Žirafia roláda

Efektná krémová roláda, ktorá sa zdá možno komplikovaná, avšak je celkom jednoduchá, Náš fotopostup vás jej prípravou spoľahlivo povedie.
recept,fotorecept,vaječný žĺtok,vaječný žĺtok,Rolády,Zákusky
Rolády
Kuchtil
Počet porcií
12
Hmotnosť porcie
81 g
Energia porcie
285 kcal
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 120 483 | gramov kcal | |
cukor práškový | 80 311 | gramov kcal | |
kakao - prášok | 2 62 | polievkové lyžice kcal | |
maslo | 200 1468 | gramov kcal | |
múka hladká 00 Extra | 100 348 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
vaječný bielok | 5 85 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 7 399 | kusov kcal |
Recept
1.
Žirafí vzor si predkreslíme na papier vo veľkosti plechu, alebo vytlačíme z internetu. Na internete ho nájdeme pod odkazom "žirafí vzor" alebo " giraffe vector pattern"




5.
Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

6.
Cukrárske vrecko vložíme do vyššieho pohára a naplníme 3 PL cesta.

7.
Plech na pečenie 40 cm x 30 cm
Predtlačený, alebo predkreslený vzor položíme do plechu na pečenie a na neho položíme papier na pečenie. Na cukrárskom vrecúšku odstrihneme malý kúsok a cesto z vrecúška vytláčame na biele miesta vzoru.

8.
Takto pripravený základ rolády dáme na 2 minúty piecť pri 180° C.

9.
kakao - prášok 2 polievkové lyžice
Spod upečeného základu vytiahneme papier s nakresleným vzorom. Do cesta primiešame kakao a rovnomerne ho vylejeme na upečené bledé cesto.

10.
Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

11.
Cesto hneď po upečení, aj s papierom na pečenie, zarolujeme do mokrej kuchynskej utierky. Po vychladnutí stiahneme papier na pečenie.

12.
vaječný žĺtok 2 kusy • vajce slepačie 3 kusy • cukor kryštálový 120 gramov
Pokým nám cesto chladne, pripravíme si plnku. Vajíčka spolu so žĺtkami a cukrom šľaháme nad parou asi 8 až 10 minút, kým sa nám krém prevarí a zhustne. Necháme vychladnúť.


14.
Roládu roztočíme, potrieme krémom, naplníme ovocím( jahody, banán a pod.) a naspäť zarolujeme.

Dobrú chuť!