Žirafia roláda

Efektná krémová roláda, ktorá sa zdá možno komplikovaná, avšak je celkom jednoduchá, Náš fotopostup vás jej prípravou spoľahlivo povedie.
recept,fotorecept,vaječný žĺtok,vaječný žĺtok,Rolády,Zákusky
Rolády
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 120 483 | gramov kcal | |
cukor práškový | 80 311 | gramov kcal | |
kakao - prášok | 2 62 | polievkové lyžice kcal | |
maslo | 200 1468 | gramov kcal | |
múka hladká 00 Extra | 100 ?? | gramov kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
vaječný bielok | 5 85 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 7 399 | kusov kcal |
Recept
1.
Žirafí vzor si predkreslíme na papier vo veľkosti plechu, alebo vytlačíme z internetu. Na internete ho nájdeme pod odkazom "žirafí vzor" alebo " giraffe vector pattern"




5.
Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

6.
Cukrárske vrecko vložíme do vyššieho pohára a naplníme 3 PL cesta.

7.
Plech na pečenie 40 cm x 30 cm
Predtlačený, alebo predkreslený vzor položíme do plechu na pečenie a na neho položíme papier na pečenie. Na cukrárskom vrecúšku odstrihneme malý kúsok a cesto z vrecúška vytláčame na biele miesta vzoru.

8.
Takto pripravený základ rolády dáme na 2 minúty piecť pri 180° C.

9.
kakao - prášok 2 polievkové lyžice
Spod upečeného základu vytiahneme papier s nakresleným vzorom. Do cesta primiešame kakao a rovnomerne ho vylejeme na upečené bledé cesto.

10.
Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

11.
Cesto hneď po upečení, aj s papierom na pečenie, zarolujeme do mokrej kuchynskej utierky. Po vychladnutí stiahneme papier na pečenie.

12.
vaječný žĺtok 2 kusy • vajce slepačie 3 kusy • cukor kryštálový 120 gramov
Pokým nám cesto chladne, pripravíme si plnku. Vajíčka spolu so žĺtkami a cukrom šľaháme nad parou asi 8 až 10 minút, kým sa nám krém prevarí a zhustne. Necháme vychladnúť.


14.
Roládu roztočíme, potrieme krémom, naplníme ovocím( jahody, banán a pod.) a naspäť zarolujeme.

Dobrú chuť!