Torta Pavlova

Jednoduchý recept na výbornú tortu s penovým základom, nazvaný podľa ruskej baletnej tanečnice Anny Pavlovej. Má chrumkavý povrch a vo vnútri je jemný a ľahký.
recept,fotorecept,vaječný bielok,cukor kryštálový,smotana na šľahanie (30-33% tuku),čučoriedky,jahody,Torty,Bezlepkové
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 210 845 | gramov kcal | |
cukor práškový | ½ 20 | polievkovej lyžice kcal | |
cukor vanilkový | 40 145 | gramov kcal | |
jahody | 100 43 | gramov kcal | |
ocot jablčný | 1 34 | polievková lyžica kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
stužovač šľahačky | 1 ?? | kus kcal | |
vaječný bielok | 4 68 | kusy kcal | |
čučoriedky | 100 ?? | gramov kcal | |
škrob kukuričný | 1 55 | polievková lyžica kcal |
Recept
2.
cukor kryštálový 210 gramov • cukor vanilkový 40 gramov • ocot jablčný 1 polievková lyžica • škrob kukuričný 1 polievková lyžica
Do snehu prišľaháme cukor, ocot a následne kukuričný škrob.

3.
Krém rozotrieme na papier na pečenie do kruhu, tak aby boli okraje vyššie ako stredová časť.

4.
Pečieme pri 100°C približne hodinu a 30 minút. Rúru neotvoríme, ale necháme korpus vychladnúť spolu s rúrou (cca 2 hodiny).

5.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • stužovač šľahačky 1 kus • cukor práškový ½ polievkovej lyžice
Vyšľaháme silnú šľahačku so stužovačom a trochou cukru.
6.
čučoriedky 100 gramov • jahody 100 gramov
Na korpus rozotrieme šľahačku a na vrch naukladáme čučoriedky a nadrobno nakrájané jahody.
Dobrú chuť!