejom a vysypeme strúhankou. Prebytočnú strúhanku, ktorá sa neuchytila na dne a stenách pekáča zosypeme do sekanej. Nakoniec ľahko primiešame šampiňóny. Zmesou naplníme pekáč a v rozohriatej rúre na strednom stupni pečieme.
3.
Po uplynutí 50 minút zvýšime teplotu v rúre a sekanú 5 minút zapečieme. Po vybratí z rúry ju prikryjeme alobalom.
Dobrú chuť!