Burizónové karamelové guľôčky
Jednoduchá sladká pochúťka pre deti i dospelých.
recept,fotorecept,cukor kryštálový,mlieko sladené zahustené (kondenzované),maslo,burizóny ryžové,Cukrovinky,Vianočné recepty,Nepečené,Bezlepkové
Cukrovinky
Kategórie
Cukrovinky › Vianočné recepty › Nepečené › Bezlepkové › Vianočné nepečené dezerty › Vianočné zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
burizóny ryžové | 210 | gramov | |
cukor kryštálový | 350 | gramov | |
maslo | 300 | gramov | |
mlieko sladené zahustené (kondenzované) | 397 | gramov |
Recept
1. Karamel
cukor kryštálový 350 gramov
Cukor nasypeme do hrnca a za stáleho miešania skaramelizujeme. Rozpustíme aj tie najmenšie hrudky, ktoré sa nám môžu pri karamelizovaní vytvoriť.
2. Karamelizujeme kondenzované sladené mlieko
mlieko sladené zahustené (kondenzované) 397 gramov
Do skaramelizovaného cukru pomaly prilievame kondenzované sladené mlieko z plechovky, miešame do rozpustenia zmesi, ktorá nám priliatím mlieka vznikne.
4. Pridávame burizóny
burizóny ryžové 210 gramov
Zmes odstavíme z ohňa a vsypeme burizóny (3 vrecká). Dobre premiešame. Zmes necháme 15 minút mierne vychladnúť. Počas chladnutia často premiešavame.
5. Tvoríme guľôčky
Zo zmesi tvoríme guľôčky v rukách, ktoré si čas od času opláchneme studenou vodou.
6.
Skladujeme v chlade. Guľôčky je najlepšie vytvoriť 2 - 3 dni pred podávaním.
Dobrú chuť!