svetvomne.sk

Burizónové karamelové guľôčky

    

Jednoduchá sladká pochúťka pre deti i dospelých.

Kuchtil

Počet porcií

60

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. Karamel

cukor kryštálový 350 gramov

Cukor nasypeme do hrnca a za stáleho miešania skaramelizujeme. Rozpustíme aj tie najmenšie hrudky, ktoré sa nám môžu pri karamelizovaní vytvoriť.

Karamel

2. Karamelizujeme kondenzované sladené mlieko

mlieko sladené zahustené (kondenzované) 397 gramov

Do skaramelizovaného cukru pomaly prilievame kondenzované sladené mlieko z plechovky, miešame do rozpustenia zmesi, ktorá nám priliatím mlieka vznikne.

Karamelizujeme kondenzované sladené mlieko

3. Pridáme maslo

maslo 300 gramov

Do horúcej zmesi pridáme maslo a miešame do rozpustenia masla.

Pridáme maslo

4. Pridávame burizóny

burizóny ryžové 210 gramov

Zmes odstavíme z ohňa a vsypeme burizóny (3 vrecká). Dobre premiešame. Zmes necháme 15 minút mierne vychladnúť. Počas chladnutia často premiešavame.

Pridávame burizóny

5. Tvoríme guľôčky

Zo zmesi tvoríme guľôčky v rukách, ktoré si čas od času opláchneme studenou vodou.

Tvoríme guľôčky

6. 

Skladujeme v chlade. Guľôčky je najlepšie vytvoriť 2 - 3 dni pred podávaním.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť