Tvarohový trhanec

Dobrotka nielen pre vašich drobcov :)
recept,fotorecept,vaječný žĺtok,vaječný bielok,tvaroh jemný mäkký,Sladké raňajky,Palacinky
Sladké raňajky
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
141 g
Energia porcie
264 kcal
Čas prípravy
25 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová kôra | ½ 2 | čajovej lyžičky kcal | |
cukor vanilkový | 25 91 | gramov kcal | |
maslo | 25 184 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 100 64 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 50 178 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 10 90 | mililitrov kcal | |
soľ | 1 0 | štipka kcal | |
tvaroh jemný mäkký | 250 298 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 2 34 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 2 114 | kusy kcal |
Recept
1.
vaječný žĺtok 2 kusy • cukor vanilkový 25 gramov • maslo 25 gramov • vaječný bielok 2 kusy
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a rozpusteným vychladeným maslom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.

2.
soľ 1 štipka • mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov • tvaroh jemný mäkký 250 gramov • múka polohrubá 50 gramov • citrónová kôra ½ čajovej lyžičky
Primiešame štipku soli, mlieko, tvaroh, múku a nastrúhanú citrónovú kôru.

3.
Vmiešame sneh z bielkov.

4.
olej slnečnicový 10 mililitrov
Postupne upečieme 4 trhance. Panvicu ľahko potrieme olejom, naložíme a rozotrieme na nej štvrtinu cesta.

5.
Cesto z oboch strán opečieme. Pri otáčaní môžeme placku prekrojiť a otočiť po častiach.

6.
Placku potrháme na panvici vidličkou.

7.
Trhanec servírujeme teplý, posypaný cukrom podľa chuti. Môžeme k nemu podávať kompótované ovocie.

Dobrú chuť!