svetvomne.sk

Torta Pavlova

    

Jednoduchý recept na výbornú tortu s penovým základom, nazvaný podľa ruskej baletnej tanečnice Anny Pavlovej. Má chrumkavý povrch a vo vnútri je jemný a ľahký.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor kryštálový210gramov
cukor práškový½polievkovej lyžice
cukor vanilkový40gramov
jahody100gramov
ocot jablčný1polievková lyžica
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
stužovač šľahačky1kus
vaječný bielok4kusy
čučoriedky100gramov
škrob kukuričný1polievková lyžica

1. 

vaječný bielok 4 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

cukor kryštálový 210 gramov  cukor vanilkový 40 gramov  ocot jablčný 1 polievková lyžica  škrob kukuričný 1 polievková lyžica

Do snehu prišľaháme cukor, ocot a následne kukuričný škrob.

3. 

Krém rozotrieme na papier na pečenie do kruhu, tak aby boli okraje vyššie ako stredová časť.

4. 

Pečieme pri 100°C približne hodinu a 30 minút. Rúru neotvoríme, ale necháme korpus vychladnúť spolu s rúrou (cca 2 hodiny).

5. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  stužovač šľahačky 1 kus  cukor práškový ½ polievkovej lyžice

Vyšľaháme silnú šľahačku so stužovačom a trochou cukru.

6. 

čučoriedky 100 gramov  jahody 100 gramov

Na korpus rozotrieme šľahačku a na vrch naukladáme čučoriedky a nadrobno nakrájané jahody.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť