Karamelovo-orechové šišky

Obľúbená, nepečená, vianočná maškrtka.
recept,fotorecept,mlieko sladené zahustené (kondenzované),burizóny ryžové,Cukrovinky,Vianočné recepty,Nepečené,Bezlepkové
Cukrovinky
Kuchtil
Počet porcií
40
Hmotnosť porcie
30 g
Energia porcie
134 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Cukrovinky › Vianočné recepty › Nepečené › Bezlepkové › Vianočné nepečené dezerty › Vianočné zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
burizóny ryžové | 140 476 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 350 1407 | gramov kcal | |
maslo | 250 1835 | gramov kcal | |
mlieko sladené zahustené (kondenzované) | 397 1287 | gramov kcal | |
orechy vlašské mleté | 50 337 | gramov kcal |
Recept

2.
mlieko sladené zahustené (kondenzované) 397 gramov
Prilejeme kondenzované mlieko a za stáleho miešania, na ohni, necháme vzniknutú hmotu roztopiť.



5.
burizóny ryžové 140 gramov
Prisypeme burizóny a dobre premiešame. Zmes necháme 15 minút mierne vychladnúť. Počas chladnutia často premiešavame.

6.
Z teplej zmesi tvoríme v rukách guľôčky, vytvarujeme ich do šišky a kladieme na plech. Ruky si čas od času opláchneme studenou vodou. Maškrty skladujeme v chlade, najlepšie sú na tretí deň od prípravy, preto doporučujeme dôkladne schovať :) 2 hodiny pred podávaním premiestnime z chladu do izbovej teploty, aby ľahko zmäkli.

Dobrú chuť!