Vianočné čokoládové gulôčky

Jemné krémové guľôčky.
recept,fotorecept,čokoláda 85%,maslo,maslo,maslo,smotana na šľahanie (30-33% tuku),čokoláda na varenie 55%,Cukrovinky,Vianočné recepty
Cukrovinky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 50 194 | gramov kcal | |
cukrárenské zdobenie - strieborné perličky | 0 ?? | kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 8 6 | gramov kcal | |
mandle mleté | 50 288 | gramov kcal | |
maslo | 180 1322 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
múka hladká | 50 174 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
rum tmavý | 1 36 | polievková lyžica kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 100 311 | mililitrov kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
čokoláda 85% | 80 480 | gramov kcal | |
čokoláda biela | 0 ?? | kcal | |
čokoláda na varenie 55% | 100 501 | gramov kcal |
Recept



4.
múka hladká 50 gramov • kypriaci prášok do pečiva 8 gramov • mandle mleté 50 gramov
Primiešame múku s kypriacim práškom a mleté mandle.

5.
Cesto vložíme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. Pečieme pri teplote 170°C 25-30 minút. Necháme vychladnúť.

6. Krém
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov • čokoláda na varenie 55% 100 gramov • maslo 100 gramov
Smotanu zohrejeme, zložíme ju z ohňa a pridáme do nej nasekanú čokoládu. Rozmiešame a necháme vychladnúť. Pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme.

7. Gulôčky
Cesto najemno rozdrobíme a pridáme do krému.

8.
rum tmavý 1 polievková lyžica • čokoláda biela • cukrárenské zdobenie - strieborné perličky
Prilejeme rum a rozmiešame. Masu uložíme na hodinu do chladničky. Potom z nej tvoríme rovnako veľké guľôčky, ktoré necháme opäť aspoň hodinu zachladiť. Potom ich ozdobíme bielou čokoládou a perličkovým zdobením.

Dobrú chuť!