Čerešňová torta
Svieža letná torta plná šťavnatých čerešní.
recept,fotorecept,čerešne,čerešne,tvaroh jemný mäkký,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Torty
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 150 | gramov | |
cukor práškový | - | ||
cukor vanilkový | 10 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 8 | gramov | |
maslo | - | ||
maslo | 125 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 125 | mililitrov | |
múka polohrubá | - | ||
múka polohrubá | 250 | gramov | |
orieškovo-čokoládová nátierka | 3 | polievkové lyžice | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 | mililitrov | |
stužovač šľahačky | 2 | balíčky | |
tvaroh jemný mäkký | 500 | gramov | |
vaječný bielok | 3 | kusy | |
vaječný žĺtok | 3 | kusy | |
čerešne | 4 | kusy | |
čerešne | 250 | gramov |
Recept
1. Korpus
maslo • múka polohrubá • čerešne 250 gramov • maslo 125 gramov • cukor vanilkový 10 gramov • cukor kryštálový 150 gramov • vaječný žĺtok 3 kusy • múka polohrubá 250 gramov • kypriaci prášok do pečiva 8 gramov • mlieko polotučné 1,5% 125 mililitrov • vaječný bielok 3 kusy
Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Čerešne umyjeme, rozpolíme a odkôstkujeme. Maslo s cukrami vymiešame dopenista. Vmiešame žĺtka. V druhej miske zmiešame múku s kypriacim práškom, mliekom a bielkami. Nakoniec zapracujeme maslovú zmes.
2.
Do pripravenej formy nalejeme polovicu cesta a pokryjeme ho polovicou pripravených čerešní.
3.
orieškovo-čokoládová nátierka 3 polievkové lyžice
Do druhej polovice cesta vmiešame orieškovo-čokoládový krém.
4.
Takto pripravenú druhú polovicu cesta nalejeme do formy na prvé cesto a poukladáme na cesto zvyšné čerešne.
5.
Korpus pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180° asi hodinu. Či je cesto upečené zistíme pomocou špajdle. Tú zapichneme do koláča a po vybratí musí ostať suchá, nelepivá.
6. Tvarohovo-šľahačková plnka
tvaroh jemný mäkký 500 gramov • cukor práškový • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov • stužovač šľahačky 2 balíčky
Tvaroh vymiešame s cukrom podľa chuti. Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačom. Obe zmesi spojíme a uložíme do chladničky pokiaľ nám vychladne korpus.
7.
Dobre vychladený korpus prekrojíme na polovicu.
8.
Časť plnky si vložíme do cukrárenského vrecúška. Ostatnú plnku rovnomerne rozotrieme na spodnú časť korpusu.
9.
Na plnku položíme vrchný diel korpusu. Jemne pritlačíme a nakrájame na väčšie porcie.
10.
Pomocou cukrárenského vrecúška jednotlivé porcie ozdobíme.
11.
čerešne 4 kusy
Na každú porciu položíme polovicu odkôstkovanej čerešne. Tortu uložíme do podávania do chladničky.
Dobrú chuť!