RECEPTY

Vianočné čokoládové gulôčky

Vianočné čokoládové gulôčky

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Jemné krémové guľôčky.

recept,fotorecept,čokoláda 85%,maslo,maslo,maslo,smotana na šľahanie (30-33% tuku),čokoláda na varenie 55%,Cukrovinky,Vianočné recepty

Cukrovinky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový

50

194

gramov

kcal

cukrárenské zdobenie - strieborné perličky

0

??

kcal

kypriaci prášok do pečiva

8

6

gramov

kcal

mandle mleté

50

288

gramov

kcal

maslo

180

1322

gramov

kcal

maslo

0

??

kcal

múka hladká

50

174

gramov

kcal

múka polohrubá

0

??

kcal

rum tmavý

1

36

polievková lyžica

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

100

311

mililitrov

kcal

vajce slepačie

2

176

kusy

kcal

čokoláda 85%

80

480

gramov

kcal

čokoláda biela

0

??

kcal

čokoláda na varenie 55%

100

501

gramov

kcal

 

Recept

1. Cesto

čokoláda 85% 80 gramov

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli....

2. 

maslo 80 gramov  cukor práškový 50 gramov

Maslo vyšľaháme s cukrom a čokoládou.

Maslo vyšľaháme s cukrom a čokoládou....

3. 

vajce slepačie 2 kusy

Postupne zašľaháme vajíčka.

Postupne zašľaháme vajíčka....

4. 

múka hladká 50 gramov  kypriaci prášok do pečiva 8 gramov  mandle mleté 50 gramov

Primiešame múku s kypriacim práškom a mleté mandle.

Primiešame múku s kypriacim práškom a mleté...

5. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vložíme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. Pečieme pri teplote 170°C 25-30 minút. Necháme vychladnúť.

Cesto vložíme do vymastenej, múkou vysypanej...

6. Krém

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov  čokoláda na varenie 55% 100 gramov  maslo 100 gramov

Smotanu zohrejeme, zložíme ju z ohňa a pridáme do nej nasekanú čokoládu. Rozmiešame a necháme vychladnúť. Pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme.

Smotanu zohrejeme, zložíme ju z ohňa a pridáme...

7. Gulôčky

Cesto najemno rozdrobíme a pridáme do krému.

Cesto najemno rozdrobíme a pridáme do krému....

8. 

rum tmavý 1 polievková lyžica  čokoláda biela  cukrárenské zdobenie - strieborné perličky

Prilejeme rum a rozmiešame. Masu uložíme na hodinu do chladničky. Potom z nej tvoríme rovnako veľké guľôčky, ktoré necháme opäť aspoň hodinu zachladiť. Potom ich ozdobíme bielou čokoládou a perličkovým zdobením.

Prilejeme rum a rozmiešame. Masu uložíme na...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť