RECEPTY

Vianočné čokoládové gulôčky

Vianočné čokoládové gulôčky

Jemné krémové guľôčky.

recept,fotorecept,čokoláda 85%,maslo,maslo,maslo,smotana na šľahanie (30-33% tuku),čokoláda na varenie 55%,Cukrovinky,Vianočné recepty

Cukrovinky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový50gramov
cukrárenské zdobenie - strieborné perličky-
kypriaci prášok do pečiva8gramov
mandle mleté50gramov
maslo180gramov
maslo-
múka hladká50gramov
múka polohrubá-
rum tmavý1polievková lyžica
smotana na šľahanie (30-33% tuku)100mililitrov
vajce slepačie2kusy
čokoláda 85%80gramov
čokoláda biela-
čokoláda na varenie 55%100gramov

 

Recept

1. Cesto

čokoláda 85% 80 gramov

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.

2. 

maslo 80 gramov  cukor práškový 50 gramov

Maslo vyšľaháme s cukrom a čokoládou.

3. 

vajce slepačie 2 kusy

Postupne zašľaháme vajíčka.

4. 

múka hladká 50 gramov  kypriaci prášok do pečiva 8 gramov  mandle mleté 50 gramov

Primiešame múku s kypriacim práškom a mleté mandle.

5. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vložíme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. Pečieme pri teplote 170°C 25-30 minút. Necháme vychladnúť.

6. Krém

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov  čokoláda na varenie 55% 100 gramov  maslo 100 gramov

Smotanu zohrejeme, zložíme ju z ohňa a pridáme do nej nasekanú čokoládu. Rozmiešame a necháme vychladnúť. Pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme.

7. Gulôčky

Cesto najemno rozdrobíme a pridáme do krému.

8. 

rum tmavý 1 polievková lyžica  čokoláda biela  cukrárenské zdobenie - strieborné perličky

Prilejeme rum a rozmiešame. Masu uložíme na hodinu do chladničky. Potom z nej tvoríme rovnako veľké guľôčky, ktoré necháme opäť aspoň hodinu zachladiť. Potom ich ozdobíme bielou čokoládou a perličkovým zdobením.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies