svetvomne.sk

Žirafia roláda

    

Efektná krémová roláda, ktorá sa zdá možno komplikovaná, avšak je celkom jednoduchá, Náš fotopostup vás jej prípravou spoľahlivo povedie.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 

1. 

Žirafí vzor si predkreslíme na papier vo veľkosti plechu, alebo vytlačíme z internetu. Na internete ho nájdeme pod odkazom "žirafí vzor" alebo " giraffe vector pattern"

2. 

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor práškový 80 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

3. 

múka hladká 00 Extra 100 gramov

Do vyšľahaných žĺtkov primiešame múku.

4. 

vaječný bielok 5 kusov

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

5. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

6. 

Cukrárske vrecko vložíme do vyššieho pohára a naplníme 3 PL cesta.

7. 

Plech na pečenie 40 cm x 30 cm

Predtlačený, alebo predkreslený vzor položíme do plechu na pečenie a na neho položíme papier na pečenie. Na cukrárskom vrecúšku odstrihneme malý kúsok a cesto z vrecúška vytláčame na biele miesta vzoru.

8. 

Takto pripravený základ rolády dáme na 2 minúty piecť pri 180° C.

9. 

kakao - prášok 2 polievkové lyžice

Spod upečeného základu vytiahneme papier s nakresleným vzorom. Do cesta primiešame kakao a rovnomerne ho vylejeme na upečené bledé cesto.

10. 

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

11. 

Cesto hneď po upečení, aj s papierom na pečenie, zarolujeme do mokrej kuchynskej utierky. Po vychladnutí stiahneme papier na pečenie.

12. 

vaječný žĺtok 2 kusy  vajce slepačie 3 kusy  cukor kryštálový 120 gramov

Pokým nám cesto chladne, pripravíme si plnku. Vajíčka spolu so žĺtkami a cukrom šľaháme nad parou asi 8 až 10 minút, kým sa nám krém prevarí a zhustne. Necháme vychladnúť.

13. 

maslo 200 gramov

Do vychladeného krému zašľaháme maslo.

14. 

Roládu roztočíme, potrieme krémom, naplníme ovocím( jahody, banán a pod.) a naspäť zarolujeme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť