RECEPTY

Čerešňová torta

Čerešňová torta

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Svieža letná torta plná šťavnatých čerešní.

recept,fotorecept,čerešne,čerešne,tvaroh jemný mäkký,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

150

603

gramov

kcal

cukor práškový

0

??

kcal

cukor vanilkový

10

37

gramov

kcal

kypriaci prášok do pečiva

8

6

gramov

kcal

maslo

0

??

kcal

maslo

125

918

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

125

60

mililitrov

kcal

múka polohrubá

0

??

kcal

múka polohrubá

250

890

gramov

kcal

orieškovo-čokoládová nátierka

3

257

polievkové lyžice

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

500

1555

mililitrov

kcal

stužovač šľahačky

2

??

balíčky

kcal

tvaroh jemný mäkký

500

595

gramov

kcal

vaječný bielok

3

51

kusy

kcal

vaječný žĺtok

3

171

kusy

kcal

čerešne

4

??

kusy

kcal

čerešne

250

163

gramov

kcal

 

Recept

1. Korpus

maslo  múka polohrubá  čerešne 250 gramov  maslo 125 gramov  cukor vanilkový 10 gramov  cukor kryštálový 150 gramov  vaječný žĺtok 3 kusy  múka polohrubá 250 gramov  kypriaci prášok do pečiva 8 gramov  mlieko polotučné 1,5% 125 mililitrov  vaječný bielok 3 kusy

Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Čerešne umyjeme, rozpolíme a odkôstkujeme. Maslo s cukrami vymiešame dopenista. Vmiešame žĺtka. V druhej miske zmiešame múku s kypriacim práškom, mliekom a bielkami. Nakoniec zapracujeme maslovú zmes.

Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme...

2. 

Do pripravenej formy nalejeme polovicu cesta a pokryjeme ho polovicou pripravených čerešní.

Do pripravenej formy nalejeme polovicu cesta a...

3. 

orieškovo-čokoládová nátierka 3 polievkové lyžice

Do druhej polovice cesta vmiešame orieškovo-čokoládový krém.

Do druhej polovice cesta vmiešame...

4. 

Takto pripravenú druhú polovicu cesta nalejeme do formy na prvé cesto a poukladáme na cesto zvyšné čerešne.

Takto pripravenú druhú polovicu cesta nalejeme...

5. 

Korpus pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180° asi hodinu. Či je cesto upečené zistíme pomocou špajdle. Tú zapichneme do koláča a po vybratí musí ostať suchá, nelepivá.

Korpus pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote...

6. Tvarohovo-šľahačková plnka

tvaroh jemný mäkký 500 gramov  cukor práškový  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  stužovač šľahačky 2 balíčky

Tvaroh vymiešame s cukrom podľa chuti. Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačom. Obe zmesi spojíme a uložíme do chladničky pokiaľ nám vychladne korpus.

Tvaroh vymiešame s cukrom podľa chuti. Smotanu...

7. 

Dobre vychladený korpus prekrojíme na polovicu.

Dobre vychladený korpus prekrojíme na polovicu....

8. 

Časť plnky si vložíme do cukrárenského vrecúška. Ostatnú plnku rovnomerne rozotrieme na spodnú časť korpusu.

Časť plnky si vložíme do cukrárenského...

9. 

Na plnku položíme vrchný diel korpusu. Jemne pritlačíme a nakrájame na väčšie porcie.

Na plnku položíme vrchný diel korpusu. Jemne...

10. 

Pomocou cukrárenského vrecúška jednotlivé porcie ozdobíme.

Pomocou cukrárenského vrecúška jednotlivé...

11. 

čerešne 4 kusy

Na každú porciu položíme polovicu odkôstkovanej čerešne. Tortu uložíme do podávania do chladničky.

Na každú porciu položíme polovicu...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť