RECEPTY

Nepečená tvarohovo-ryžová torta Halloween

Nepečená tvarohovo-ryžová torta Halloween

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Chrumkavá tortička s lahodnou plnkou a príležitostnou výzdobou.

recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,ananás sterilizovaný - kolieska,Torty,Halloween,,Nepečené,Bezlepkové

Torty

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Ingrediencie

Ingrediencie

ananás sterilizovaný - kolieska

7

??

kusov

kcal

citrónová šťava

1

??

polievková lyžica

kcal

cukor kryštálový

150

603

gramov

kcal

cukor práškový

40

156

gramov

kcal

hrozienka v čokoláde

7

??

kusov

kcal

jedlá želatina

10

??

gramov

kcal

kukuričné lupienky (cornflex)

180

702

gramov

kcal

maslo

120

881

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

500

240

mililitrov

kcal

ryža guľatozrnná

150

518

gramov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

250

778

mililitrov

kcal

stužovač šľahačky

1

??

balíček

kcal

tvaroh jemný mäkký

500

595

gramov

kcal

voda

2

67

polievkové lyžice

kcal

čokoláda na varenie 55%

50

??

gramov

kcal

 

Recept

1. 

ryža guľatozrnná 150 gramov  mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov

Ryžu premyjeme, nasypeme do mlieka a uvaríme na kašu. Necháme vychladnúť.

Ryžu premyjeme, nasypeme do mlieka a uvaríme na...

2. Korpus

kukuričné lupienky (cornflex) 180 gramov

Kukuričné lupienky nasekáme v kuchynskom sekáčiku nadrobno.

Kukuričné lupienky nasekáme v kuchynskom...

3. 

cukor práškový 40 gramov

Nasypeme ich do misky, pridáme cukor a premiešame.

Nasypeme ich do misky, pridáme cukor a...

4. 

maslo 120 gramov

Prilejeme rozpustené maslo a všetko dobre zmiešame.

Prilejeme rozpustené maslo a všetko dobre...

5. 

Do kruhovej formy vložíme papier na pečenie. Na dno dobre utlačíme kukuričnú zmes.

Do kruhovej formy vložíme papier na pečenie. Na...

6. 

Korpus dáme na 15 minút zmraziť do mrazničky. Potom ho vyberieme a vložíme do chladničky.

Korpus dáme na 15 minút zmraziť do mrazničky....

7. Tvarohovo-ryžová plnka

jedlá želatina 10 gramov  voda 2 polievkové lyžice

V teplej, nie vriacej, vode rozpustíme želatinu a primiešame ju do ryže.

V teplej, nie vriacej, vode rozpustíme želatinu...

8. 

cukor kryštálový 150 gramov

Primiešame cukor,...

Primiešame cukor,......

9. 

tvaroh jemný mäkký 500 gramov  citrónová šťava 1 polievková lyžica

... tvaroh a citrónovú šťavu.

... tvaroh a citrónovú šťavu....

10. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  stužovač šľahačky 1 balíček

Nakoniec vmiešame dobre vyšľahanú šľahačku.

Nakoniec vmiešame dobre vyšľahanú šľahačku....

11. Plnenie

Z chladničky vyberieme korpus a rovnomerne na neho rozložíme plnku. Opäť vrátime do chladničky.

Z chladničky vyberieme korpus a rovnomerne na...

12. Zdobenie

Tortu si môžeme vyzdobiť podľa príležitosti. My vám ponúkame tip na výzdobu: Halloween.

Tortu si môžeme vyzdobiť podľa príležitosti....

13. 

čokoláda na varenie 55% 50 gramov

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Naplníme ju do striekačky...

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli....

14. 

ananás sterilizovaný - kolieska 7 kusov

... a na kolieska ananásu nakreslime tri kružnice. Potiahnutím čokolády špičkou striekačky od stredu ku kraju vytvoríme pavučinu.

... a na kolieska ananásu nakreslime tri...

15. 

hrozienka v čokoláde 7 kusov

Na pavučinky poukladáme čokoládové cukríky.

Na pavučinky poukladáme čokoládové cukríky....

16. 

Hrozienkam striekačkou vytvoríme nožičky-a máme pavúčikov :)

Hrozienkam striekačkou vytvoríme nožičky-a...

17. 

Pavučinkový ananás poukladáme na tortu a necháme 12 hodín v chladničke. Pred podávaním nakrájame ostrím nožom. Pri krájaní korpusu musíme jemne zatlačiť, je trochu tuhý ale pri konzumácii príjemne chrumkavý.

Pavučinkový ananás poukladáme na tortu a...

18. 

Tortu samozrejme môžeme vyzdobiť aj na inú príležitosť. Napríklad len kolieskami ananásu alebo iným ovocím.

Tortu samozrejme môžeme vyzdobiť aj na inú...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť