Vianočné čokoládové gulôčky
Jemné krémové guľôčky.
recept,fotorecept,čokoláda 85%,maslo,maslo,maslo,smotana na šľahanie (30-33% tuku),čokoláda na varenie 55%,Cukrovinky,Vianočné recepty
Cukrovinky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 50 | gramov | |
cukrárenské zdobenie - strieborné perličky | - | ||
kypriaci prášok do pečiva | 8 | gramov | |
mandle mleté | 50 | gramov | |
maslo | 180 | gramov | |
maslo | - | ||
múka hladká | 50 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
rum tmavý | 1 | polievková lyžica | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 100 | mililitrov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
čokoláda 85% | 80 | gramov | |
čokoláda biela | - | ||
čokoláda na varenie 55% | 100 | gramov |
Recept
4.
múka hladká 50 gramov • kypriaci prášok do pečiva 8 gramov • mandle mleté 50 gramov
Primiešame múku s kypriacim práškom a mleté mandle.
5.
Cesto vložíme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. Pečieme pri teplote 170°C 25-30 minút. Necháme vychladnúť.
6. Krém
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov • čokoláda na varenie 55% 100 gramov • maslo 100 gramov
Smotanu zohrejeme, zložíme ju z ohňa a pridáme do nej nasekanú čokoládu. Rozmiešame a necháme vychladnúť. Pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme.
7. Gulôčky
Cesto najemno rozdrobíme a pridáme do krému.
8.
rum tmavý 1 polievková lyžica • čokoláda biela • cukrárenské zdobenie - strieborné perličky
Prilejeme rum a rozmiešame. Masu uložíme na hodinu do chladničky. Potom z nej tvoríme rovnako veľké guľôčky, ktoré necháme opäť aspoň hodinu zachladiť. Potom ich ozdobíme bielou čokoládou a perličkovým zdobením.
Dobrú chuť!