Burizónové karamelové guľôčky
![Burizónové karamelové guľôčky](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000222/img_sk_4x3/burizonove-karamelove-gulocky_00180.jpg)
Jednoduchá sladká pochúťka pre deti i dospelých.
recept,fotorecept,cukor kryštálový,mlieko sladené zahustené (kondenzované),maslo,burizóny ryžové,Cukrovinky,Vianočné recepty,Nepečené,Bezlepkové
Cukrovinky
Ingrediencie
Ingrediencie
burizóny ryžové | 210 | gramov | |
cukor kryštálový | 350 | gramov | |
maslo | 300 | gramov | |
mlieko sladené zahustené (kondenzované) | 397 | gramov |
Recept
1. Karamel
cukor kryštálový 350 gramov
Cukor nasypeme do hrnca a za stáleho miešania skaramelizujeme. Rozpustíme aj tie najmenšie hrudky, ktoré sa nám môžu pri karamelizovaní vytvoriť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000222/small/IMG_8505.jpg)
2. Karamelizujeme kondenzované sladené mlieko
mlieko sladené zahustené (kondenzované) 397 gramov
Do skaramelizovaného cukru pomaly prilievame kondenzované sladené mlieko z plechovky, miešame do rozpustenia zmesi, ktorá nám priliatím mlieka vznikne.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000222/small/IMG_8509.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000222/small/IMG_8513.jpg)
4. Pridávame burizóny
burizóny ryžové 210 gramov
Zmes odstavíme z ohňa a vsypeme burizóny (3 vrecká). Dobre premiešame. Zmes necháme 15 minút mierne vychladnúť. Počas chladnutia často premiešavame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000222/small/IMG_8519.jpg)
5. Tvoríme guľôčky
Zo zmesi tvoríme guľôčky v rukách, ktoré si čas od času opláchneme studenou vodou.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000222/small/IMG_7250w.jpg)
6.
Skladujeme v chlade. Guľôčky je najlepšie vytvoriť 2 - 3 dni pred podávaním.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000222/small/IMG_7269.jpg)
Dobrú chuť!