RECEPTY

Torta Pavlova

Torta Pavlova

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Jednoduchý recept na výbornú tortu s penovým základom, nazvaný podľa ruskej baletnej tanečnice Anny Pavlovej. Má chrumkavý povrch a vo vnútri je jemný a ľahký.

recept,fotorecept,vaječný bielok,cukor kryštálový,smotana na šľahanie (30-33% tuku),čučoriedky,jahody,Torty,Bezlepkové

Torty

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

210

845

gramov

kcal

cukor práškový

½

20

polievkovej lyžice

kcal

cukor vanilkový

40

145

gramov

kcal

jahody

100

43

gramov

kcal

ocot jablčný

1

34

polievková lyžica

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

250

778

mililitrov

kcal

stužovač šľahačky

1

??

kus

kcal

vaječný bielok

4

68

kusy

kcal

čučoriedky

100

??

gramov

kcal

škrob kukuričný

1

55

polievková lyžica

kcal

 

Recept

1. 

vaječný bielok 4 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

cukor kryštálový 210 gramov  cukor vanilkový 40 gramov  ocot jablčný 1 polievková lyžica  škrob kukuričný 1 polievková lyžica

Do snehu prišľaháme cukor, ocot a následne kukuričný škrob.

Do snehu prišľaháme cukor, ocot a následne...

3. 

Krém rozotrieme na papier na pečenie do kruhu, tak aby boli okraje vyššie ako stredová časť.

Krém rozotrieme na papier na pečenie do kruhu,...

4. 

Pečieme pri 100°C približne hodinu a 30 minút. Rúru neotvoríme, ale necháme korpus vychladnúť spolu s rúrou (cca 2 hodiny).

Pečieme pri 100°C približne hodinu a 30 minút....

5. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  stužovač šľahačky 1 kus  cukor práškový ½ polievkovej lyžice

Vyšľaháme silnú šľahačku so stužovačom a trochou cukru.

6. 

čučoriedky 100 gramov  jahody 100 gramov

Na korpus rozotrieme šľahačku a na vrch naukladáme čučoriedky a nadrobno nakrájané jahody.

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť