Čerešňová torta
![Čerešňová torta](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000966/img_sk_4x3/ceresnova-torta_00180.jpg)
Svieža letná torta plná šťavnatých čerešní.
recept,fotorecept,čerešne,čerešne,tvaroh jemný mäkký,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Torty,Sezónne recepty
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 150 | gramov | |
cukor práškový | - | ||
cukor vanilkový | 10 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 8 | gramov | |
maslo | - | ||
maslo | 125 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 125 | mililitrov | |
múka polohrubá | - | ||
múka polohrubá | 250 | gramov | |
orieškovo-čokoládová nátierka | 3 | polievkové lyžice | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 | mililitrov | |
stužovač šľahačky | 2 | balíčky | |
tvaroh jemný mäkký | 500 | gramov | |
vaječný bielok | 3 | kusy | |
vaječný žĺtok | 3 | kusy | |
čerešne | 4 | kusy | |
čerešne | 250 | gramov |
Recept
1. Korpus
maslo • múka polohrubá • čerešne 250 gramov • maslo 125 gramov • cukor vanilkový 10 gramov • cukor kryštálový 150 gramov • vaječný žĺtok 3 kusy • múka polohrubá 250 gramov • kypriaci prášok do pečiva 8 gramov • mlieko polotučné 1,5% 125 mililitrov • vaječný bielok 3 kusy
Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Čerešne umyjeme, rozpolíme a odkôstkujeme. Maslo s cukrami vymiešame dopenista. Vmiešame žĺtka. V druhej miske zmiešame múku s kypriacim práškom, mliekom a bielkami. Nakoniec zapracujeme maslovú zmes.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000966/small/IMG_5335w.jpg)
2.
Do pripravenej formy nalejeme polovicu cesta a pokryjeme ho polovicou pripravených čerešní.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000966/small/IMG_5345w.jpg)
3.
orieškovo-čokoládová nátierka 3 polievkové lyžice
Do druhej polovice cesta vmiešame orieškovo-čokoládový krém.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000966/small/IMG_5337w.jpg)
4.
Takto pripravenú druhú polovicu cesta nalejeme do formy na prvé cesto a poukladáme na cesto zvyšné čerešne.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000966/small/IMG_5349w.jpg)
5.
Korpus pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180° asi hodinu. Či je cesto upečené zistíme pomocou špajdle. Tú zapichneme do koláča a po vybratí musí ostať suchá, nelepivá.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000966/small/IMG_5370w.jpg)
6. Tvarohovo-šľahačková plnka
tvaroh jemný mäkký 500 gramov • cukor práškový • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov • stužovač šľahačky 2 balíčky
Tvaroh vymiešame s cukrom podľa chuti. Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačom. Obe zmesi spojíme a uložíme do chladničky pokiaľ nám vychladne korpus.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000966/small/IMG_5409w.jpg)
7.
Dobre vychladený korpus prekrojíme na polovicu.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000966/small/IMG_5407w.jpg)
8.
Časť plnky si vložíme do cukrárenského vrecúška. Ostatnú plnku rovnomerne rozotrieme na spodnú časť korpusu.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000966/small/IMG_5410w.jpg)
9.
Na plnku položíme vrchný diel korpusu. Jemne pritlačíme a nakrájame na väčšie porcie.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000966/small/IMG_5412w.jpg)
10.
Pomocou cukrárenského vrecúška jednotlivé porcie ozdobíme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000966/small/IMG_5413w.jpg)
11.
čerešne 4 kusy
Na každú porciu položíme polovicu odkôstkovanej čerešne. Tortu uložíme do podávania do chladničky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000966/small/IMG_5418w.jpg)
Dobrú chuť!