svetvomne.sk

Nepečená tvarohovo-ryžová torta Halloween

    

Chrumkavá tortička s lahodnou plnkou a príležitostnou výzdobou.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 

1. 

ryža guľatozrnná 150 gramov  mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov

Ryžu premyjeme, nasypeme do mlieka a uvaríme na kašu. Necháme vychladnúť.

2. Korpus

kukuričné lupienky (cornflex) 180 gramov

Kukuričné lupienky nasekáme v kuchynskom sekáčiku nadrobno.

Korpus

3. 

cukor práškový 40 gramov

Nasypeme ich do misky, pridáme cukor a premiešame.

4. 

maslo 120 gramov

Prilejeme rozpustené maslo a všetko dobre zmiešame.

5. 

Do kruhovej formy vložíme papier na pečenie. Na dno dobre utlačíme kukuričnú zmes.

6. 

Korpus dáme na 15 minút zmraziť do mrazničky. Potom ho vyberieme a vložíme do chladničky.

7. Tvarohovo-ryžová plnka

jedlá želatina 10 gramov  voda 2 polievkové lyžice

V teplej, nie vriacej, vode rozpustíme želatinu a primiešame ju do ryže.

Tvarohovo-ryžová plnka

8. 

cukor kryštálový 150 gramov

Primiešame cukor,...

9. 

tvaroh jemný mäkký 500 gramov  citrónová šťava 1 polievková lyžica

... tvaroh a citrónovú šťavu.

10. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  stužovač šľahačky 1 balíček

Nakoniec vmiešame dobre vyšľahanú šľahačku.

11. Plnenie

Z chladničky vyberieme korpus a rovnomerne na neho rozložíme plnku. Opäť vrátime do chladničky.

Plnenie

12. Zdobenie

Tortu si môžeme vyzdobiť podľa príležitosti. My vám ponúkame tip na výzdobu: Halloween.

Zdobenie

13. 

čokoláda na varenie 55% 50 gramov

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Naplníme ju do striekačky...

14. 

ananás sterilizovaný - kolieska 7 kusov

... a na kolieska ananásu nakreslime tri kružnice. Potiahnutím čokolády špičkou striekačky od stredu ku kraju vytvoríme pavučinu.

15. 

hrozienka v čokoláde 7 kusov

Na pavučinky poukladáme čokoládové cukríky.

16. 

Hrozienkam striekačkou vytvoríme nožičky-a máme pavúčikov :)

17. 

Pavučinkový ananás poukladáme na tortu a necháme 12 hodín v chladničke. Pred podávaním nakrájame ostrím nožom. Pri krájaní korpusu musíme jemne zatlačiť, je trochu tuhý ale pri konzumácii príjemne chrumkavý.

18. 

Tortu samozrejme môžeme vyzdobiť aj na inú príležitosť. Napríklad len kolieskami ananásu alebo iným ovocím.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť