Nepečená tvarohovo-ryžová torta Halloween

Chrumkavá tortička s lahodnou plnkou a príležitostnou výzdobou.
recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,ananás sterilizovaný - kolieska,Torty,Halloween,,Nepečené,Bezlepkové
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
ananás sterilizovaný - kolieska | 7 ?? | kusov kcal | |
citrónová šťava | 1 ?? | polievková lyžica kcal | |
cukor kryštálový | 150 603 | gramov kcal | |
cukor práškový | 40 156 | gramov kcal | |
hrozienka v čokoláde | 7 ?? | kusov kcal | |
jedlá želatina | 10 ?? | gramov kcal | |
kukuričné lupienky (cornflex) | 180 702 | gramov kcal | |
maslo | 120 881 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 240 | mililitrov kcal | |
ryža guľatozrnná | 150 518 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
stužovač šľahačky | 1 ?? | balíček kcal | |
tvaroh jemný mäkký | 500 595 | gramov kcal | |
voda | 2 67 | polievkové lyžice kcal | |
čokoláda na varenie 55% | 50 ?? | gramov kcal |
Recept
1.
ryža guľatozrnná 150 gramov • mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov
Ryžu premyjeme, nasypeme do mlieka a uvaríme na kašu. Necháme vychladnúť.

2. Korpus
kukuričné lupienky (cornflex) 180 gramov
Kukuričné lupienky nasekáme v kuchynskom sekáčiku nadrobno.



5.
Do kruhovej formy vložíme papier na pečenie. Na dno dobre utlačíme kukuričnú zmes.

6.
Korpus dáme na 15 minút zmraziť do mrazničky. Potom ho vyberieme a vložíme do chladničky.

7. Tvarohovo-ryžová plnka
jedlá želatina 10 gramov • voda 2 polievkové lyžice
V teplej, nie vriacej, vode rozpustíme želatinu a primiešame ju do ryže.


9.
tvaroh jemný mäkký 500 gramov • citrónová šťava 1 polievková lyžica
... tvaroh a citrónovú šťavu.

10.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • stužovač šľahačky 1 balíček
Nakoniec vmiešame dobre vyšľahanú šľahačku.

11. Plnenie
Z chladničky vyberieme korpus a rovnomerne na neho rozložíme plnku. Opäť vrátime do chladničky.

12. Zdobenie
Tortu si môžeme vyzdobiť podľa príležitosti. My vám ponúkame tip na výzdobu: Halloween.

13.
čokoláda na varenie 55% 50 gramov
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Naplníme ju do striekačky...

14.
ananás sterilizovaný - kolieska 7 kusov
... a na kolieska ananásu nakreslime tri kružnice. Potiahnutím čokolády špičkou striekačky od stredu ku kraju vytvoríme pavučinu.


16.
Hrozienkam striekačkou vytvoríme nožičky-a máme pavúčikov :)

17.
Pavučinkový ananás poukladáme na tortu a necháme 12 hodín v chladničke. Pred podávaním nakrájame ostrím nožom. Pri krájaní korpusu musíme jemne zatlačiť, je trochu tuhý ale pri konzumácii príjemne chrumkavý.

18.
Tortu samozrejme môžeme vyzdobiť aj na inú príležitosť. Napríklad len kolieskami ananásu alebo iným ovocím.

Dobrú chuť!