Torta Pavlova
Jednoduchý recept na výbornú tortu s penovým základom, nazvaný podľa ruskej baletnej tanečnice Anny Pavlovej. Má chrumkavý povrch a vo vnútri je jemný a ľahký.
recept,fotorecept,vaječný bielok,cukor kryštálový,smotana na šľahanie (30-33% tuku),čučoriedky,jahody,Torty,Bezlepkové,Sezónne recepty
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 210 | gramov | |
cukor práškový | ½ | polievkovej lyžice | |
cukor vanilkový | 40 | gramov | |
jahody | 100 | gramov | |
ocot jablčný | 1 | polievková lyžica | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
stužovač šľahačky | 1 | kus | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
čučoriedky | 100 | gramov | |
škrob kukuričný | 1 | polievková lyžica |
Recept
2.
cukor kryštálový 210 gramov • cukor vanilkový 40 gramov • ocot jablčný 1 polievková lyžica • škrob kukuričný 1 polievková lyžica
Do snehu prišľaháme cukor, ocot a následne kukuričný škrob.
3.
Krém rozotrieme na papier na pečenie do kruhu, tak aby boli okraje vyššie ako stredová časť.
4.
Pečieme pri 100°C približne hodinu a 30 minút. Rúru neotvoríme, ale necháme korpus vychladnúť spolu s rúrou (cca 2 hodiny).
5.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • stužovač šľahačky 1 kus • cukor práškový ½ polievkovej lyžice
Vyšľaháme silnú šľahačku so stužovačom a trochou cukru.
6.
čučoriedky 100 gramov • jahody 100 gramov
Na korpus rozotrieme šľahačku a na vrch naukladáme čučoriedky a nadrobno nakrájané jahody.
Dobrú chuť!